15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
knutselen met pasen

Creatief met Pasen: leuke knutselwerkjes met de kids!

Het is alweer bijna zo ver. Pasen staat bijna voor de deur! Pasen is hƩt moment om leuke knutselwerkjes met de kids te maken. Knutsel die paashazen, paaseieren, kippen en kuikens maar tevoorschijn! In dit blog vertel ik je over leuke knutselwerkjes die met het thema Pasen te maken hebben en ook nog eens hartstikke leuk zijn om te maken! Dit artikel heb ik speciaal geschreven voor de Crea Cross 2019 van Kreanimo, BMellow en Mama Duizendpoot waar ik deze week Co Host mag zijn! Hartstikke leuk dus!

De schattigste konijntjes ooit

Schattige konijntjes zelf in elkaar knutselen? Dat kan! Wat is nu een paasfeest zonder konijntjes? Met deze lieve konijntjes haal je sowieso de paassfeer in huis!

konijntjes knutselen

Benodigdheden voor de konijntjes:

 • Dikke pluizige wol (zwart, bruin of grijs)
 • Naald en draad
 • Schaar
 • Vilt (zwart, bruin of grijs) en roze
 • Lijm
 • Wattenbolletje/mini-pompon (in de knutselwinkel verkrijgbaar)
 • Zwarte en roze kraaltjes
 • Visdraad

Het konijntje knutselen: de stappen

1. Je kiest als eerst een kleur wol uit. Deze kleur wordt de kleur van het konijntje. Met deze dikke pluizige wol maak je als eerste twee pompons. Een grote en een wat kleineren. De volgende stap is om de pompons een knipbeurt te geven. Je knipt ze mooi en bol. Maak daarna de twee pompons aan elkaar vast met naald en draad. De grote pompon is het lijfje en de kleine pompon wordt het hoofdje van het konijntje.

2. Knip de oortjes uit de vilt. Gebruik dezelfde kleur wol. Een konijn heeft twee oortjes dus knip twee oortjes uit de wol die bij de kleur van je konijn past en twee kleinere roze. De roze viltjes worden de binnenkant van het oortje. Lijm de roze binnenzijde vast op het grotere oor en lijm de onderkant vervolgens dicht. Naai de oortjes vast op de kleine pompon, het hoofdje.

3. Met het wattenbolletje geef je het konijntje een schattig pluizig staartje. Deze kun je ook weer op het konijntje naaien met naald en draad maar lijm voldoet in dit geval ook prima.

4. Als laatste geef je het konijntje oogjes met de zwarte kraaltjes en gebruik je een roze kraaltje voor het neusje. Doe visdraad door het roze kraaltje. De visdraad dient als snorharen van het konijntje.

En klaar is jouw schattige konijntje! Maak de konijntjes met verschillende kleuren wol zo heb je verschillende konijntjes in verschillende kleurtjes. Probeer ook eens met de formaten te spelen zodat je verschillende formaten konijntjes knutselt. Op deze website vind je nog wat meer informatie over de schattige konijntjes.

Leuke paaseieren schilderen

Paaseieren schilderen kan natuurlijk niet ontbreken in het paasweekend. Een leuke en creatieve manier om de kinderen bezig te houden. Ook zit hier geen leeftijd aan gebonden. Vergeet de eieren dan niet te koken als je ook nog peuters in huis hebt lopen šŸ˜‰.  Een andere optie is om eieren van piepschuim te gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar bij een hobbywinkel maar ook online.

Benodigdheden voor de paaseieren:

 • Gekookte eieren of eieren van piepschuim
 • Verf
 • Kwastjes
 • Bakje met water
 • Eierhouder

De stappen voor het maken van paaseieren:

Eigenlijk zijn de stappen wel duidelijk. Je begint met het koken van de eieren en deze goed af te laten koelen! Persoonlijk zou ik toch liever kiezen voor de eieren van piepschuim. Het gaat niet stinken, je hoeft ze niet te koken en ook niet af te laten koelen. Je kunt gewoon gelijk aan de slag. Het enige minpuntje is dat je deze niet kunt serveren met het paasontbijt, lunch of brunch.

Leg een oud laken over de tafel. Zet vervolgens alle benodigdheden op tafel en zet de eieren in de eierhouders. De kids kunnen nu lekker gaan kliederen met de verf!

Gebruik je de eieren van piepschuim? Dan kan je er natuurlijk nog wel andere leuke dingen mee doen in plaats van serveren met het paasontbijt! Je kunt er een leuke slingers van maken door de eieren met naald en draad aan elkaar te verbinden of leuke paastakken van maken.

Leuke paasmandjes

Leuke paasmandjes om de eieren in te bewaren die de kinderen vinden tijdens het eieren zoeken mag natuurlijk niet ontbreken! Zo kunnen de kinderen de eieren op een veilige manier bewaren en opbergen tijdens het zoeken.

Benodigdheden:

 • Eierendoos
 • Verf
 • Schaar
 • Stevig touw (in drie verschillende kleurtjes)
 • Lijm

Paasmandje maken

1. Gebruik de helft van een eierendoos.

2. Laat je kindje de eierendoos in de gewenste kleur(en) schilderen.

3. Gebruik het karton om leuke versiering mee te maken voor het paasmandje. Deze kunnen de kinderen naar eigen wens maken en lijmen op de eierendoos.

4. Gebruik de drie kleurtjes touw en maak hier een vrolijke vlecht van. Dit wordt het handvat van het paasmandje.

5. Laat het mandje drogen en klaar is kees!

Ga jij zelf aan de slag om leuke knutselwerkjes te maken? Laat het ons weten in de reacties! Vind je het leuk wat wij wekelijks delen op KidsFunZone? Vergeet ons dan niet te liken en te volgen op Facebook en Instagram! Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van onze nieuwste blogs.

Delen:
Categorie:Kinderfeestjes
VORIG BERICHT
Afslanken na de bevallig: 6 goede tips!
VOLGEND BERICHT
Kinkhoest: wat is het en wat te doen?

2 Reacties

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER