15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
de bijlesmeester

Help! Mijn kind heeft moeite met leren: 5 tips

Elke ouder wilt het beste voor zijn/haar kind en is natuurlijk trots op elke stap die de kleine maakt. Maar wat als je kind moeite heeft op school? Dit kan verschillende redenen hebben. Ook is het handig om dit als ouders te herkennen en je kind hierin te ondersteunen. Misschien kan jouw kleine minder goed leren maar elk kind heeft kwaliteiten om trots op te zijn! In dit blog geven wij je een aantal tips wat je kunt doen als jouw zoon of dochter minder goed mee komt op de basisschool.

Tip 1: Herken dat je kind moeite heeft met leren

Niks is zo frustrerend voor een kind wanneer het probleem niet wordt herkend. Zorg ervoor dat jouw kindje het gevoel heeft dat hij/zij met het probleem bij je terecht kan. Schuif het niet weg met een: “Ah joh, dat komt straks allemaal goed” of “Jij kunt dat makkelijk zelf”. Als het kind daadwerkelijk een probleem heeft, ga hier dan op in. Vraag waarom hij/zij iets moeilijk vindt en zoek samen naar een oplossing. Bijvoorbeeld: samen huiswerk maken.

Tip 2: Steun jouw kind

Als er op de basisschool wordt verteld dat hij/zij niet goed het niveau kan volgen, doe hier dan iets mee! Natuurlijk heeft elk kind een eigen leertempo en eigen kwaliteiten. De maatschappij legt tegenwoordig al genoeg druk op onze generatie kinderen. Er wordt vaak gezegd: laat een kind nog kind zijn, ze worden al zo snel groot. Aan de andere kant: het is natuurlijk wel fijn als jouw kind het niveau van de groep kan volgen en hij/zij door kan naar de volgende groep. Praat hierover met je kind en laat weten dat jij hem/haar met alle liefde wilt helpen zoals huiswerk.

Tip 3: Zorg ervoor dat oefenen leuk is

Zeg niet tegen je kind dat je samen moet oefenen. Dan komt het over als een verplichting. Als ouders moet je er een leuk ding van maken dat “mag” en niet “moet”. Werk niet met een beloningssysteem. Als het toch niet helemaal lukt, zal het kind teleurgesteld zijn omdat hij/zij er niets voor terugkrijgt. Laat vooral weten dat het niet geeft als het niet lukt. Wees trots als iets wel lukt en laat weten dat je kind best fouten mag maken.

Tip 4: Bijles oefenmateriaal

Er is op internet divers oefenmateriaal te vinden. Oefenmateriaal kan een handig hulpmiddel zijn om thuis was extra bijles te geven. Bij De Bijlesmeester [vind je oefenmateriaal voor kinderen van groep 1 t/m 8 van alle vakken. Ze bieden een leuke manier van bijles aan. Een voorbeeld hiervan zijn de flitskaartjes. Dit zijn allemaal leuke kaartjes met vragen erop. Bij de bijlesmeester heb je tal van mogelijkheden als het gaat om oefenmateriaal.

Tip 5: Begin op tijd met bijles

Je kunt natuurlijk zelf thuis bijles geven aan je kind maar je kunt hem/haar ook individueel met een docent laten werken aan de schoolvakken. Bijles zal echter pas vruchten afwerpen als er structureel gewerkt wordt aan de “struikelvakken”. Je kind zal zelfverzekerder worden als hij/zij mee kan doen met alle vakken. Met andere woorden: je kind kan zonder zorgen en met veel plezier weer meedoen met klasgenootjes!

Heeft jouw kind moeite met leren of heeft je kind bijles gehad? Laat dan een reactie achter onder dit artikel! Vind je het leuk wat wij wekelijks delen op Facebook en Instagram? Vergeet ons dan niet te volgen! Zo ben je altijd op de hoogste van onze laatste artikelen en nieuwsberichten.


Delen:
Categorie:Kleuter 4 - 6
VORIG BERICHT
De 4 leukste cadeaus voor de eerste verjaardag van je kind
VOLGEND BERICHT
Vaderdagcadeautje maken met je kind; 6 inspiratietips!

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER