15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Sinterklaasfeest uniek organiseren

Uniek sinterklaasfeest organiseren? 4 keer inspiratie

Voor je het weet is Sinterklaas weer in het land en tellen de kids vol enthousiasme af naar pakjesavond. Steeds minder Nederlanders vieren Sinterklaas, terwijl het zo’n fantastisch feest is voor de kinderen. Als volwassene kan deze feestdag wat stress oproepen, want wat gaan jullie doen met 5 december? Gaan jullie net als altijd een pakjesavond houden of wil je eens een uniek sinterklaasfeest organiseren? Je mag wel op tijd beginnen met de voorbereidingen, vandaar dat wij al wat leuke ideetjes voor je hebben om inspiratie op te doen voor een uniek sinterklaasfeest.

Uniek Sinterklaasfeest tip #1 – Workshop marsepein versieren

Bij Sinterklaas denken wij aan marsepein, een heerlijke Sinterklaaslekkernij. Zijn jouw kinderen ook zo gek op dit zoete snoepgoed? Dan is het superleuk om een marsepein workshop te boeken waarbij de kinderen zelf marsepein gaan maken en versieren. Twee Pieten zorgen voor de begeleiding, wat niet alleen leuk is maar ook erg leerzaam. Zelfgemaakt snoepgoed smaakt nóg lekkerder en de kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten voordat ze hun eigen creatie oppeuzelen.

Uniek Sinterklaasfeest tip #2 – Sinterklaasshow boeken

Als je echt groots wilt uitpakken is het gaaf om een sinterklaasshow te boeken. Dit is mogelijk in verschillende thema’s. Je hoeft dit niet per se op 5 december te organiseren, maar kunt ook voorafgaand aan pakjesavond een sinterklaasshow boeken voor je kinderen en hun vriendjes. Wist je dat je kunt kiezen uit verschillende thema’s? Wat dacht je van een ware Pepernoten party waarbij natuurlijk flink gesmikkeld wordt. Dit wordt een uniek sinterklaasfeest dat de kinderen niet snel meer vergeten!

Uniek Sinterklaasfeest tip #3 – Op de foto met Sinterklaas

Met een greenscreen dompel je de kinderen onder in de wereld van Sinterklaas. Ze kunnen met de Sint op de foto voor een greenscreen. De fotograaf kan deze achterwand vervolgens met een muisklik omtoveren tot een Sintomgeving. De foto’s zijn direct klaar, een superleuk aandenken aan een fantastisch en uniek sinterklaasfeest. Je kunt een ‘echte’ Sinterklaas of Piet inhuren, maar het leuke van de greenscreen is dat deze personages helemaal niet aanwezig hoeven te zijn om op de foto te staan.

Uniek Sinterklaasfeest tip #4 – Op bezoek bij Amerigo

Met een klein budget is het erg leuk om de kinderen mee te nemen naar de kinderboerderij om een kijkje te nemen bij het paard van Sinterklaas. Neem een lekkere winterpeen mee voor de schimmel en laat de kinderen het paard in de watten leggen. ’s Avonds is het extra leuk om sinterklaasliedjes te zingen en te hopen op een schoencadeautje als ze Amerigo net nog hebben gezien.

Delen:
Categorie:Kinderfeestjes
VORIG BERICHT
Vissen met kinderen? 4 tips
VOLGEND BERICHT
Waarom goede kraamzorg zo belangrijk is

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER