15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Moeder met kind of zus met broertje

Kindjes vrij? Dit zijn 3 leuke activiteiten om samen te doen op Hemelvaartsdag!

De heerlijke maanden met de officiƫle vrije dagen zijn weer begonnen en dit betekent dat de kinderen niet naar de opvang of naar school hoeven. In de meivakantie zijn ze een hele week of zelfs twee weken vrij en is het aan de ouders om leuke activiteiten te verzinnen. Na het bezoeken van een bos, het strand, een speelparadijs en enkele dagen bij opa en oma zijn de ideeƫn op. Heb je de vakantie overleefd, staat het Hemelvaartweekend weer voor de deur. Om jou op weg te helpen en te inspireren delen wij enkele leuke activiteiten die jij kunt ondernemen tijdens het Hemelvaartweekend!

Geniet van de buitenlucht en bezoek een boerderij, markt of kermis

Trek een oude broek aan, een paar oude schoenen en ga lekker naar buiten! Er zijn buiten zoveel leuke activiteiten te verzinnen dat het zonde is om binnen te blijven zitten. Bezoek bijvoorbeeld de Open Boerderijdagen van Campina. Hier kunnen de kinderen de hele dag spelletjes spelen en leren ze meer over het proces. Want hoe komt die melk nu eigenlijk bij jou thuis? Niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook nog eens hartstikke leuk en leerzaam voor jou. Verder zijn er ook meerdere dorpen/plaatsen waar een leuke markt georganiseerd wordt met verschillende spelletjes of waar je de dag kan doorbrengen op de kermis.

Wil jij liever toch thuis blijven? Tover je achtertuin dan om tot eigen kermis of feestje met het huren van een partytent. Zo hoef jij geen hele dag weg en heb je het gemak dat alles wat je nodig hebt lekker dichtbij is. Eventueel zou je zelfs een feest kunnen organiseren met de hele buurt. Kunnen de kinderen met elkaar spelen en kun jij de buren beter leren kennen. šŸ˜‰

Kinderen krijgen nooit genoeg van klimmen en klauteren

Of het nu in Monkeytown is, in Ballorig, op een springkussen of op een klimrek: kinderen krijgen nooit genoeg van spelen en zich verliezen in hun fantasie. Is jouw kindje vandaag een ninja aan het klimrek, een piraat op een vlot of een prima-ballerina? Zodra ze te horen krijgen dat ze naar een speeltuin gaan, komt direct de breedste glimlach op het gezicht. Dus op een dag zoals Hemelvaart is het een prima idee om met het gezin naar een indoor of outdoor speeltuin te gaan. De kindjes kunnen lekker spelen en als ouder kun je zelf even ontspannen. Mee doen mag natuurlijk ook!

Zoek de sensatie op in een attractie- of dierenpark

Zijn jouw kinderen nergens bang voor en houden ze wel van een actief dagje? Bezoek dan attractiepark of breng een bezoekje aan de tijgers! Het fijne aan zulke parken is dat ze over het algemeen beschikken over meerdere speeltuinen/speeltoestellen voor de kinderen. Zo kunnen de ouders even rustig bijkomen en kunnen de kinderen zich in het zweet werken om vervolgens uit te waaien in de achtbaan. Gaat jouw gezin graag naar de Efteling of Safaripark Beekse Bergen? Dan is het leuk om een accommodatie te huren en het hele hemelvaartweekend daar door te brengen.

Welke activiteit ga jij doen op Hemelvaart?

Er zijn ontzettend veel leuke activiteiten om te doen op Hemelvaart of tijdens het weekend van Hemelvaart. Welke kies jij uit voor je gezin? Heb jij zelf nog een leuk of origineel idee dat nu niet benoemd is? Laat het dan gerust weten in de reacties, wij zijn benieuwd! Alvast heel veel plezier.

Delen:
Categorie:Kinderfeestjes
VORIG BERICHT
Een echte jongensmoeder
VOLGEND BERICHT
De leukste Moederdag cadeautjes zelf maken

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER