15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
kind in rokje tijdens kinderfeestje op tafel op verjaardagstaart te eten

Zo til je een kinderfeestje naar een volgend niveau

Het vieren van de verjaardag met familie is voor leuk voor de kinderen, maar meestal is de viering met familie toch net iets leuker voor de volwassenen. Wanneer kinderen hun eigen feestje mogen geven voor hun vriendjes en vriendinnetjes is de kans op een onvergetelijke verjaardag vele malen groter. Maar hoe ga jij er als ouder voor zorgen dat het feestje één van de mooiste dagen van het jaar wordt.  

Het feest begint bij de uitnodiging

De pret begint meestal al bij het maken en versturen van uitnodigingen. Tegenwoordig is het heel eenvoudig om zelf een uitnodiging te maken. Zeker met alle filters die op de camera van je telefoon zitten, zo zijn de mogelijkheden eindeloos.

Hoe maak je het extra bijzonder?

Kinderen krijgen vanuit alle kanten invloed mee zoals het internet maar ook van vriendjes en vriendinnetjes. Daarom weten kinderen precies wat wel en wat niet in is, zo is goochelen tegenwoordig erg populair. Om het onvergetelijk te maken neem je de kinderen bijvoorbeeld op avontuur of je besteed het kinderfeestje uit door het boeken van een kindershow. Het voordeel van het uitbesteden van een kinderfeestje is dat je een hoop stress bespaard blijft. Ook zal de jarige samen met vriendjes en vriendinnetjes nog lang kunnen nagenieten van een kindershow. En dat is toch wel iets dat het geheel extra bijzonder maakt.

Redenen om het niet thuis te vieren

Kinderen zijn hartstikke leuk maar de voornaamste reden om een kinderfeestje niet thuis te vieren is om de rotzooi te beperken. Zo schrijft ook Metronieuws, zij hebben een onderzoek laten uitvoeren waaruit blijkt dat bijna de helft van de ouders een externe locatie huurt. Met als voornaamste reden om het thuis netjes te houden. Naast het huren van een externe locatie huren ouders ook regelmatig entertainment om hun kroost te vermaken.

De jarige extra in de spotlight

Ondanks alle zenuwen die kunnen opspelen bij het geven van een feestje kijken kinderen er toch altijd erg naar uit. Zeker wanneer het feestje al enige tijd bezig is en de zenuwen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Daarom is het een goed idee om de cadeautjes te overhandigen door middel van een spel waarbij de jarige in de spotlight staat.

Extra tip voor de ouder

Volgens het onderzoek van Metronieuws.nl beginnen ouders vaak al een maand van tevoren met het plannen van een kinderfeestje. Maak lijstjes om dingen uit je hoofd te zetten waarna je het ook makkelijker kan delegeren.

Delen:
Categorie:Kinderfeestjes
VORIG BERICHT
Verzekeringen afsluiten voor kinderen? Hier moet je op letten!
VOLGEND BERICHT
Op zoek naar kindvriendelijke vloer? Let op deze 3 aspecten

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER