15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Vakantie met wateractiviteiten

3 toffe wateractiviteiten voor tijdens de vakantie

Tijdens de vakantie heb je tijd voor verschillende leuke watersporten. Zo kun je met het hele gezin gaat zeilen, waterskiën, kitesurfen, SUP’en of gewoon een boot huren voor een ontspannen dagje op het water. Op een warme dag is het heerlijk om af te koelen aan-, op-, of in het water. Dit zijn 3 leuke wateractiviteiten voor tijdens de vakantie die je zowel in Nederland als in het buitenland kunt doen.

Wateractiviteiten in de vakantie tip #1 – Varen in Nederland

De Nederlandse zomers worden steeds warmer en het is heerlijk om je warme huis of tuin even te ontsnappen door een boot te huren. Zo kun je bijvoorbeeld een boot huren in Friesland voor een vaartocht over het IJsselmeer. Of huur een boot in de buurt van Utrecht, Amsterdam of Rotterdam en laat de stad even achter je. Pak een koeltas in vol met verfrissende drankjes en lekkere hapjes, neem een bluetooth speaker mee en vergeet de zonnebrand niet voor een heerlijke dag op het water. Je hebt trouwens niet altijd een vaarbewijs nodig om een boot te kunnen huren. Zo beschikt een verhuurder vaak over diverse boten die zonder vaarbewijs te huren zijn. Denk hierbij aan sloepen, kleine plezierjachten en fluisterboten.

Wateractiviteiten in de vakantie tip #2 – Suppen (stand up paddle boarden)

Stand up paddle boarden is een ontspannen sport waarbij je op een groot opblaasbaar board staat en jezelf door middel van een peddel voortbeweegt. Je kunt dit zowel doen op binnenwater zoals slootjes, rivieren en meren, als op zee. Op zee is het echter wel wat moeilijker omdat je dan te maken hebt met golven. Suppen is een leuke activiteit voor zowel jong als oud. Voeg bijvoorbeeld een spelelement toe aan deze wateractiviteit door wedstrijdjes te verzinnen of kijk wie de ander als eerst van de SUP laat vallen door met de peddels te spetteren. Om te gaan suppen heb je geen verdere watersportervaring nodig maar je daagt wel je balans uit en je kunt best moe worden na een middag op de plank! Suppen is een leuk en goedkoop uitje dat je ook met een kleiner budget kunt doen.

Wateractiviteiten in de vakantie tip #3 – Kitesurfen

Kitesurfen is een fantastische wateractiviteit om te doen met kinderen die al wat ouder zijn. Bij de meeste kitesurfscholen kun je voor kinderen vanaf een jaar of 10 lessen boeken. De eerste les zal plaatsvinden op het strand omdat je eerst kennis moet maken met de techniek van het vliegeren. Als alles goed gaat kun je dezelfde dag al het water in met de grote vlieger. Je leert hoe je moet sturen en hoe je de kracht van de kite goed kunt verdelen. Heb je de smaak helemaal te pakken? Plan dan een aantal dagen in voor je kitesurflessen zodat je de hele cursus af kunt ronden en ook met het board aan de slag gaat.

Delen:
VORIG BERICHT
Tips tegen verveling thuis met de kinderen
VOLGEND BERICHT
Thuis overleven? Dat doen wij zo!

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER