15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
babyborrel organiseren

Hoe organiseer je de leukste babyborrel? Wij zetten de leukste ideetjes op een rijtje!

Een babyborrel organiseren, alsof je nog niet genoeg aan je hoofd hebt als je net moeder bent geworden van een klein wondertje. Wij snappen dat dit een heel gedoe is, daarom schrijven wij dit artikel om je hier een handje mee te helpen. Een babyborrel wordt ook wel kraamfeest genoemd. In plaats van op verschillende dagen kraamvisite te ontvangen kies je dus voor een feest waar familie en vrienden jullie pasgeboren baby kunnen bewonderen.

De voordelen van een babyborrel

Ten eerste heb je gelijk op één dag al je kraamvisite gehad, dus heb je de rest van je periode meer tijd om samen met je pasgeboren baby en papa op de roze wolk te blijven hangen. Het moment van de babyborrel kan je ook zelf kiezen waardoor je eerst nog goed uit kunt rusten en wennen aan jullie nieuwe gezinssituatie. Meestal wordt de babyborrel gegeven 4 -8 weken naar de bevalling.  De gasten kunnen elkaar ook bezig houden, erg handig als je je even wilt terugtrekken.

Maak een mooie uitnodiging

Het uitnodigen van de gasten kun je natuurlijk doen met een leuke uitnodigingskaart. Deze kan je zelf maken of je kunt een mooie uitnodiging laten ontwerpen. Het ligt er ook maar net aan  hoeveel je hieraan wilt spenderen natuurlijk. Je vermeldt de datum, tijd en plaats in de uitnodiging. Wat ook erg handig is, is om een wensenlijst met de cadeautjes erbij te doen. Deze kun je ook online maken, zo voorkom je dubbele cadeautjes.

 Zorg voor lekkere babyborrel hapjes

Lekkere hapjes mogen natuurlijk niet ontbreken bij een babyborrel. Hieronder zie je wat geschikte en makkelijk hapjes om te serveren bij een babyborrel. Natuurlijk kun je ook aan de gasten vragen of ze allemaal iets te eten meenemen. Zorg wel dat er gecommuniceerd wordt wie wat meeneemt. Zo voor kom je dat er alleen beschuit met muisjes op het buffet staat.

  • Beschuit met muisjes.
  • Cupcakes met een leuke versiering erop en een dikke laag fondant.
  • Poffertjes of pannenkoeken. Even in de magnetron en klaar!.
  • Zakjes uitdeelsnoep voor de kinderen die meekomen.
  • Besluit je om ook voor het avondeten te zorgen? Soep met stokbrood met verschillende tapende zijn een prima optie.

Kies leuke babyborrel versiering

Ballonnen en slingers zijn natuurlijk altijd leuk! Dit kan je in de kleuren roze of blauw doen, maar je kunt het natuurlijk ook lekker neutraal houden. Laat de kinderen die meekomen met stiften de mooiste ballon voor de pasgeboren baby maken. Hebben ze gelijk een leuke bezigheid en kunnen ze een mooie slinger van de zelf versierde ballonnen maken. Ook leuk: print de allereerste kiekjes van jullie wondertje uit en hang deze op. Zo kunnen de gasten de eerste momentjes zien van de pasgeboren baby. Wil je echt groots uit pakken? Verzin dan een leuk themafeest.

Nog wat andere nuttige babyborrel tips

  • Zorg ervoor dat je baby afgezonderd kan liggen zodat hij niet teveel prikkels meekrijgt van al dat enthousiaste bezoek. Laat ook niet iedereen de pasgeboren baby vasthouden. Kies een moment uit op de babyborrel om hem/haar te showen.
  • Spreek een duidelijke eindtijd af met je gasten. Zo voorkom je vervelende situaties waarin je de gasten weg moet gaan sturen.
  • Iedereen wil natuurlijk heel graag weten hoe jouw bevalling is verlopen. Kies hier ook weer een moment voor uit zodat je niet 50 keer hetzelfde verhaal hoef te vertellen.
  • Zorg ervoor dat er iemand is die de gasten voorziet van een hapje en een drankje. Dit kan je bijvoorbeeld je beste vriendin laten doen. Dat is ze niet voor niks toch? Hoef jij je ook geen zorgen te maken of iedereen wel voorzien is.
  • Komen er veel kinderen mee? Kijk voor een springkussen in de tuin, als het budget dit toelaat. Erg leuk en je hebt geen kind meer aan de kinderen! Deze zijn goedkoop te huren, het springkussen wordt thuisbezorgd en je kunt er zelfs voor kiezen deze op te laten zetten.

Heb je aan de hand van dit artikel een babyborrel georganiseerd? Heb je nog nuttige tips of suggesties? Laat het ons weten in de reacties!

 

Delen:
VORIG BERICHT
De gezondste en lekkerste traktaties op een rijtje
VOLGEND BERICHT
Kind naar de opvang? Dit moet je allemaal weten

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER