15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
kindvriendelijk huis

4 tips voor een kindvriendelijk huis

Wanneer je kinderen hebt, of een kindje onderweg is, wil je je huis hier natuurlijk zo goed mogelijk voor inrichten. Het kan een reden zijn om je woning te verbouwen. Ongelukken voorkomen is beter dan genezen. Je wilt je kinderen op laten groeien in een kindvriendelijk en veilige omgeving. Wat kun je hier zelf aan doen in je huis? Lees dit artikel om inspiratie op te doen.

1. Beperk scherpe hoeken in meubels

Kinderen kunnen rennen, springen, vallen en opstaan. Soms vergeten zij dat er ook meubels in huis staan, waar ze rekening mee moeten houden wanneer ze spelen. Sommige meubels, denk hierbij aan kasten of (salon)tafels, hebben scherpe hoeken. Deze hoeken kunnen gevaarlijk zijn voor een kind. Je wil niet dat ze vallen en met hun hoofd tegen zo’n hoek aankomen. Beperk daarom meubelstukken met scherpe hoeken. Wanneer je deze wel hebt, zijn er gelukkig ook opzetbare, ronde randen op de markt om over de hoeken heen te plaatsen. Dit ziet er natuurlijk minder modieus uit, maar veiligheid van je kind is belangrijker dan het uiterlijk van de kamer.

2. Zorg dat kabels en snoeren zijn weggewerkt

Niets ziet er voor een kleintje zo lekker uit als een kabel die ergens uitsteekt. Ze zetten er graag hun tanden in, wat gevaarlijk kan zijn. Het is daarom verstandig om de kabels en snoeren weg te werken, zodat de kinderen er niet bij kunnen. Denk hierbij aan een kabelgoot in flexibele kunststof. Op deze manier kunnen ze nog wel op de grond liggen, maar worden de kabels (en de kinderen dus ook) beschermd door de laag kunststof die erover zit. Daarnaast zijn er ook genoeg kabeldozen die je aan de computer- of televisiekast kunt klemmen, zodat de kabels niet bereikbaar zijn.

3. Plaats traphekjes

Traphekjes zijn een must wanneer je in een huis woont met meerdere verdiepingen. Of de trap nu in de kamer staat, of in de gang, er is altijd wel een moment waarop je kind even alleen is en een trap ziet er dan erg verleidelijk uit. Vooral rond de leeftijd van één jaar, willen kinderen het liefst overal opklimmen, een trap is daarvoor bij uitstek geschikt. Zorg er daarom voor dat de trap boven én onder afgeschermd wordt door een traphekje. Voor jezelf is het misschien vervelend, omdat je een extra actie moet uitvoeren om naar boven of beneden te gaan, maar nogmaals: de veiligheid van je kind is zoveel belangrijker!

4. Zet een kinderslot op de keukenkastjes

Over het algemeen kunnen we stellen dat er in een keuken veel gevaarlijke spullen en producten te vinden zijn voor kinderen. Of het nu gaat om scherpe producten als messen of glazen, of schoonmaakmiddelen, een ongeluk zit in een klein hoekje. Jonge kinderen hebben nog niet door dat bepaalde acties consequenties hebben. Een mes ziet er interessant uit om mee te spelen, schoonmaakmiddel lijkt op appelsap dus kunnen ze wel drinken. Niets is minder waar. Zet daarom een slotje op de keukenkastjes. Dit kan door middel van een magneet, haakjes of een knijpslotje. Er zijn gelukkig genoeg oplossingen te vinden om je kind in huis een zo veilig mogelijke jeugd te bieden.

Wanneer je nog op zoek bent naar woonruimte, zijn er ook makelaars die je kunnen helpen met tips over hoe je jouw specifieke huurwoning in Zwolle bijvoorbeeld, kunt omtoveren tot een kindvriendelijk paleisje. Vergeet in dit proces niet dat je ook je tuin kindvriendelijk moet maken

Delen:
Categorie:Lifestyle
VORIG BERICHT
3 veilige luchtkussens voor kinderen
VOLGEND BERICHT
De 3 leukste brunches om te organiseren voor kinderen

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER