15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Pepernoten strooien

Kinderfeest van het jaar! Sinterklaas vieren met de kids

Sinterklaas vieren met de kids. Het is voor elk kind dat in Sinterklaas gelooft natuurlijk elk jaar weer een grote belevenis en een heel bijzonder kinderfeest. De grote Sinterklaasoptocht natuurlijk wanneer de Sint en zijn Pieten eindelijk Nederland bereikt. Het wordt op school gevierd. Zwarte piet zet alles in de klas op stelten met een groot kabaal op een leuke manier. Strooigoed wordt de ronde in gegooid. En dan natuurlijk het allerspannendste moment voor de kinderen: pakjesavond! Hoe kan je pakjesavond nu op de beste manier aanpakken?

De kosten van het Sinterklaasfeest

Met jonge kinderen hoeft Sinterklaas geen hoop te kosten. Het gaat meer om het uitpakken van de cadeautjes. Een paar kleinigheidjes is dan al meer  dan genoeg. Voornamelijk peuters zijn al heel snel blij met een klein cadeautje. Pak een paar kleine cadeautjes apart in en het is voor een peuter al heel veel, doe er wat snoepgoed bij en hun dag kan niet meer stuk. Baby’s hebben sowieso nog geen besef van het hele Sinterklaasfeest en de bijpassende cadeautjes. Voor je baby kun je het best iets kopen wat je al voor ze nodig had. Zo krijgt elk kind een cadeautje met Sinterklaas, ook het jongste broertje of zusje.

Schoentjes zetten:

Hoe vaak jouw kids hun schoentje mogen zetten ligt natuurlijk helemaal aan jezelf. Kinderen vinden het wel altijd heel spannend om hun schoentje te zetten. Ze vinden het meestal ook een beetje raar dat er iemand nachts in huis komt om een cadeautje in de schoentjes te stoppen. De avond dat ze hun schoentje mogen zetten moet je er wel rekening mee houden dat ze slechter zullen slapen en de volgende dag vroeg wakker zijn vanwege de spanning of er iets in hun schoentje zit. Het is daarom verstandig de kinderen alleen in het weekend hun schoentje te laten zetten. Baby’s en dreumesen zullen nog niet begrijpen wat schoentje zetten inhoudt, maar een schoolgaand kind heeft dat besef wel. Het is waarschijnlijk handig om af te stemmen met de ouders van de klasgenootjes van je kind wanneer de schoentjes gezet gaan worden. Elk kind krijgt dan op hetzelfde moment een schoencadeautje en geen één kind voelt zich achtergesteld. Een schoencadeautje is meestal maar een kleinigheidje wat niet veel hoeft te kosten. Een chocoladeletter is al prima.

Dingen die schoentje zetten nog extra leuk maken:

Schoentje zetten alleen is natuurlijk al leuk en spannend. Je kunt het natuurlijk ook nog net wat extra leuk maken met de ideetjes hieronder.

  • Nadat het schoentje is gezet, voor het slapen gaan kun je je kind(eren) een sinterklaasliedje laten zingen.
  • Voor Amigo het paard van Sinterklaas een wortel of een suikerklontje klaarleggen.
  • Laat je kind(eren) een mooie tekening of brief maken voor Sinterklaas.

Pakjesavond vieren met je kind(eren)

En hoe ga je pakjesavond vieren? Ga je het traditioneel houden, of ga je het een beetje anders aanpakken? Het is natuurlijk ook niet verplicht om pakjesavond op 5 december te vieren. Vaak valt dit op een doordeweekse dag, en veel ouders werken tegenwoordig allebei. Lukt het niet op 5 december maak je een mooie brief van de Sint dat het zo druk is en de liefste kinderen als laatste hun pakjes krijgen. De kinderen geloven toch alles wanneer het om Sinterklaas gaat. We hebben een paar ideetjes op een rijtje gezet die pakjesavond toch nog net wat spannender maken!

  • Maak een grote grabbelton en elk gezinslid krijgt een eigen nummertje. Op de cadeaus moeten deze nummers geplakt worden. Bijvoorbeeld nummer twee is van Joshua dus alle cadeautjes waar nummer twee op staat zijn van Joshua. Vul de grabbelton met papier of iets anders, en doe hier alle cadeautjes in. Vervolgens ga je elke keer een rondje dobbelen met de dobbelsteen. Wie het hoogste dobbelt mag een cadeautje uit de grabbelton graaien.
  • Het is natuurlijk hartstikke leuk om de Sint en Piet thuis te laten komen, maar aangezien sinterklaas echt enorm druk is kun je er ook voor kiezen een persoonlijke boodschap te laten maken door middel van bijvoorbeeld een filmpje. Harstikke bijzonder en leuk om te bewaren. Dit filmpje kan je zelf maken voor de creatieveling onder ons, maar ook online kan je zulke sinterklaasvideo’s laten maken.
  • Laat je Sint en Piet toch thuiskomen? Spreek dan een plek af waar de cadeautjes liggen zodat de Sint en Piet deze zelf mee naar binnen kunnen nemen. Laat de Piet lekker op het raam bonken en zeg dat hoe harder de kinderen zingen hoe eerder Sint en Piet zullen verschijnen.

Heb jij nog leuke tips? Laat het ons weten in de reacties.

Delen:
Categorie:Kinderfeestjes
VORIG BERICHT
Mijn persoonlijke ervaring: het consultatiebureau
VOLGEND BERICHT
Een postnatale depressie & kraamtranen; de kenmerken

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER