15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
verlichtingtips kinderkamer

4 verlichtingstips voor de inrichting van de kinderkamer

Verlichting in de kinderkamer zorgt voor veel sfeer en is natuurlijk ook praktisch gezien belangrijk. Bijvoorbeeld wanneer je je kindje voor wilt lezen bij het naar bed gaan of bij de het verwisselen van de luier boven de commode. En daarnaast zijn de lampen ook een esthetisch item dat bepalend is voor het totale design van je kinderkamer. We zien dan ook steeds meer variatie in soorten kinderkamerverlichting. Van papieren sterren voor voor het raam, tot gekleurde lampionslingers en dierenlampen. Gezellige, vrolijke lampen die voor een fijne sfeer zorgen. In deze blog geven we je wat tips voor verlichting in de kinderkamer.

Welke soorten lampen kies je?

In de kinderkamer is het handig om één basislamp te kiezen waarmee je de hele kamer in een keer verlicht. Denk daarbij aan een hanglamp of plafondlamp met een dimmer. Daarnaast is het ook fijn om een zachte sfeerlamp te plaatsen in de kinderkamer. Deze kun je aan doen wanneer je kindje midden in de nacht wakker wordt. Maar ook bij het voeden of wanneer je kindje bang is in het donker. Zo hoef je geen felle lampen aan te doen. Voor een groter kind is een nachtlamp handig wanneer hij of zij ’s-nachts naar het toilet moet. En voor een tiener is een bureaulamp praktisch en eventueel een lamp in de kledingkast.

Nachtlampje

Veel kleine kinderen voelen zich niet prettig in het donker. In dit geval kan een nachtlampje uitkomst bieden. Deze steek je in het stopcontact. Ze zijn er tegenwoordig in grotere varianten en prachtige warme tinten. Ze geven flink wat licht, maar het blijft toch voldoende donker om te kunnen slapen. En wanneer je kind zelf naar het toilet gaat s‘-nachts, dan kun je er ook een in de badkamer en de gang plaatsen. Zo hoeft je kind ‘s-nachts niet alle lichten aan te doen.

Veiligheid

Naast het sfeer- en functionele aspect is ook de veiligheid van de verlichting natuurlijk zeer belangrijk in de kinderkamer. Plaats bijvoorbeeld geen instabiele lampen los op de vloer. En let ook op bij het plaatsen van stalampen dicht bij de gordijnen. Zorg ervoor dat alle snoeren zich achter de plint bevinden en de stopcontacten op de juiste wijze beveiligd zijn. Houd er ook rekening mee dat de lampen flink warm kunnen worden. Led lampen zijn daarom een betere keuze, want die worden minder warm. Zorg ook voor indirect licht dat niet direct in de ogen van je kindje schijnt. Denk bijvoorbeeld aan led wandlampen: die hangen op hoogte aan de muur.

Stijl en model van de lamp

Er zijn tegenwoordig echt supertoffe en gezellige lampen te koop voor de kinderkamer. Kijk dus zeker even wat uitgebreider rond voor je kinderkamer verlichting. De lampen zijn namelijk een belangrijk sfeerelement in de kinderkamer. Houd voor de kinderkamer bij voorkeur een bepaald kleuren-, stijlen- en materialenpalet aan. En zorg er ook voor dat lamp wat toevoegt aan het totale design van de kinderkamer. Of kies voor een aantal lampjes met hetzelfde thema voor een grappig en gezellig effect. Een ouder kind kun je zelf laten kiezen. Zo weet je zeker dat je kind zich prettig en geborgen voelt in zijn of haar kamer. En dat is natuurlijk zeer belangrijk.

Delen:
Categorie:Lifestyle
VORIG BERICHT
Knutselen met hout: 4 leuke knutsel ideeën
VOLGEND BERICHT
Trampoline in de voortuin? 2 toffe ideeën voor de kids

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER