15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
meisje in tuin met fiets en glijbaan

Een tuin voor de kids; 5 tips

Als je kinderen hebt, weet je dat ze het heerlijk vinden om te spelen, vies te worden en vooral op onderzoek uit te gaan. Als het ook maar een beetje goed weer is, vanaf de lente tot einde herfst, zijn de meeste kinderen het liefst buiten te vinden. Door je kinderen in de tuin te laten spelen, kun je gemakkelijk een oogje in het zeil houden terwijl je ondertussen ook nog je eigen ding kunt doen. Dit artikel biedt 6 tips voor een kindvriendelijke tuin.

1. Gras als ondergrond

Echt gras of kunstgras is een ondergrond waar kinderen het best op kunnen spelen. Het is een zachte ondergrond, dus mochten ze vallen houden ze daar hoogstwaarschijnlijk niets ernstigs aan over. Er kan op gepicknickt worden, gevoetbald, maar ook buiten kamperen is een leuke mogelijkheid voor de oudere kinderen. Niet de hele tuin hoeft gras als ondergrond te hebben, aan een aantal vierkante meters hebben kinderen al genoeg. Als je zelf niet weet hoe je de tuin op de beste manier kunt indelen, kun je het bijvoorbeeld een tuinarchitect inhuren.

2. Kies voor een zandbak

Een zandbak in de tuin is leuk voor jonge en oudere kinderen. Het is een veilige plek, waar ze erg vies kunnen worden. Iets wat kinderen heerlijk vinden. Je kunt op een makkelijke manier speeltoestellen als een zandbak zelf maken, bijvoorbeeld van hout, maar ook een zandbak kopen in de vorm van een roze of blauwe schelp. Dit is ook weer makkelijk op te ruimen in de wintermaanden.

3. Controleer je planten

Lang niet iedereen weet precies welke planten en bloemen er in de tuin groeien. Het is goed om dit in kaart te brengen, want sommige bloemen en planten zien er erg aantrekkelijk uit voor een klein kind, maar kunnen giftige planten zijn. Je wilt niet dat je kind in een onbewaakt moment een giftige bes in het mondje stopt. Voorbeelden van giftige planten zijn de blauwe monnikskap, wolfskers, de zuurbes en de doornappel. Naast giftig, zijn er ook genoeg planten die voor een vervelende irritatie kunnen zorgen. Voorkomen is beter dan genezen.

4. Zorg voor een schaduwplek

Wanneer het voorjaarszonnetje doorbreekt, zijn kinderen het liefst de hele dag buiten aan het spelen. Maar hoe vroeg in het jaar de zon ook schijnt, hij kan verraderlijk zijn en je kunt er al snel van verbranden. Houd de huid van je kinderen goed in de gaten, zorg voor een grote parasol rond hun speelplek en vergeet ze niet in te smeren.

5. Schommelen in de tuin

Iets waar jong en oud nog lang van kan genieten, is het schommelen. Heb je een stevige boom in de tuin staan, kan de schommel daaraan gehangen worden. Anders kun je een volledige, houten schommel neerzetten om de kids te vermaken.

Met bovenstaande tips kun je je kinderen op een veilige manier laten genieten van het spelen in de tuin. Weet jij nog tips? Voel je vrij deze te delen met ons.

Delen:
Categorie:Lifestyle
VORIG BERICHT
De lekkerste recepten met avocado voor kids!
VOLGEND BERICHT
4 x inspiratie voor een kinderfeestje

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER