15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
paasdagen

Leuke tips om te doen met Pasen!

Op zondag 21 april is het alweer Pasen. Leuk om nu al over na te denken hoe je deze dagen gaat invullen. Tijdens Pasen wordt er gevierd dat Jezus is opgestaan uit de dood, op de derde dag na de kruisiging. Pasen voelt bijna als een extra week vakantie. Hoe ga je die dagen leuk invullen met het gezin? Wij van KidsFunZone zijn op onderzoek uitgegaan en hebben een aantal leuke ideeën voor je op een rijtje gezet.

Een familie-ontbijt of brunch

Bij Pasen hoort natuurlijk een heerlijk en gezellig paasontbijt of brunch. Gezellig met hele gezin of de hele familie aan tafel met de lekkerste broodjes, lekker luxe beleg en niet te vergeten: de zelfgeschilderde eitjes van de kinderen! Met Pasen zijn er overal in de winkel overheerlijke paasproducten verkrijgbaar zoals die lekker paasstol  die niet weg te denken is! Hieronder zetten we nog een aantal lekkere ideetjes op een rijtje die je eventueel kunt bereiden voor het paasontbijt/ brunch:

  • Broodje met kruidenkaas en gerookte zalm;
  • American pancakes met vers fruit;
  • Zoete wentelteefjes;
  • Verse Yoghurtsmoothies;
  • Pannenkoekjes met een spiegelei.

Zoals je ziet  is er genoeg inspiratie te vinden voor een heerlijk paasontbijt! Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Eerlijk is eerlijk: een mooi gevulde tafel voor het paasontbijt ziet er ook nog eens super uitnodigend uit!

Lammetjes dag

Leuk om te doen met het gezin: met z’n allen naar de jaarlijkse lammetjes dag gaan. In het voorjaar zijn de pasgeboren lammetjes weer te bewonderen op veel verschillende plaatsen. Wie raakt er nou niet vertederd  door nieuw leven? Lammetjes zijn ontzettende schattige diertjes die iedereens hart veroveren! Voor de kinderen is het erg leuk om lammetjes te gaan bewonderen. Deze lieve diertjes zitten nog vol liefde. Niet alleen de kinderen zullen het leuk vinden, wij als ouders blijven dit ook gewoon onwijs schattig vinden! Op de jaarlijkse lammetjes dag kan je de lammetjes knuffelen, de lammetjes verzorgen en eieren rapen in verband met Pasen. Vaak kan je ook nog een rondleiding op de boerderij krijgen en misschien wel een schaap zien bevallen van een lammetje!

Paasmarkten

De paasmarkten mogen zeker niet vergeten worden! De paasmarkten zijn een leuk spektakel voor het hele gezin. Tijdens het paasweekend kun je rondstruinen op de markten en lekker snuffelen bij de verschillende kraampjes. De sfeervolle kraampjes zullen helemaal ingericht zijn met het paasthema . Tijdens de verschillende markten wordt er ook meestal gezorgd voor entertainment. Er wordt voor gezellige muziek gezorgd en de kinderen zullen vermaakt worden. Er zijn verschillende overzichten te vinden van de paasmarkten. Zo is er altijd een paasmarkt bij jou in de buurt !

Paaseieren zoeken

Heb je een grote tuin en veel neefjes en nichtjes in de familie? Dan is het natuurlijk hartstikke leuk om paaseieren te verstoppen in de tuin en de kinderen te laten zoeken naar deze paaseitjes. Er zijn verschillende leuke ideeën om de kinderen paaseieren te laten zoeken. Je kunt gekookte eitjes gebruiken maar ook chocolade eieren. Organiseer een speurtocht eieren zoeken. Maak een schatkaart van de tuin en laat wat herkenbare dingen weg. Op deze manier worden de kinderen gestimuleerd om samen te werken en leren ze ook nog wat! Er zijn ook veel pretparken, dierentuinen, natuurgebieden en musea waar je eieren kunt zoeken.

Wat ga jij doen met het gezin tijdens Pasen? Heb je iets gehad aan ons artikel of heb je nog andere tips? Laat dan hieronder een reactie achter! Vind je het leuk wat wij dagelijks delen op KidsFunZone? Vergeet ons dan niet te volgen via Facebook en Instagram. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de laatste trends wat kinderen betreft en de leuke verhalen van onze redactie!


Delen:
VORIG BERICHT
Een kindvriendelijke tuin aanleggen: 5 leuke ideeën
VOLGEND BERICHT
Werken combineren met kinderen: zo doe ik het

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER