15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
spelen met lego

Spelen met Lego: dit leren kinderen ervan!

Wie is er niet opgegroeid met Lego? Lego bouwstenen zijn al jaren onverminderd populair speelgoed, dit zie je ook terug door de vele Lego films die zijn uitgebracht en reclames die nog je nog steeds op tv voorbij ziet komen. Maar wist je dat Lego ook heel leerzaam speelgoed is? Hieronder lees je 4 dingen die je kind leert van spelen met lego.

1. Fouten maken is leerzaam

Het belangrijkste wat je kind kan leren van spelen met lego is dat fouten maken niet erg is. Door fouten maken leer je en ontdek je juist allerlei nieuwe dingen. Ook wetenschappers zullen meteen beamen dat door het maken van fouten belangrijke ontdekkingen zijn gedaan. Een kind kan niet vroeg genoeg leren dat het niet erg is om een fout te maken, omdat je er juist van kunt leren. Wanneer een kind dus een fout maakt door lego bouwstenen op de verkeerder manier in elkaar zet, leert hij of zij nieuwe oplossingen.

2. Leren samenwerken door Lego

Lego leent zich ook om samen te spelen en te bouwen. Wanneer kinderen samen met Lego bouwen leren ze dat er verschillende manieren zijn om iets te doen en dat hun manier niet de beste of de enige manier is. Ze leren nieuwe vaardigheden van de andere kinderen, hoe samen te werken en iets vanuit een ander perspectief te bekijken. 

3. Het stimuleert probleemoplossend denken 

Als kinderen beginnen met het bouwen met Lego dan ontdekken ze dat een muur van recht op elkaar geklikte stenen niet zo stabiel is als een muur waarbij de stenen elkaar deels overlappen. Tijdens hun spel komen kinderen telkens van dit soort obstakels tegen die ze moeten oplossen. Deze ontdekkingstocht is een belangrijke stap om te leren probleemoplossend te denken. Dit staat als het ware in verbinding met dat fouten maken, leerzaam is.

4. Lego stimuleert de creativiteit

Met de minimale set aan verschillende Lego bouwstenen kun je hele kastelen en ruimteschepen bouwen. Om met die bouwstenen iets complex te bouwen als een ruimteschip is flink wat ruimtelijk inzicht en fantasie nodig. Het spelen met Lego stimuleert kinderen om de wereld onderzoekend te bekijken en wat ze zien te vertalen in hun eigen bouwwerk. Hoe meer verschillende lego bouwstenen je hebt, hoe meer ruimte het kind heeft om zijn of haar eigen fantasie erin te verwerken. Op zoek naar betaalbare bouwsteentjes van diverse merken? Kijk dan eens op Uniblocks.nl voor betaalde sets met bouwsteentjes.

Plan een playdate voor de kinderen

Nu je weet hoe leerzaam het spelen met lego is, zorg je dus voor de eerst volgende play date met de kinderen lego! Naast lego, zijn er natuurlijk ook een hoop andere dingen waar je kind van kan leren natuurlijk. Vergeet daarom niet het artikel over bordspellen die een kind slimmer maken te lezen.

Delen:
Categorie:Activiteiten
VORIG BERICHT
Waar moet ik aan denken bij het organiseren van een kinderfeestje?
VOLGEND BERICHT
Top 5 kindvriendelijke vakantieparken in Nederland

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER