15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
kinderen spelen op springkussen

4 x inspiratie voor een kinderfeestje

Een kinderfeestje organiseren kan nog een hele klus zijn… Wat is de leeftijd? Wat moet het thema gaan worden? Wanneer vier je het en hoeveel kinderen nodig je uit? Welke activiteiten kan je gaan ondernemen en zo verder… Zo zijn er altijd zaken die jij je kunt afvragen. Wij geven je alvast 4 keer inspiratie om een te gek kinderfeestje te organiseren voor jouw kleine!

1. Tuinfeestje

Organiseer een tuinfeestje wanneer de verjaardag van je kind of kinderen valt in een mooi seizoen van het jaar. Kies voor partytentverhuur om je kinderen een schuilplek voor de felle zonnestralen of eventuele regen te kunnen bieden. Een partytent is daarnaast ook erg gezellig en kan leuk versierd worden aan de hand van een bepaald thema. Met een tuinfeestje kan je alle kanten op, knutsel, verf, voetbal en leef je uit buiten. Bij warm weer is het leuk om het ‘fles omgooien” spel te spelen. Waarbij je achter ieder kind een gevuld fles met water zet. Deze moeten zij bewaken en zo vol mogelijk houden aan het eind van een bepaald tijdlimiet. De kinderen mogen de bal in een kring rondvoetballen en hopen dat zij hierbij de flessen van een ander omver krijgen.

2. Prins of prinsessenfeest

Wanneer je een echte meid hebt zal zij ongetwijfeld genieten van een heerlijk prinsessenfeest. Zo kan je natuurlijk ook kiezen voor een feest vol met prinsen of mix je de koninklijke hoogheden. Voor een verjaardag van een 1 jarig kind kan je natuurlijk iets kleiner uitpakken en een klein kroontje maken, de ruimte leuk versieren en royal cupcakes serveren. Tijdens een feest als dit kunnen de kinderen zich lekker verkleden (geef dit dan ook aan in de uitnodiging!) of zorg dat je thuis genoeg hebt liggen. Laat ze hun eigen cupcakes versieren, of hun eigen kroon maken.

3. Frozen kinderfeestje

Een blijvend populaire kinderfilm is de film Frozen, zowel onder jongens als meisjes. Met dit thema kan jij je helemaal uitleven en het is extra leuk als je kind jarig is in de winter. Denk aan de leuke sneeuwballengevechten en sneeuwpoppen die zij kunnen maken. De kinderen kunnen lekker knutselen, samen de film kijken of hun eigen Frozen tekening maken. Een kinderfeestje in de klas is ook erg gezellig en leuk voor ieder kind.

4. Actief kinderfeestje

Er kan ook voor gekozen worden om het kinderfeestje buitenhuis te vieren en er lekker op uit te gaan met een groepje. Zorg hierbij wel voor de nodige begeleiding, voor iedere drie tot vier kinderen is het wenselijk om toezicht te hebben van één ouder. Afhankelijk van de leeftijd kan je met een groepje kinderen gaan survivallen, klimmen en klauteren, bowlen en lasergamen of karten. Bepaalde activiteiten moeten van tevoren aan de ouders worden doorgegeven om hiervoor toestemming te hebben. Er kan natuurlijk ook geschaatst worden of je neemt de kinderen mee naar een speeltuin.

Delen:
Categorie:Kinderfeestjes
VORIG BERICHT
Een tuin voor de kids; 5 tips
VOLGEND BERICHT
Aspecten die invloed hebben op de gezondheid van kinderen

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER