15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
dagje uit met het gezin: 3 leuke ideeen

3 leuke ideeën voor een dagje uit met het gezin

We hebben het tegenwoordig razend druk. Onze agenda’s zitten overvol en ook veel kinderagenda’s zijn tegenwoordig gevuld met sociale verplichtingen en sportactiviteiten. Dat hoeft natuurlijk niet erg te zijn, maar het is wel belangrijk om ook voldoende qualitytime met het hele gezin in te plannen. Wacht dus niet tot alle agenda’s vol zitten, maar plan nu alvast een gezellige activiteit in. Met deze 3 leuke ideeën voor een dagje uit met het gezin, helpen wij jou alvast op weg!

1.Leef als de Romeinen in Castellum Hoge Woerd

Dat een dagje weg met het hele gezin niet duur hoeft te zijn, bewijst deze eerste tip. Een bezoek aan Castellum de Hoge Woerd, in de provincie Utrecht, is namelijk gratis! In dit nagebouwde Romeinse fort kunnen kinderen deelnemen aan allerlei (interactieve) activiteiten, zoals zelf een boot besturen of eten zoals de Romeinen dat deden. Daarnaast is er een prachtige stadstuin en zijn er diverse dieren op het terrein. De toegang tot deze tuinen, de stallen en het kindvriendelijke museum zijn dus helemaal gratis. Wil je naar een theatershow of deelnemen aan een rondleiding, dan betaal je wel.

2. Met het hele gezin een boot huren in de Biesbosch

Nationaal Park de Biesbosch is een prachtig natuurgebied, gelegen in de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland. Dit zeer waterrijke gebied is het grootste zoetwatertijdengebied van Europa en is aangemerkt als beschermd natuurgebied. Het park, met haar wilgenvloedbossen, knotwilgen en kreken, is heel bijzonder. Een groot deel van de Biesbosch is ingericht als recreatiegebied en leent zich perfect voor dagjes uit met het hele gezin. In de lente en de zomer is het huren van een boot de perfecte manier om de geweldige omgeving te ontdekken. Geniet van de natuur en leg je bootje aan bij één van de kleine strandjes. De kinderen zullen zich geweldig vermaken! Boot huren in Biesbosch? Huur een luxe sloep voor het hele gezin of kies voor een stoere motorboot!

3.Ontdek het dierenrijk in Safaripark de Beekse Bergen

Safaripark de Beekse Bergen ligt vlakbij Tilburg, in de provincie Noord-Brabant. Wat een bezoek aan dit unieke dierenpark zo leuk maakt, is dat je daadwerkelijk oog in oog komt te staan met de meest indrukwekkende dieren! In het park lopen meer dan 150 verschillende wilde diersoorten rond, waaronder hyena’s, gorilla’s en schattige stokstaartjes. Je kunt op safari gaan met je eigen auto of de dieren ontdekken tijdens een bus- of bootsafari. Is het lekker weer? Trek dan je wandelschoenen aan en beleef het avontuur te voet! Tijdens de voedersessies kom je nóg dichterbij de wilde dieren en deelt een medewerker op een leuke manier weetjes met de bezoekers. In de speeltuin van het park kunnen de kinderen vervolgens heerlijk ravotten, terwijl de ouders uitrusten op het terras. Een dagje safaripark is dus niet alleen een leuke, maar ook leerzame ervaring voor het hele gezin!

Je kunt in Nederland dus genoeg leuke dagjes uit voor het hele gezin beleven. Enthousiast geworden? Je agenda zit sneller vol dan je denkt, dus pak hem er nu gelijk bij en plan dat leuke uitje in!

Delen:
VORIG BERICHT
Een samengesteld gezin; hoe kan je hier het beste mee omgaan?
VOLGEND BERICHT
Een vechtscheiding: hoe voorkom je deze? Lees hier onze tips

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER