15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
opvoeding

Stomme andere ouders!

Regelmatig ga ik met mijn jongens op pad. Dat dit best pittig is met een kind van bijna 2 en een kind van 3 hoef ik volgens mij geen enkele moeder te vertellen. Toch zijn er mensen die me beoordelen als ik weer eens met mijn jongens op pad ben en het dan ook erg leuk vinden om een opmerking te maken. Dan moet ik even slikken op mijn sarcastische opmerkingen voor me te houden terwijl ik eigenlijk glimlachend wil zeggen: ‘’Heb je misschien teveel plastabletten op deze morgen? Azijnpisser!’’.

Met mijn jongens op pad

Uiteraard ga ik regelmatig samen met mijn twee wildebrassen op pad. Dit gaat altijd best goed tot op het moment dat ze moe worden en je eigenlijk wel een extra volwassene kunt gebruiken. Dit is bij mij niet altijd het geval en hele dagen binnen blijven omdat ik alleen op pad moet? Nee, daar ga ik absoluut niet aan beginnen. Meestal ga ik op de zondag met de jongens een flink rondje in Dordrecht doen. Met de fiets en loopfiets gaan we dan lekker op pad.

Het weekend dat de tijd terugging  waren we die zondag al om 09:00 uur de deur uit. Normaal vertrek ik om 10:00 uur want dan hebben we twee uur om lekker buiten te wandelen, spelen enzovoorts! Een uur eerder vertrekken  betekende dus een uurtje langer buiten dan we normaal doen op zondagochtend. Op zich is dat helemaal geen probleem maar ik moest ook nog boodschappen doen en de winkel gaat om 12:00 uur open! Aangezien ik geen zin had om ’s  middags nog een keer op en neer te gaan, waagde ik het erop en nam ze gewoon lekker drie uur lang mee de frisse buitenlucht in.

Voor Jaylano is dit niet zo’n probleem, die heeft zijn middagdutje niet meer zo hard nodig. Devano daar in tegen kan absoluut nog niet zonder z’n tukkie in de middag. Die drie uur was voor hem dan  ook iets teveel van het goede.

Irritante bemoeials

Weet je wat altijd zo opvallend is aan de zondagmorgen? Dat je meestal gezinnetjes ziet met vaders en moeders. Dit is natuurlijk helemaal niet erg! Het vervelende is dat je ziet dat die “complete” gezinnetjes wel oordelen als ik weer eens achter mijn kinderen aan het rennen ben omdat ze allebei de andere kant opgaan. Ze weten ondertussen ook wel dat ik daar altijd samen met mijn jongens ben en ik die moeder ben die heel enthousiast mee van de glijbaan gaat, die het soms niet lukt om twee kleine monsters in het gareel te houden en die soms net even te hard roept dat ze op me moeten wachten of moeten luisteren.

Afgelopen zondag bijvoorbeeld, toen had ik de fiets van mijn oudste vast omdat hij niet meer wilde fietsen. De jongste ging er als een Speedy Conzales vandoor op z’n loopfietsje. Ondertussen had een ander kindje de fiets van mijn oudste ook vastgepakt aan het stuurtje. Dit had ik niet eens gezien omdat ik twee kanten op moest kijken. Zegt de vader van dat kindje opeens: ja houd maar goed vast voordat mijn kind je fiets steelt! De moeder zag dat ik heel verbaasd keek en maakte een opmerking: ‘’Mijn dochter had het op het fietsje voorzien’’. Dus ik dacht: zie je niet dat ik er hier voor probeer te zorgen dat de ene niet verzuipt tussen de eendjes en de andere keihard op z’n bek gaat!!  Ik zei tegen de moeder: ‘’Ja dat is natuurlijk altijd interessant van die fietsjes’’. Mijn hoofd maakte stilletjes een hoop andere opmerkingen zoals: ‘’Je kunt ook gewoon doorlopen of mogen jouw lakschoentjes niet vies worden meneertje perfect voor elkaar?Verschrikkelijk vind ik dat.

Zo zijn er wel eens vaker van die opmerkingen die ik krijgt. Die krijg ik vast niet alleen maar ook een hoop andere mensen met kinderen. Sommige volwassenen waarvan de kinderen bijvoorbeeld al groot zijn en ze zijn even vergeten dat een kind niet wordt geboren met manieren, normen en waarden maar dat je ze die moet leren. We doen allemaal ons best maar als je een kind één keer vertelt dat ze moeten luisteren, gaan ze echt niet denken : ‘’Ohw ik moet luisteren dus doe ik dat maar’’. Heeft een kind een woedeaanval? Tja, shit happens, ook dat hebben we als moeder niet altijd in de hand.

Genieten van onze zondag

Ondanks dat het een pittige opgave is (bijna) elke zondag, geniet ik er toch enorm van! M’n jongens hebben er ontzettend veel plezier in dat we eerst de eendjes gaan voeren, vervolgens naar de speeltuin gaan en daarna bij de boerderijdieren gaan kijken! We leven onszelf lekker uit om vervolgens de zondagmiddag heerlijk te “chillen” met z’n drietjes.

Een pittige zondag maar nu dat ik dit blog schrijf voel ik me toch voldaan! Een lekker dagje met een paar pittige momentjes maar dat mag de pret niet bederven! Heb jij ook wel eens momentjes die je behoorlijk pittig vindt als moeder? Laat het me weten in de reacties! Altijd op de hoogte blijven van mijn avonturen met mijn jongens? Volg me dan op Facebook en Instagram! Ciao!

En even voor de goede orde: ik gun iedereen een gelukkig gezinnetje, hoe deze ook is samengesteld! Moet toch lezers trekken hé? Daarom deze opvallende titel 🤣


Delen:
Categorie:Persoonlijk
VORIG BERICHT
Een weekje zonder vlees
VOLGEND BERICHT
Ergernissen die ik heb bij andere moeders

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER