15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Een lekkere en gezonde fruittraktatie

De gezondste en lekkerste traktaties op een rijtje

Een leuke en gezonde traktatie voor het kinderdagverblijf, op school of gewoon voor een kinderfeestje. We zijn steeds meer bezig met alles zo leuk en mooi mogelijk te maken voor onze koters. En bij een feestje hoort natuurlijk een traktatie. Ook zijn we steeds meer bezig met verantwoord eten. We willen dat onze kinderen zo gezond mogelijk eten. Van de traktaties wordt ook verwacht dat deze gezond zijn, maar wel leuk gepresenteerd. Gezond en leuk om naar te kijken. De traktaties moeten natuurlijk niet te ingewikkeld zijn.

Gezonde traktaties

Waar bestaat een gezonde traktatie nou uit? Ten eerste is fruit traktatie natuurlijk altijd goed. Het is lekker en gezond en je kan er eindeloos mee blijven variëren. Banaan, aardbei, appel en mandarijntjes. Er is zoveel verschillend fruit waar je eindeloos leuke dingen mee kunt doen. Het beste is natuurlijk om seizoensfruit te gebruiken, dit scheelt ook weer in de portemonnee. Met groente kan je ook erg leuke traktaties maken. Ook met groente kan je ontzettend leuke traktaties in elkaar flansen. Hieronder een paar leuke en simpele voorbeelden. Wie wil er nou niet gezond trakteren?

Druivenrupsen

Neem lange satéprikkers, witte pitloze druiven en plakoogjes. Rijg de druiven op de satéprikkers en plak op de voorste druif de oogjes. Simpel, gezond, snel en hartstikke leuk om uit te delen.

Groentefrietjes

Neem kartonnen feestmutsjes en schrijf hier de naam en de leeftijd van de jarige job op. Deze zijn dan te gebruiken als frietzakjes. Je hebt een paprika, wortel en komkommer nodig (andere lekkere groenten mogen natuurlijk ook). Snijd alle groenten in reepjes en vul hier het frietzakje mee. Kijk eens aan! Jouw gezonde frietzakje is klaar! Je kunt hier eventueel ook nog een sausje bij doen. Bijvoorbeeld: yoghurtdressing of slasaus. Een hele simpele traktatie die gezond is en harstikke cool.

Dolfijntjes fruit traktatie

Hier heb je maar twee soorten fruit voor nodig en is heel simpel te maken. Je hebt (kinder)bananen en pitloze rode en witte druiven nodig. Neem de banaan en snijd de steel in de bovenkant door de midden. Stop hier een rode druif in, zet aan beide kanten oogjes met een stift (wel een eetbare stift). En jouw super originele en makkelijke traktatie is klaar.

IJshoorntje met fruit

Neem de ijshoorntjes en het fruit. Fruit is naar keuze en natuurlijk seizoensgebonden. Je kunt elk soort fruit nemen die je wilt. De fruit snijd je in gelijke stukjes en vermeng dit allemaal samen in een kom. Sprenkel hier wat citroensap overheen, dit om de frisse kleur te behouden. Vervolgens verdeel je al het fruit over de ijshoorntjes. Een leuke en kleurrijke traktatie die bovenal ook nog eens lekker gezond is.

Wat ook leuk is: fruit invriezen in een vormpje zodat je en fruitijsje krijgt.

Hopelijk heb je leuke ideetjes opgedaan voor een gezonde traktatie. Heb je zelf nog een leuke toevoeging of een tip? Laat het ons hieronder weten in de reacties.

Delen:
VORIG BERICHT
De leukste kledingtrends voor kinderen
VOLGEND BERICHT
Hoe organiseer je de leukste babyborrel? Wij zetten de leukste ideetjes op een rijtje!

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER