15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
veilig huis voor spelende kinderen

Spelende kinderen in huis? Zorg voor een veilige omgeving

Hoe fijn is het als je kinderen lekker met elkaar kunnen spelen. Dat is goed voor hun ontwikkeling, al spelend werken ze aan hun sociale vaardigheden. Kinderen spelen graag buiten. Maar dat kan niet altijd. Omdat je ergens woont waar ze niet veilig buiten kunnen spelen. Of omdat het slecht weer is. Binnen spelen dan maar! En wat kan jij doen om ongelukjes te voorkomen? Een aantal tips om je huis kind- en babyveilig te maken.

Kijk op ooghoogte van de kinderen

Kinderen en zeker de kleintjes, kunnen nog niet alles zien. Ze kijken vooral naar dat waar ze bij kunnen en dat wat ze gemakkelijk kunnen zien. Het is dus een aanrader om je eens te verplaatsen in hoe spelende kinderen de wereld zien. Door de knieën dus om op hun ooghoogte te kijken wat zij zien. Juist kleinere kinderen ontdekken de wereld door veel in hun mond te stoppen. Kijk voor de veiligheid van kinderen dus goed naar wat er op de grond ligt of waar ze gemakkelijk bij kunnen. Levert dat gevaar op? Is het antwoord op die vraag ja zorg dan dat ze daar niet meer bij kunnen!

Houd het lekker schoon

Waar kinderen spelen gebeuren ongelukjes. Een glas limonade valt om. Een ijsje wordt vergeten en ligt te smelten op de vloer. Het is dan ook lekker als je een vloer kiest die je gemakkelijk, goed en snel kunt schoonmaken. Liefst met een sopje zodat je weer van de vloer kunt eten. Niet elke vloer is daar geschikt voor. Een pvc vloer is dat wel, deze vloer is duurzaam en eenvoudig in onderhoud. Bovendien kun je kiezen uit veel soorten dus zeker weten dat deze vloer past bij jouw gezin! En voor de hele kleintjes leg je een lekker dik speelkleed op de vloer zodat ze zich niet bezeren als ze achterover vallen omdat hun evenwicht nog niet helemaal is ontwikkeld.

Gevaarlijke spullen achter slot en grendel

Spelen bestaat vaak ook uit ontdekken. En je wilt graag dat jouw kinderen veilig kunnen ontdekken in huis. Dat betekent dat je er soms voor moet kiezen om dingen op te bergen in kasten die op de een of andere manier veilig op slot kunnen. Met een sleutel maar ook met een kindveilige vergrendeling kan je ervoor zorgen dat er geen ongelukken gebeuren met de drankvoorraad of de schoonmaakmiddelen bijvoorbeeld. Zeker in de keuken is het van belang dat je hier goed naar kijkt. Je wilt ten slotte ook voorkomen dat jouw kinderen met een schaar of mes door huis rennen!

Bescherm stopcontacten

Het ontdekken gaat ver. Vaak verder dan je kunt bedenken. Kinderen vinden veel interessant. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor stopcontacten. Kleine kinderen vinden dat vaak interessante dingen op de muur met ook nog eens gaatjes erin. De gedachte dat ze daar iets in kunnen doen is niet heel gek vanuit de ontdekkende gedachte. Bovendien zijn ze soms laag in de muur geplaatst dus gemakkelijk binnen handbereik van je kind. Ongelukken voorkomen doe je eenvoudig door stopcontactbeschermers of -beveiligers te plaatsen. Ontdekkende kinderen kunnen er niet meer zomaar een stokje, of nog erger, hun vingertje, insteken. Veilig gevoel is dat!

Plaats traphekjes

Misschien is dit een hele open deur maar het kan maar gezegd zijn! Plaats veilige traphekjes. En als er traphekjes zijn, gebruik ze dan ook. Doe ze dicht om te voorkomen dat kinderen vallen of zonder toezicht naar boven klauteren. Een ongelukje zit in een klein hoekje maar kan soms wel grote gevolgen hebben.

Het is heel belangrijk dat kinderen lekker onbezorgd kunnen spelen. Door het spelen met elkaar leren ze met andere kinderen om te gaan en zelfs met andere kinderen rekening te houden. Natuurlijk wil je dat stimuleren maar wel zo dat de kans op ongelukjes zo klein mogelijk is. Met deze tips weet je waar je op kunt letten. En voor de veiligheid: blijf erbij of blijf in de buurt als ze aan het spelen zijn

Delen:
Categorie:Kinderfeestjes
VORIG BERICHT
Kinkhoest: wat is het en wat te doen?
VOLGEND BERICHT
Gezinsuitbreiding? 4 ideeën voor meer ruimte in huis

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER