15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Springkussens voor evenementen

De 3 leukste springkussens voor evenementen!

Springkussens, springkastelen of luchtkussens. Allemaal benamingen voor dezelfde attractie die vooral bij de kids erg populair is. Het is de verbeelding van ieder kind. Even tussen ons volwassenen: een springkussen is natuurlijk niet meer dan een grote opblaasbare zak, die gevuld kan worden met lucht en die aan de zijkanten van die ritsen heeft om het springkussen weer mee leeg te laten lopen. De wat grotere springkussens worden vaak aangedreven door een gemotoriseerde luchtpomp of springkussenblower, al dan niet ingebouwd. Springkussens zijn vaak te zien op feestjes. Wij hebben de 3 leukste voor je op een rijtje gezet. Start de gemotoriseerde luchtpompen, het springen kan beginnen!

Hoe het allemaal begon

De opblaasbare structuur van springkussens werd in 1959 door John Scurlock ontworpen. Toen hij wilde experimenteren met opblaasbare dekzeilen voor tennisterreinen, merkte hij dat zijn werknemers nogal graag op die dekzeilen sprongen. En zo geschiedde. John richtte het bedrijf Space Walk op om daarmee Space Walks te verkopen voor kinderen. Waar het begon met “slechts” een breed luchtmatras, werden daar in 1967 wanden aan toegevoegd. Vandaag de dag zien we springkussens in verschillende verschijningsvormen: diverse vormen en maten en springkussens die gebruikmaken van een glij- of hindernisbaan. Springkussens worden vaak verhuurd door bijvoorbeeld een attractie- en feestverhuurder.

1.    Springkussen Maxi Western

Een voorbeeld van een leuk springkussen dat je kunt huren, is de Maxi Western van springkussen huren Rotterdam. De Maxi Western valt binnen de categorie grote springkussens omdat dit luchtkussen 6 meter lang en 5 meter breed is. De Maxi Western laat zich omschrijven als een springkussen met paard en ruiter, waar met in totaal 10 vriendjes en vriendinnetjes tegelijk op gesprongen kan worden. Een paard kan best hoog springen. Wie van de kids kan zo ook zo hoog springen en het dak van het springkussen aanraken?

2.    Springkasteel

Een ander voorbeeld van een leuk springkussen voor op feestjes is het Springkasteel. Dit luchtkussen valt binnen de categorie middel springkussens omdat het 5 meter lang en 4 meter breed is. Tevens is het springkussen overdekt, dus ook ideaal als het weer een beetje tegen zit. Ook dit springkussen is geschikt voor in totaal 10 vriendjes en vriendinnetjes. Net als de Maxi Western geldt dat meerderjarig toezicht wel wordt geadviseerd. Welke knappe prinsessen en stoere prinsen durven dit kasteel te betreden?

3.    Springkussen Mini Circus

Het speelkussen Multiplay Clown wordt omschreven als e één van de leukste 4 springkussens. Als wij denken aan een clown, dan denken wij ook aan een circus. Ons laatste voorbeeld van een tof springkussen in dit artikel is het Mini Circus. Met een afmeting van 3 meter breed bij 2 meter hoog valt deze “circuspiste” binnen de categorie kleine springkussens en is dit handzame formaat zelfs geschikt voor een indoorevenement. Hoewel er in dit circus geen dieren aanwezig zijn, kunnen de kids er wel als een beest tekeer gaan. Welke zes vrolijke clowns (lees: vriendjes en vriendinnetjes) gaan hier allemaal rondspringen onder begeleiding van de circusdirecteur (lees: meerderjarig toezicht)?

Wij noemden het aan het begin al even, springkussens zijn er in tal van verschijningsvormen. Welke leuke varianten voor evenementen weet jij nog meer op te noemen?

Delen:
Categorie:Kinderfeestjes
VORIG BERICHT
De eerste kinderfiets kopen: waarop moet je zoal letten?
VOLGEND BERICHT
Top 3 familievakanties in Afrika

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER