15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Dagje vissen met kinderen

Vissen met kinderen? 4 tips

Veel kinderen vinden het hartstikke leuk en bijzonder om te gaan vissen. Jij hebt het als kind waarschijnlijk ook wel eens gedaan. In de meeste sloten komen al allerlei visjes voor en ook is dit een uitstekende activiteit om quality time met je (klein)kind door te brengen. Lekker met elkaar kletsen terwijl de dobbers in het water liggen. Wij hebben 4 tips voor je op een rij gezet voor een geslaagd dagje vissen met kinderen.

Zoek een goede plek uit als je gaat vissen met kinderen

Allereerst moet je natuurlijk besluiten waar jullie willen gaan vissen. Zoek een plekje uit waar de kans groot is dat jullie wat vangen, anders is er maar weinig aan voor de kinderen. Ga hierbij voor de kleinere en toegankelijke visjes. Als je direct een snoek uit het water trekt kunnen sommige kinderen hier bang van worden. Vis jij zelf erg graag? Focus je vandaag dan allereerst op het niveau van je kind en geef de nodige hulp. Door de kinderen zelf een vis te laten vangen bezorg je ze een bijzondere belevenis!

Voor vissen met kinderen heb je de juiste spullen nodig

Hoe gaan jullie vissen en welke spullen nemen jullie mee? Kleine kinderen of kinderen die voor het eerst gaan vissen zijn het meest gebaat bij een vishengel met drijvers. Deze hoef je namelijk niet de hele tijd te werpen. Of neem verschillende soorten hengels mee, want sommige kinderen vinden juist het werpen heel leuk. Om de kans groter te maken dat de kinderen van vangen, kun je ook een groot schepnet meenemen en al wat aas in het water gooien om vissen te lokken.

Betrek je kind bij het vissen

Het concentratievermogen van kleine kinderen is nog niet zo heel groot. Doordat ze erg nieuwsgierig zijn, zijn ze ook snel afgeleid. Betrek de kids bij het vissen door ze zoveel mogelijk zelf te laten doen. Leg ook steeds uit wat je zelf aan het doen bent en waarom je dat doet. Je kunt jouw kind ook betrekken bij het vissen door bijvoorbeeld zelf een hengel uit te gooien en af te spreken dat je zoon of dochter klaar moet staan met het schepnet als er een vis aan de haak zit.

Geef je kinderen de ruimte tijdens het vissen

Willen de kinderen even spelen tussendoor of zijn ze het vissen zat? Laat ze dan ook vrij om even wat anders te doen. Je wilt tenslotte dat ze een leuke dag beleven en vissen kan snel saai worden als de vissen niet willen bijten. Stel je flexibel op en kijk wat de dag jullie brengt.  Blijkt het juist dat de kinderen vissen geweldig vinden? Dan is het binnenkort wellicht tijd om hun eigen vismateriaal te kopen!

Delen:
VORIG BERICHT
Wat is de beste vloer met kinderen?
VOLGEND BERICHT
Uniek sinterklaasfeest organiseren? 4 keer inspiratie

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER