15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
verzekeringen kind

4 goede verzekeringen voor je kind

Hebben jullie een kleintje in huis mogen verwelkomen? Of is het binnenkort zover? Het is verstandig om je verzekeringen aan te passen bij gezinsuitbreiding. Het kan zeker geen kwaad om eens kritisch naar diverse verzekeringen te kijken. Ga je verzekeringen afsluiten voor kinderen? De situatie met een kind erbij is op veel vlakken anders en dat geldt ook voor verzekeringen. Wees dus verstandig en lees je van tevoren goed in. In dit artikel helpen wij je alvast een eindje op weg.

1.      Zorgverzekering

Je zorgverzekering is misschien wel de allerbelangrijkste om eens goed onder de loep te nemen. Kinderen tot achttien jaar zijn in Nederland gratis meeverzekerd met hun ouders. Maar dan moeten jullie als ouders dus wel een geschikte verzekering afsluiten. Jullie kind is meeverzekerd met de ouder die het meest uitgebreide pakket heeft. Maar vergeet niet om na de geboorte je kindje aan te melden bij de zorgverzekering. Laat je verzekeraar zo snel mogelijk weten dat jullie een kleine hebben, dan kan die alles rond maken en komen alle kosten automatisch bij de verzekeraar terecht.

2.      Aansprakelijkheidsverzekering

Nog een heel belangrijke verzekering voor mensen met kinderen is de aansprakelijkheidsverzekering. Ook al denk je er nu misschien nog niet over na, de schade die kinderen aan kunnen richten kan heel groot zijn. Zo’n klein baby’tje dat nu misschien nog niet eens geboren is, gaat ooit een keer kruipen en daarna lopen. Hij of zij zal op ontdekkingstocht gaan en jullie kleintje kent nog geen gevaren. Het kan dus zomaar gebeuren dat de bril van opa of oma kapot wordt gemaakt of dat er spullen in het huis van vrienden of familie sneuvelen. Met een aansprakelijkheidsverzekering hoef je die kosten niet zelf te vergoeden.

3.      Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering zorgt ervoor dat je juridische hulp krijgt als dat nodig is. Een rechtsbijstandverzekering afsluiten kan dus zeker geen kwaad als jullie nageslacht ter wereld is. Want wat doe je als jouw werkgever moeilijk doet over ziektedagen die je opneemt vanwege een probleem met je kind? Of wat als je in huis iets geregeld moet hebben voor je kind maar tegen een leverancier aan loopt die zijn afspraken niet nakomt? Dat soort situaties kun je met behulp van een rechtsbijstandverzekering makkelijker oplossen.

4.      Opstalverzekering

Je moet er misschien niet aan denken, maar het kan natuurlijk gebeuren dat er brand uitbreekt in huis. Je wilt dan goed verzekerd zijn zodat de impact op jullie leven en dat van jullie kind zo klein mogelijk is. Een goede opstalverzekering keert voldoende uit om de schade te dekken en zorgt ervoor dat jullie eigen plekje ook in de toekomst jullie eigen plekje blijft. Wel zo fijn voor een stabiel gezinsleven.

Je ziet het, een kind krijgen is niet niks. Er komt misschien wel meer bij kijken dan je dacht. Met bovenstaande tips kun je hopelijk weer even vooruit. En natuurlijk veel gezinsgeluk gewenst!

Delen:
Categorie:Lifestyle
VORIG BERICHT
Help mijn peuter wil niet slapen: deel 2
VOLGEND BERICHT
Horrorstory: mijn kind bijt

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER