15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
oud en nieuw

Oud en nieuw met de kids: 5 leuke tips

Oud en nieuw is elk jaar weer een feest om naar uit te kijken. Kinderen kijken er extra naar uit, omdat ze laat kunnen opblijven, van vette oliebollen kunnen genieten en divers vuurwerk kunnen afsteken. Het zijn allemaal goede redenen om naar de jaarwisseling toe te leven en die van oud en nieuw een fantastische feestavond maakt. In dit artikel 5 tips, waaronder kindervuurwerk kopen, voor oud en nieuw met de kinderen.

Tip 1. Sla wat kinderchampagne in

Natuurlijk mag kinderchampagne op oud en nieuw niet ontbreken. Het is verkrijgbaar in alle supermarkten met smaken zoals aardbei en appel. Je kan gezellig meedrinken met de kinderen of normale champagne kopen. Desalniettemin staat het garant voor een echte oud en nieuw. En vergeet de bijpassende champagneglazen niet.

Tip 2. Oliebollen mogen niet ontbreken

Bij oud en nieuw horen oliebollen. Oliebollen kraampjes vind je vanaf november al in de winkelstraten, maar ze zijn ook gewoon verkrijgbaar in de supermarkt. Leuker is om op oudejaarsdag zelf aan de slag te gaan en met de kinderen oliebollen maken. Benodigdheden zijn een pak oliebollenmix en frituurvet met olie. Kind kan de was doen.

Tip 3. Steek vuurwerk af

Je wilt natuurlijk op oud en nieuw zelf vuurwerk afsteken. Kindervuurwerk kopen kun je bijvoorbeeld doen bij de fietsenmaker of een hobbywinkel. Let wel op dat er niet zoiets bestaat als kindervuurwerk. Het is allemaal even gevaarlijk, en veiligheid staat voorop. Op dit moment is alleen nog categorie 1 vuurwerk legaal. Wat de precieze regelgeving voor komend nieuwjaar betreft vuurwerk gaat zijn is nog onzeker. In de webshop van Vuurwerkland kun je voordelig vuurwerk bestellen.

Tip 4. Maak een gezinsfoto

Een idee voor een jaarlijks terugkerende traditie op oud en nieuw: een gezinsfoto. Waarschijnlijk heb je niet veel foto’s waar het gehele gezin op staat, en je bent op oud en nieuw waarschijnlijk toch allemaal bij elkaar. Maak een mooie gezinsfoto, dat is leuk voor later.

Tip 5. Maak van oud en nieuw een spelletjesavond

Veel families doen spelletje op oud en nieuw. Daarvan is het ouderwetse sjoelen het populairst. Een nieuwe traditie is geboren en iedereen vindt het leuk. Wissel het per jaar af, je kunt bijvoorbeeld ook een leuke film kijken.

Delen:
Categorie:Kinderfeestjes
VORIG BERICHT
Een thema kinderfeestje organiseren. 3 leuke ideeën
VOLGEND BERICHT
Scheiden, hoe zit het met de kinderen?

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER