15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Tips vloer met kinderen

Wat is de beste vloer met kinderen?

Die kleine kinderen van je zijn natuurlijk schatjes, maar echt stilzitten doen ze niet. En dat willen we natuurlijk ook niet. Het is belangrijk dat zij rennen, vliegen en spelen. Het wil dan nog wel eens voorkomen dat er iets beschadigd raakt in je huis. Niet erg natuurlijk, maar je hebt het liever niet. Daarom leggen wij uit wat de beste vloer is als je kinderen hebt.

Voor- en nadelen vloeren met kinderen

Laten we eerlijk blijven: elke vloer heeft voor- en nadelen. En dat is sowieso iets om rekening mee te houden. Het is belangrijk om vooral voor jezelf uit te zoeken met welke nadelen je kunt leven en welke voordelen je echt heel erg belangrijk vindt. Zo kun je een gietvloer prachtig en gemakkelijk dweilen en schoonmaken, maar zie je er wel snel krassen op. Een houten vloer is stevig en als je kiest voor een robuuste zijn krassen minder erg. Maar eens in de zoveel tijd moet je wel je houten vloer schuren.

Praktische vloer met kinderen

We raden je vooral aan om een vloer te kiezen die je bovenal mooi vindt. Want er zijn genoeg oplossingen om schade te voorkomen of te verhelpen. Met kleine kinderen ondervind je sowieso schade aan je huis. Denk aan stiften op de witte muur en fruithapjes op de bank. Maar dat is oké. Je kinderen worden namelijk groter, dus de schade wordt snel minder. Een nieuwe vloer neem je ook niet zomaar. Maak voor je kids een leuke speelhoek waar zij het meeste met tijd doorbrengen met hun vriendjes en vriendinnetjes en speelgoed. Leg op de grond een mooi groot vloerkleed. Zo bescherm je op dat gedeelte niet alleen de vloer, maar het is ook een stuk warmer voor je kids. Mochten ze daarnaast vallen, dan is dit ook meteen een stuk zachter.

Tip voor de speelhoek

Heb jij een mooie speelhoek voor je kroost gemaakt? Dan wil je natuurlijk dat dat er ook mooi blijft uit zien. Nu kan plastic speelgoed vaak handig zijn en krijg je het ook vaak cadeau. Maar houten speelgoed staat eigenlijk net wat mooier bij het zelfgemaakte keukentje of het houten tafeltje met krukjes. Daarom kun je nu zelf houten speelgoed maken. Leuk om mee te spelen en ook zeker duurzaam en verantwoord.

Kindvriendelijke vloer

Wil je echt een vloer waarbij je kinderen geen beschadigingen kunnen maken, dan raden we tegels aan. Deze gaan namelijk zo goed als niet stuk. Voor je kinderen zelf zijn deze vanwege de pijn als ze erop vallen wel een stuk minder fijn. Een andere hele goede optie is een pvc-vloer. Deze vloer is duurzaam en warm aan de voetjes van je kids. Ook is een pvc-vloer verkrijgbaar in diverse kleuren en motieven. Lees hier de vier voordelen van een pvc-vloer.

Delen:
Categorie:Spelen
VORIG BERICHT
Zo help jij je kids bij het leren lezen – 4 tips
VOLGEND BERICHT
Vissen met kinderen? 4 tips

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER