15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
thuis overleven in quarantaine

Thuis overleven? Dat doen wij zo!

We zijn nu al een tijdje met z’n allen zoveel mogelijk thuis. Ik hoor best vaak van mensen dat de muren op ze afkomen of dat ze zich nu echt wel gaan vervelen. Op zich kan ik dat heel goed begrijpen, dat je nu ondertussen in een sleur komt te zitten. De enige die deze sleur kan doorbreken ben jij zelf! Zelf heb ik af en toe ook wel eens van: pff nu word ik wel een beetje gek. Gelukkig duren die momenten niet zolang want dit heb je zelf in de hand! Het ligt er maar net aan hoe je er zelf in staat.

Broertjes zijn ruziemakers!

Mijn twee aapjes zijn de beste vrienden maar ook elkaars grootste vijanden met momenten! De momenten dat ze ruzie maken, komen ondertussen behoorlijk mijn neus uit. Nu op dit moment maken ze bijvoorbeeld ruzie om een brandweerauto waar ik er twee van heb. Twee dezelfde om precies te zijn, die dezelfde geluidjes maken. Toch willen ze allebei hetzelfde item. Bizar hé? Koop je alles dubbel is het nog niet goed. Mijn oplossing? Ik pak gewoon allebei de brandweerauto’s af. Dan komen ze vanzelf tot het besef dat ze best allebei met een brandweerauto kunnen spelen. Niet lief spelen is inleveren.

Broertjes zijn de beste vriendjes

Hierboven staat dus als titel: broertjes zijn ruziemakers. Die titel klopt als een bus maar toch zijn het ook de allerbeste vriendjes. Als de ene in de slaapkamer even moet afkoelen, wordt de ander boos op me. Ze willen samen spelen!! Daarnaast troosten ze elkaar als de ene pijn heeft en komen ze voor elkaar op. Dus ondanks dat het samen twee duiveltjes zijn af en toe, kunnen het ook twee engeltjes zijn.

Grappig uitspraken van mijn kinderen

Jaylano is stout. Ik zeg “ je moet luisteren naar mama”. Jaylano zegt “Nee! Ik ben de baas want ik heb grote spierballen”. Nou daar sta ik dan, proest het bijna uit van het lachen. Hij merkt dit natuurlijk gelijk en begint zelf ook keihard te lachen. Vervolgens vraag ik: wat moet jij doen met jouw oren? Hij antwoordt: aan trekken mama. Hij weet heel goed wat hij ermee moet doen maar het is gewoon een grote clown die overal een grapje van maakt.  

We zijn ook bezig met zindelijk worden. Jaylano is zo goed als zindelijk. Devano moet nog een beetje oefenen. Dus ik zeg: Ga eens even plassen jongen. Nee mama, mijn piemel is kapot. Gelukkig gaat hij wel op het potje plassen haha!

De kinderen thuis vermaken

Ze kunnen zichzelf behoorlijk goed vermaken, ze zijn natuurlijk met zijn twee. Toch gaat dit soms ook behoorlijk mis en als ik dan even niet goed oplet, ligt heel mijn huis letterlijk in puin. Alsof er net een orkaan mijn huis heeft getroffen. Aan de ene kant denk ik laat maar doen maar ook moeten deze dingen natuurlijk geen gewoonte worden. Af en toe even een momentje dat ik de teugels laat varen kan geen kwaad. Ik moet alleen oppassen dat ik niet te veel toe laat voor ik twee op hol geslagen kinderen heb.

Zo vinden ze het bijvoorbeeld ontzettend leuk om alle kussens van de bank te halen en hier een heel spring- en klim paradijs van te maken. Ze hebben dan ontzettend veel lol maar zoals je kunt verwachten gaat dit altijd mis. Zoals afgelopen week. Toen had ik een kind met een bloedneus. Toen toch maar even gezegd dat dit niet helemaal de bedoeling was. Daarnaast als ik bezig ben met werken en ik ben geconcentreerd bezig en het is stil, weet ik dat ze iets stouts aan het doen zijn. Soms heb je dit niet direct door en lag dus al mijn beddengoed in de tuin. Ze gingen daar wel even slapen. Nou, toen kon alles dus weer het wasmachine in!

Thuis fitnessen

Ook blijven we natuurlijk lekker sportief deze tijd! Heb je thuis geen attributen om te fitnessen? Geen nood, zelfs met een stoel kom je al een heel eind! Zelf gebruik ik ook best vaak een stoel als ik oefeningen doe. Zo druk ik bijvoorbeeld op met een stoel, train ik mijn triceps en kun je hele goed oefeningen doen met je benen!

De oefeningen voor mijn benen zijn heel simpel en werken behoorlijk goed. Ik pak een kettlebel, heb je dit niet kan je ook gewoon zo’n kan verse melk pakken of een flesje water. Dan is het de bedoeling dat je gewoon de stoel op en af stapt. Heel simpel en heel goed voor je! Ik deed dit met een kettlebel van 10 kilo en had zeker twee dagen spierpijn. Dat was dus effectief!

Hoe vermaken jullie jezelf in deze periode met de kinderen? Wat ik heb gemerkt is dat je het beste gewoon alles over je heen kunt laten komen. Niet te druk maken, niet te veel aan schema’s vasthouden en gewoon doen wat je kunt zoals jij het prettigst vindt. Een relaxte mama, betekent relaxte kinderen! Tenminste, een stuk relaxter dan wanneer jij rond rent als kip zonder kop 🐔. Vind je het leuk wat ik wekelijks deel? Vergeet me dan niet te volgen op Facebook en Instagram! Ciao!

Delen:
Categorie:Persoonlijk
VORIG BERICHT
3 toffe wateractiviteiten voor tijdens de vakantie
VOLGEND BERICHT
Zindelijkheidstraining bij mijn kinderen

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER