15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
kindvriendelijke vloer

4 vloeren geschikt voor kinderen

Kinderen zijn erg speels, kunnen wat laten vallen en laten weleens vlekken achter; een vloer moet hier bestand tegen kunnen zijn. Diverse vloeren vergen veel onderhoud en zijn daardoor niet geschikt. Wil je weten welke vloeren wel geschikt zijn voor kinderen? Lees snel verder!

1. PVC vloer

Vloeren geschikt voor kinderen zijn vloeren die kras- en vlekvrij zijn en onderhoudsarm. Daarnaast is het ook fijn als de vloer een fijne structuur heeft om op te spelen en gemakkelijk schoon te maken is. PVC is zeer slijtvast, gemakkelijk schoon te maken en te houden omdat deze vloersoort waterafstotend is. Aangezien kinderen lawaai kunnen maken en graag met van alles en nog wat spelen, is een geluiddempende vloer zoals PVC erg aan te raden.

2. Laminaat

Ook laminaat is een zeer kindvriendelijke vloer, die ook nog eens fijn is voor de portemonnee. Laminaat kopen is namelijk een zeer betaalbare keuze. Een kindvriendelijke vloer moet tegen een stootje (of meer) kunnen en een vloersoort als deze, is daarvoor zeker geschikt! Qua onderhoud en schoonmaak hoef je er bijna niet naar om te kijken en zullen vlekken niet gauw permanent worden; een goede optie dus!

3. Tegels

Een volgende optie voor een kindvriendelijke vloer: tegels. Tegels zijn er in diverse soorten en maten. Als er één vloer is die tegen een stootje kan, is het wel een tegelvloer! Geen vlek zal permanent worden en ook qua onderhoud heb je er bijna geen omkijken naar. Zorg wel dat je een juiste kleur tegel uitkiest. Kies je voor wit? Dan kan het nog weleens voorkomen dat je dagelijks moet dweilen door vieze zolen van schoenen waarmee de kinderen hebben buiten gespeeld. Schoenen uitdoen voordat je naar binnen gaat gebeurt helaas niet altijd. Een nadeel aan tegels is de kou. Leg in de speelkamer of het speelhoekje een kleed neer waar de kinderen lekker warm op kunnen zitten tijdens het spelen. Uiteraard kun je ook kiezen voor vloerverwarming!

4. Novilon vloer

Tot slot kun je met een Novilon vloer ook het huis kidsproof maken. Novilon is een ‘stille’ vloer dankzij zijn geluiddempende werking. Daarnaast heeft de vloer een beschermende laag die zorgt voor een goede wering van krassen en slijtage. Uiteraard moet er regelmatig gestofzuigd en gedweild worden, maar dan heb je ook een vloer die lang mee gaat (ook met kinderen)!

Diverse eigenschappen zorgen ervoor dat een vloer kindvriendelijk is. Denk voor de aankoop van een vloer aan de vlekken die kunnen ontstaan door vliegende saus, speelgoed dat op de grond klettert, en modder en dergelijke dat zo nu en dan van buiten naar binnen wordt meegenomen. Er zijn genoeg opties en voor iedere stijl is er wel een vloer, geschikt voor kinderen, te vinden!

Delen:
Categorie:Lifestyle
VORIG BERICHT
Deze 5 zaken zorgen voor een comfortabele bevalling
VOLGEND BERICHT
Een kindvriendelijke auto leasen, hier moet je op letten

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER