15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
knutselen

De leukste Moederdag cadeautjes zelf maken

Wij moeders worden natuurlijk het gelukkigst van zelfgemaakte cadeautjes van onze kids. Het is onwijs leuk om te zien als je eigen kindje iets knutselt speciaal voor jou. Vol trots geven ze je het cadeautje en als mama ben je dan natuurlijk superblij! Het gaat namelijk niet om het cadeautje, maar om de moeite die jouw kindje erin steekt. Dit blog is eigenlijk voor de papa’s. Dus lieve papa’s: verwen mama maar eens goed met een zelfgemaakt cadeautje die jij samen met de kleine in elkaar knutselt!

1. Zelfgemaakte placemats

Pak een vel stevig papier. Dit mag een kleur naar keuze zijn. Plak hier de leukste foto op van jullie kleine. Een leuke gezinsfoto kan natuurlijk ook! Doe vervolgens verf op het handje of voetje van je kind en maak hier afdrukken van op het stevige papier. Schrijf er vervolgens een lieve tekst bij. Bijvoorbeeld: ‘’Jij bent de beste en liefste mama ter wereld!’’ Zulke zinnetjes doen het altijd goed. Als laatst plastificeer je de placemat en het moederdagcadeautje voor mama is af! Dit idee is niet alleen leuk maar ook nog eens heel praktische en simpel!

2. Versier zelf bloempotten

Ook dit idee is hartstikke tof en is elke mama blij mee! Ga naar de Intratuin, koop een paar bloempotten en verven maar! Jullie kleine kan zich helemaal uitleven op de bloempot. Zet er in elk geval op: ‘’Mama is de beste!’’. Denk ook aan de volgende leuke toevoegingen:

 • Afgedrukt van handje of voetje
 • Het toevoegen van diamantjes
 • Het toevoegen van een mooi bloemetje die jullie samen hebben uitgekozen

Natuurlijk kun je op internet nog een tal van ideeën vinden als toevoeging op de bloempot.

3. Een medaille voor mama

Bekroon mama tot de meest leuke en lieve mama van de wereld met een zelfgemaakte medaille! Deze medaille is niet moeilijk om te maken en ontzettend leuk om te geven. Wat heb je hier allemaal voor nodig?

 • Een deksel van een glazen groentepot (neem een extra groot formaat. Hoe groter de deksel, hoe groter de medaille)
 • Verf en kwast
 • Een mooi roze lint
 • Cadeaupapier
 • Gelpen en papier

Pak de deksel van de glazen groentepot en maak deze zo mooi mogelijk. Laat je kind op de deksel een “1” verven in de favoriete kleur van mama. Vervolgens kan je de deksel naar eigen wens versieren. Als de verf droog is, maak je een gaatje in de bovenkant van de medaille, daar doe je het roze lint doorheen en knoop je vast. Nu heb je een echte medaille die mama met vol trots kan dragen! Pak de medaille mooi in en verzin samen een leuk gedicht voor de meest speciale vrouw van de hele wereld!

Wist je dat knutselen zoals: knippen, kleuren, tekenen, vrouwen en bouwen, helpt bij het ontwikkeling van de fijne handmotoriek?

4. Chequeboekje voor mama

Maak een leuk chequeboekje met dingen die mama kan inruilen voor de cheques! Je kunt er verschillende dingen in zetten, zoals:

 • Speelgoed opruimen
 • De afwas doen
 • Papa kookt vandaag
 • Een knuffel voor mama

Vergeet niet het boekje te versieren met mooie hartjes en vrolijke kleurtjes. Hebben jullie al een leuk knutselwerkje gemaakt voor Moederdag? Deel dan jullie leuke idee met ons, wij zijn ontzettend benieuwd! Vind je het leuk wat wij wekelijks delen op Facebook en Instagram? Vergeet ons dan niet te volgen!

Delen:
Categorie:Knutselen
VORIG BERICHT
Kindjes vrij? Dit zijn 3 leuke activiteiten om samen te doen op Hemelvaartsdag!
VOLGEND BERICHT
Een springkussen huren voor een jongensfeestje? Ontdek de mogelijkheden!

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER