15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Ideeën trampoline

Trampoline in de voortuin? 2 toffe ideeën voor de kids

Het was waarschijnlijk de droom van alle ouders die nu zelf kinderen hebben: een trampoline in de tuin. Tegenwoordig is het niet zo’n bijzonderheid meer, maar we kennen allemaal het gevoel van het lekkere bouncen in de buitenlucht. Je kunt trampolines op poten zetten of het hele ding in de tuin ingraven, maar vast staat dat een trampoline behoort tot één van de 5 onmisbare elementen in een kindvriendelijke tuin. Misschien heb jij er de ruimte niet voor achter je huis, maar heb je er al eens aan gedacht om een trampoline in de voortuin te plaatsen? Deze 2 toffe ideeën voor de kids helpen je aan inspiratie om een trampoline ook in de voortuin goed te integreren.

1.    Maak een echte speeltuin van je tuin met een trampoline

Als je je kind echt een groot plezier wilt doen, maak je een complete speeltuin van je voortuin. Want waarom alleen een trampoline plaatsen op dat stuk grond waar je eigenlijk verder toch niet komt? Wat dacht van een leuke wipkip, een coole glijbaan en een grote zandbak? Dan wordt je voortuin een waar speelparadijs voor je kinderen. En misschien is het wel extra leuk dat vriendjes, vriendinnetjes en buurkinderen er ook makkelijk gebruik van kunnen maken als je het geheel in je voortuin plaatst. Zorg wel dat je de boel veilig houdt. Want het komt regelmatig voor dat veel trampolines niet voldoen aan de veiligheidsnormen. Neem dus een gespecialiseerd bedrijf in de arm om te zorgen dat de speeltuin van jouw dromen en die van je kind ook echt werkelijkheid wordt.

2.    Maak een parcours met een trampoline

Als je een trampoline in je voortuin hebt, dan is het een leuke uitdaging om een speelparcours te maken. Zet een glijbaan voor de trampoline zodat het eindpunt van de glijbaan een mooie sprong betekent. En aan de andere kant plaats je dan een heggetje om overheen te springen zodat je het hoog springen kan oefenen. Maak aan weer een andere kant een grote zandbak om het verspringen ook tot wasdom te laten komen en tenslotte kun je nog een tweede, kleinere trampoline plaatsen zodat je met zijn allen heen en weer stuitert.

Een trampoline in de voortuin is zo’n gek idee nog niet. Maak er iets moois van voor je kind doe zelf ook af en toe. Want stiekem zijn we allemaal graag nog even kind toch?

Delen:
Categorie:Spelen
VORIG BERICHT
4 verlichtingstips voor de inrichting van de kinderkamer
VOLGEND BERICHT
Stoer kinderfeestje organiseren? 3 tips

3 Reacties

 • 23 april 2020 op 12:35
  navo

  Leuke tips!

  ANTWOORD
 • 23 april 2020 op 12:36
  navo

  Leuke tips en leuke ideen zou er zelf niet opkomen

  ANTWOORD
  • 23 april 2020 op 13:26
   Suzan

   Gelukkig zijn de tips bruikbaar! Wil je een trampoline aanschaffen? 🙂

   ANTWOORD

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER