15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
educatieve apps voor peuters

5 leuke educatieve apps voor je peuter

Tegenwoordig weet elk kind van drie jaar oud al hoe hij of zij met een tablet om moet gaan. Wij als ouders weten vaak niet echt wat ze aan het doen zijn behalve YouTube voor kids. In dit artikel zetten we de drie leukste educatieve apps voor je op een rijtje!

Kinderen en tablets

Als onze kinderen dan toch met hun neus achter de tablet zitten is het misschien wel fijn als ze er ook nog iets van opsteken. Op deze manier kunnen wij de schermtijd ook nog eens afschepen met “het is leerzaam” haha! Schermtijd is af en toe hartstikke handig. Als ze er daadwerkelijk iets van leren zou het helemaal een mooie bijkomstigheid zijn! Let er wel op dat je goede schermtijden hanteert voor je kind. Een hele dag achter een scherm zitten is nu ook niet echt de bedoeling. Lees hier meer over de aanbevolen schermtijd voor kinderen.

Leuke en leerzame apps

De apps moeten niet alleen leerzaam zijn maar ook nog eens interessant genoeg voor je kind. Daarom ben ik op zoek gegaan naar apps die leerzaam zijn maar ook nog eens heel leuk zijn om te doen. Het is natuurlijk altijd een goed idee om de app eerst zelf nog even te bekijken.

1. Tellen voor peuters

Een supermakkelijk app, geen ingewikkelde menu’s en het is precies zoals de naam zegt. Je peuter leert tellen met deze app. Je kunt zelf het tempo bepalen als ouders met de instellingen in het menu. Je kunt instellen tot hoe hoog de getallen gaan en wat het laagste getal is. Daarnaast leert je peuter met 130 verschillende objecten tellen.  Deze app is verkrijgbaar voor Android en iOS.

2. Puzzel voor Kinderen

In deze app vindt je peuter 36 verschillende puzzels terug van o.a. muziekinstrumenten, robots, dieren en voertuigen. Met deze app leert je peuter denken op een logische manier. Daarnaast leren ze ook op probleemoplossend te denken. Dat is natuurlijk altijd een goede kwaliteit om te leren. Heeft je peuter de puzzel compleet gemaakt? Dan verschijnt er een grappig animatie op het scherm en maakt deze een geluidje. Zet je geluid dus niet al te hard. Deze app is beschikbaar voor Android en iOS.

3. Magic Drawing App

Je kind leren tekenen? Dat kan eenvoudig met deze app! Binnen no time heb jij een nieuwe Picasso in huis. Het is de bedoeling dat je kind vormen op het scherm versleept waardoor er verschillende figuren ontstaan in diverse kleuren. Erg goed voor het creatieve gedeelte in het brein!

4. De wereld van nijntje

Nijntje valt natuurlijk bij elke peuter in de smaak! Heerlijk op ontdekkingsreis in de wereld van Nijntje en al haar vrienden. Hoe meer je peuter met Nijntje speelt, hoe meer activiteiten er in de app vrijkomen. Hoe leuk is dat?

5. Sound touch

Een leuke app waarbij je kind leert welk geluid bij welk diertje hoort. Wat voor geluid maakt een schaap? Kwaak mee met de eend en doe een kikker na! Dieren nadoen valt bij elke peuter in de smaak.

Al deze apps zijn verkrijgbaar voor Android en iOS.

Heb jij zelf nog leuke apps die een echte aanrader zijn voor peuters? Laat het me dan weten onder in de reacties of stuur een mailtje naar info@kidsfunzone.nl Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van onze artikelen? Like ons dan op Facebook en Instagram en mis nooit meer iets!

Delen:
Categorie:Lifestyle
VORIG BERICHT
Hoeveel schermtijd per leeftijd: wij hebben een handig schema gemaakt!
VOLGEND BERICHT
Deze werkende moeder geeft je handige tips!

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER