15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
kinderen springkussen

3 veilige luchtkussens voor kinderen

Luchtkussens zijn een leuke vorm van entertainment voor kinderen. Vaak zie je deze kussens terug op buurtfeesten, evenementen in het dorp of de stad en tijdens een sportevenement op school bijvoorbeeld. Uiteraard moet dit veilig genoeg zijn om op te spelen, wij geven je hiervan enkele voorbeelden in onderstaand artikel.

1. Piraat luchtkussen

Een veilig, maar toch gevaarlijk ogend luchtkussen is het piraat luchtkussen. Dit luchtkussen is ideaal voor een themafeestje waarbij het geheel om piraten draait. Een stoer luchtkussen met diverse leuke obstakels voor de kinderen. Dit luchtkussen is dan ook zeer geschikt voor een sportdag op school of bij de plaatselijke sportvereniging. Een stoer luchtkussen als deze, trekt de aandacht van veel kinderen en zal ongetwijfeld een hit zijn! Ze kunnen erin klimmen en klauteren en een hele middag zoet zijn. Voor een themafeest is er ook verhuur van springkastelen mogelijk voor zowel een prinsenfeest als prinsessenfeest.

2. Stormbaan

Een stormbaan is erg leuk en zorgt voor veel vermaak. Deze moet natuurlijk wel veilig zijn voor kinderen en ervoor zorgen dat zij nergens afvallen of bekneld raken. Bij een stormbaan luchtkussen dient er zeer goed gelet te worden op het opzetten. Er zijn ook een aantal regels waar men zichzelf aan moet houden voor een veilige ervaring met het luchtkussen. Zo moet er gelet worden op het dragen van beschermende kleding bij zeer warm weer (tegen schaafwonden et cetera). Ook schoenen mogen het luchtkussen niet op; dit is belangrijk om het veilig te houden wanneer kinderen in de rondte springen en druk rondrennen. Vooral bij een stormbaan is het leuk om zo snel mogelijk aan de overkant te komen en te laten zien wie het snelste en de sterkste is.

3. Overdekt strand luchtkussen

Een ander veilig luchtkussen is het overdekte strand luchtkussen. Deze beschermt de kinderen tijdens het spelen tegen zonnestralen boven op het hoofd en eventuele hagel en regen als het weer niet meezit. Het is een klein en overzichtelijk luchtkussen waar maar een beperkt aantal kinderen tegelijkertijd op kunnen springen. Een luchtkussen is geweldig entertainment voor kinderen en ze zullen er zeker een tijdje zoet mee zijn.

Tot slot moet er bij het opzetten van een luchtkussen op diverse zaken worden gelet. Zo moet de ondergrond schoon zijn en volledig ontdaan van scherpe voorwerpen (om scheuren te voorkomen). Indien het een harde ondergrond betreft, kan er een ondervloer worden gelegd als schokdemping. De verankeringspunten moeten stevig zijn geplaatst en de blower moet ver en veilig van het luchtkussen staan. Zo kan niemand erover struikelen en zullen de kinderen er niet aan gaan zitten. Wanneer er regen wordt voorspeld of je bang bent dat de blower nat zal worden, moet er voor een overkapping gezorgd worden zodat de kinderen veilig verder kunnen spelen

Kies een leuk luchtkussen uit waar voldoende kinderen op kunnen spelen en zorg voor duidelijke regels. Dit geldt zowel voor de kinderen als de toezichthouders en ouders (zij zijn verantwoordelijk voor het uitdoen van schoenen et cetera).

Delen:
Categorie:Kinderfeestjes
VORIG BERICHT
Op vakantie met je gezin? De 3 leukste dingen om te doen
VOLGEND BERICHT
4 tips voor een kindvriendelijk huis

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER