15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
loopfiets voor peuters

Redenen waarom je peuter een loopfiets geweldig vind

Loopfietsen voor peuters zijn al jaren ontzettend populair. De meeste ouders van tegenwoordig kennen ze zelf ook van vroeger en weten hoe ontzettend leuk zo’n loopfiets voor een peuter is. Lees in dit artikel 5 redenen om ook voor jouw peuter een kinderloopfiets aan te schaffen.

Reden 1. Eenvoudig

De meeste peuters zijn bij een leeftijd van twee jaar klaar om te gaan loopfietsen. Een normale fiets is voor deze leeftijd nog te lastig. Doordat de voeten bij een loopfiets dicht bij de grond zijn, geeft dat een veilig gevoel. Ook is er minder spierkracht nodig bij het loopfietsen in vergelijking met echt fietsen.

Reden 2. Sneller leren fietsen

Peuters die alvorens ze gaan fietsen een loopfiets hebben gehad leren sneller fietsen. Het loopfietsen zorgt ervoor dat het evenwichtsgevoel wordt getraind, waardoor je kindje sneller zelf kan fietsen op een kinderfietsje.

Reden 3. Goed voor de motorische ontwikkeling

Het houden van zijn evenwicht, sturen met zijn handen en het afzetten met zijn benen is ontzettend goed voor de motorische ontwikkeling van je kind. Door te loopfietsen wordt zijn motorische ontwikkeling gestimuleerd. Een loopfiets is dus niet alleen ontzettend leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van je kind.

Reden 4. Beter ruimtelijk inzicht

Tijdens het loopfietsen wordt het gevoel van snelheid en afstand getraind door het afleggen van een afstand. Deze combinatie zorgt voor een beter ruimtelijk inzicht.

Reden 5. Ontzettend leuk

Een loopfiets is de snelste manier voor je peuter om zelfstandig te bewegen. Loopfietsen gaat sneller dan lopen en zorgt ervoor dat je kind grotere afstanden kan afleggen. Dit zorgt voor een gevoel van vrijheid. Daarnaast is het voor peuters geweldig leuk om te “fietsen”. Een loopfiets is niet voor niets het favoriete speelgoed van veel peuters.

Wanneer een loopfiets aanschaffen voor je kind?

Na het lezen van dit artikel overtuigd om een loopfiets aan te schaffen voor je kind, dan is de vraag waarschijnlijk: vanaf welke leeftijd? Loopfietsjes zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Zo is er voor elke ontwikkelingsfase van je kind wel een geschikte loopfiets te vinden. Afhankelijk van de ontwikkeling van je kind zijn er zelfs al loopfietsjes die gebruikt kunnen worden vanaf een leeftijd van 1 jaar. Om en nabij de 5 jaar kunnen de meeste peuters zelf fietsen zonder zijwieltjes. Een loopfiets wordt dan ook vaak gebruikt tot een jaar of 4.

Delen:
Categorie:Peuter 2-4
VORIG BERICHT
4 kleine relatiegeschenken om te geven aan kinderen
VOLGEND BERICHT
Originele cadeaus voor vaders, 5 ideeën op een rij

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER