15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
kinderfeestje organiseren tips

Een kinderfeestje organiseren? 3 tips

Kinderfeestjes organiseren vinden sommige ouders een opdracht waar ze wekenlang huizenhoog tegenop zien. Andere ouders draaien hun hand er niet voor om, om een groots festijn op poten te zetten. Ben jij zo iemand die er graag een fantastische dag van maakt, maar vind je het moeilijk om iets op poten te zetten? Denk dan eens aan huur van springkussens. Elk kind geniet van het heen en weer stuiteren op een springkussen en je hebt er zelf een overzichtelijke klus aan. In dit blog 3 tips om een succesvol kinderfeestje te organiseren.

1. Hoe meer zielen…

Hanteer jij ook de ‘gouden’ regel dat je kind net zoveel vriendjes of vriendinnetjes uit mag nodigen als dat hij of zij oud wordt? Dus op de zevende verjaardag een kinderfeest voor zeven vriendjes? Nee joh, voor de hele klas organiseren is veel leuker! En wees nou eens eerlijk. Voor de kosten maakt het weinig uit of je zeven bekers ranja of dertig bekers ranja moet vullen, toch? En behalve dat het wat langer duurt, is het patat bakken ook niet zo’n ingewikkelde aangelegenheid voor een hele klas. Maar ja, je moet ze wel vermaken. Zorg voor een gevarieerd aanbod aan spelletjes, regel een goede luidspreker om muziek te kunnen draaien en zorg voor genoeg lekkers om te eten en te drinken. Simpel, maar doeltreffend en ongetwijfeld een groot succes!

2. Hou ze bezig

Je kunt de kinderen zelf vragen wat ze willen doen, maar ongetwijfeld dat je dan verzandt in eindeloze discussies en onnodig veel tijd verspeelt. Bedenk daarom vooraf wat activiteiten om het kinderfeestje mee in te vullen. Het welbekende springkussen is bij zowel jongens als meisjes van alle leeftijden een succes. Samen cake bakken en versieren is ook leuk voor iedereen en wat dacht je van een spannende film kijken en daarna met een schatkaart in de hand op zoek naar een mooie trofee?

3. Kies een goed moment

Over het moment van het kinderfeestje moet je even goed nadenken. Kies niet de week waarin een groot evenement op school gepland staat en de vrijdagmiddag voor de vakantie is misschien ook niet het beste moment. Maar een woensdagmiddag ergens halverwege het schooljaar is voor alle kinderen vaak een leuke dag voor een feestje. Tegelijkertijd moet je er rekening mee houden dat kinderen nog naar sport-, zwem- of muziekles moeten. Daarom is het handig om een afgebakend tijdvak te kiezen. Hou het overzichtelijk met twee of drie uurtjes en iedereen zal daarna moe, maar voldaan huiswaarts keren.

Een kinderfeestje organiseren vraagt vooral wat voorbereiding, maar zoals je ziet is het makkelijk om er een groot succes van te maken. Veel plezier met z’n allen!

Delen:
Categorie:Kinderfeestjes
VORIG BERICHT
Mijn dreumes versus mijn peuter
VOLGEND BERICHT
Help! Mijn kind heeft waterpokken

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER