15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300

Houten speelgoed zelf maken? 3 toffe ideeën

In 2019 is houten speelgoed eigenlijk niet meer weg te denken. Houten speelgoed is veel duurzamer dan plastic speelgoed, het is veiliger dan plastic speelgoed en houten speelgoed is tijdloos. Elk kind heeft waarschijnlijk al meer dan genoeg speelgoed thuis maar toch geef je het kind met zijn verjaardag of een andere mijlpaal een leuk cadeau. Waarom dan niet zelf een mooi cadeau maken van hout? Het is veel specialer als mama of papa iets helemaal zelf maakt en het blijft ook leuk om te bewaren en later eventueel door te geven. In dit blog zetten we een aantal leuke ideeën op een rijtje hoe je zelf leuk speelgoed van hout kan maken.

Speelgoedkist van hout maken

Om dan maar goed van start te gaan zullen we eerst beginnen met het maken van een houten speelgoedkist waar je al het speelgoed eenvoudig en snel op kan bergen. Bij de karwei kun je hiervoor een handige bouwtekening met een instructie vinden om zelf een houten speelgoedkist te maken. Het is dan zelfs al mogelijk om de planken gratis op maat te laten zagen wat helemaal handig is! Je kunt vervolgens de kist natuurlijk in een leuke kleur schilderen die past bij jouw interieur of bij het interieur van de kinderkamer. Een leuke tip: schilder de naam van je kindje op de speelgoedkist.

Houten poppenhuis maken

Wat is een beter cadeau voor je dochter dan een zelfgemaakt houten poppenhuis? Een bijzonder cadeau voor het meest speciale meisje in de wereld! Als je ervoor kiest om zelf een poppenhuis te maken, kun je deze inrichten naar de smaak van jouw dochter. Bijvoorbeeld door de ruimtes in het poppenhuis te behangen met echt behang. Bij de action kun je al heel goedkoop aan een leuk behangetje komen of je vraagt op Facebook of iemand toevallig nog wat behang over heeft. Er zullen genoeg mensen zijn die wat voor je over hebben als je vertelt dat je zelf een houten poppenhuis gaat maken. Op internet zijn een boel leuke poppenhuizen te vinden die je eenvoudig zelf kunt maken!

Houten werkbankje maken

Neem een nachtkastje van bijvoorbeeld de kringloop. Hier kun je dan eenvoudig en snel een coole werkbank voor een jongen van maken! Super gaaf om cadeau te doen aan je zoon of kleinzoon. Maak op het nachtkastje een goede stevige plaat vast zodat deze kan dienen als werkbank. Doe er vervolgens nog een lange stevige plaats achter en maak hier haakjes waar je kind zijn gereedschap op kan hangen. Geef alles een likje verf en klaar is jouw werkbankje!

Op internet zijn nog veel meer voorbeelden te vinden om zelf houten speelgoed te maken. Je kunt eindeloos variëren en vaak ook gebruik maken van oude houten kastjes bijvoorbeeld om iets leuks in elkaar te knutselen. Zo ben je niet alleen creatief maar ook nog eens duurzaam bezig! Nog duurzamer bezig zijn? Denk er dan eens aan om je speelgoed te doneren. Vond je dit een leuk artikel? Vergeet ons dan niet te volgen op Facebook en Instagram. Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste trends op het gebied van kinderen.

Delen:
Categorie:Knutselen
VORIG BERICHT
Horrorstory: winkelen met kinderen
VOLGEND BERICHT
Mijn kinderen gaan naar de opvang. Dit vind ik ervan:

1 Reactie

  • 19 april 2019 op 11:20
    Marion

    Kei toffe post! Hartstikke bedankt voor de inspiratie ! Ik knutsel regelmatig met de kinderen, vind het super leuk, en belangrijk om ze creatief te stimuleren! Ik kijk ook welleens op https://www.folderbode.nl om te zoeken naar handige knutsel gereedschap wat goedkoop is, hier kom ik toch vaak onverwachts erg handige tools tegen! Misschien een leuke tip voor jullie?

    ANTWOORD

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER