15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
tips tegen verveling

Tips tegen verveling thuis met de kinderen

Oké, dit wordt nu al onze derde week thuis. Voor iedereen trouwens, tenzij je natuurlijk een vitaal beroep hebt. Voor de mensen thuis snap ik heel goed dat dit soms een beetje saai kan zijn. Ook snap ik dat de inspiratie om dingen te verzinnen om de kids bezig te houden ver op is. Geen nood! In dit blog geef ik je een aantal tips die je kunt doen samen met de kinderen.

De afgelopen twee weken

De eerste week vond ik het pittig, zoals jullie hadden kunnen lezen. Vorige week ging het al een stuk beter en deze week gaat eigenlijk alles redelijk soepeltjes! We hebben ons ritme gevonden en dat scheelt een hoop heb ik het idee. In de ochtend weten de jongens dat mama aan het werken is en kunnen ze zichzelf redelijk vermaken. Dit kunnen ze natuurlijk niet de hele dag zelf.

Sporten met de kinderen

Je kunt de ochtenden bijvoorbeeld om de dag op te starten even lekker sporten met de kinderen. Kunnen ze even hun energie kwijt en jij hebt je portie beweging ook al gehad! Je kunt ook op elk ander moment van de dag sporten natuurlijk! Normaal sportte ik altijd als mijn kids sliepen. Nu doe ik dat gewoon als ze wakker zijn. Vinden ze ook nog eens hartstikke leuk om samen met mama te sporten.

Hip trust oefening met je kind

Deze oefening is zeer makkelijk uit te voeren samen met je kind! Mits hij nog geen 30 kilo weegt, dan wordt het misschien wat aan de zware kant haha! Deze oefening is super goed voor de achterkant van je benen en je billen! Krijgen we toch nog die zomerbody zonder naar de sportschool te gaan haha! Hieronder heb ik een filmpje voor jullie, hier kunnen jullie zien hoe ik deze hip trust uitvoer samen met mijn jongens. Let niet op mijn geklaag.

Squad en lunges met je kind

Daarnaast kun je ook prima squatten met je kind of lunges doen. Zet je kind in je nek en GO! Zo zijn de oefeningen ook nog eens lekker zwaar en weet je zeker dat je de volgende dag spierpijn hebt in je benen! Is je kind te zwaar om in je nek te zetten? Laat hem of haar dan gewoon lekker mee doen! Hier zet ik één kind in me nek en de andere doet de oefening gewoon mee. Daarnaast vinden ze het ook leuk om samen lekker hard te tellen.

Lekker een rondje fietsen

Jaylano kan net fietsen zonder zijwieltjes en Devano racet heel graag op zijn loopfiets. Ideaal om zelf even lekker een rondje te rennen terwijl hun op de fietsjes mee gaan! Zo heb je toch je cardio en kunnen de kids even lekker hun energie kwijt.

Nog wat verveling tips

Als je niet van sporten houdt, zijn er natuurlijk nog een tal van mogelijkheden die je thuis kunt doen. Schijnt het zonnetje en beschik je over een tuin? Verzamel dan lege flessen en zet deze op een rijtje. Pak vervolgens een bal en laat je kids deze flessen omschieten met de bal. Leuk spelletje en ze zijn er weer even zoet mee.

Organiseer een filmavondje met het hele gezin

Gooi alle matrassen, kussens en dekens in de woonkamer en kies met zijn alle een leuke film uit! Lekker om even iets te doen met het hele gezin. Maak het gezellig met popcorn en laat de regeltjes een beetje varen. We moeten immers allemaal deze tijd samen overleven, dan kunnen we het net zo goed zo leuk mogelijk maken voor iedereen!

Speel leuke gezelschapsspellen met het gezin

Speel bijvoorbeeld een leuk spelletje twister of een ander spel! Ook leuk om nieuwe spellen te ontdekken natuurlijk. Er zijn op internet een hoop leuke spellen te vinden. Daarnaast kun je met een setje speelkaarten een tal van spellen spelen! Bij Bol.com kun je veel spelletjes vinden voor alle leeftijden! Zeker weten dat er voor jullie gezin ook iets leuk bijzit.

Experimenteer met koken

Normaal gebeurt koken bij mij altijd snel en simpel maar wel gezond. Nu heb ik meer tijd om te koken en heb ik wat nieuwe dingetjes geprobeerd. Leuk om te doen en eens wat anders te eten. Helemaal mooi meegenomen als m’n jongens het dan ook nog eens lekker vinden! Normaal maakte ik wel eens ovenschotels met groente, aardappelen en gehakt maar dan met een zakje van Knorr of Maggi. Nu heb ik de saus in de ovenschotels zelf gemaakt. Dat is veel lekkerder en een stuk gezonder natuurlijk. Dus nu ik weet hoe ik verse sausjes kan maken komt bij mij niks meer uit een zakje! Vanavond wordt het pasta met kip, broccoli, uitjes en knoflook! Met een zelfgemaakt sausje uiteraard!  Jummie!

Klusjes voor de kids

Ook leuk om samen met de kids te koken! Jong geleerd is oud gedaan toch? Aangezien ze nu niet naar school kunnen, is het hartstikke handig om ze alvast te leren hoe een huishouden draaiende gehouden moet worden! Haha, niet te letterlijk natuurlijk maar ze kunnen best helpen! Hier hebben ze afgelopen weekend samen met mama lekker alles afgestoft. Natte doek en gaan. Het duurde wel wat langer voordat ik klaar was maar het was in elk geval gezellig!

Wat voor klusjes ik mijn jongens geef:

 • Speelgoed opruimen;
 • Eigen was in de wasmand doen;
 • Als ze morsen een doekje pakken en dit opruimen;
 • Eigen bordjes en bekers naar de keuken brengen;
 • De tafel dekken;
 • En lief zijn voor elkaar! ❤

Hoe vind ik de regelingen tot 1 juni?

Als alleenstaande moeder vind ik het eigenlijk best goed vol te houden. Er verandert niet zo heel veel. Het enige wat is veranderd is dat ik nu thuiswerk. Normaal gesproken waren we best veel thuis. ’s Avonds ging ik nooit weg. Als de kids sliepen zat ik sowieso al thuis op de bank gekluisterd en ging ik meestal lekker sporten. Het voordeel van heel deze situatie is dat ik weer even wat meer ademruimte heb wat mijn kids betreft. Tijd met je kinderen is kostbaar dus maak ik er nu gewoon elke dag een feestje van! Dit lukt ons aardig goed en ik voel me nog niet echt geïsoleerd. Het enige wat we missen zijn de grote (binnen)speeltuinen en dat ze oma nu niet zien. Met videobellen komen we gelukkig ook al een heel eind!

Delen:
Categorie:Lifestyle
VORIG BERICHT
Hoe verloopt onze zogezegde “quarantaine” vanwege het coronavirus?
VOLGEND BERICHT
3 toffe wateractiviteiten voor tijdens de vakantie

2 Reacties

 • 1 april 2020 op 19:58
  Bianca

  Kijk Sissi dat doe je goed !!
  Super trots aan deze kant ❤️

  ANTWOORD
  • 23 april 2020 op 13:25
   Suzan

   Haha lieff!! Dankjewel x

   ANTWOORD

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER