15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
tips zindelijkheid

Beginnen met de zindelijkheidstraining bij mijn kinderen

Kinderen zindelijk krijgen? Dat leek me een behoorlijke klus. Een klusje waar ik eigenlijk niet zoveel zin in had. Toch zijn we er nu eindelijk mee begonnen en eigenlijk gaat het best goed. Zonder boekjes en zonder dwingen. We doen gewoon maar wat en blijkbaar werkt het! In dit blog lees je meer over het zindelijk krijgen van mijn kinderen.

Potje in de woonkamer

Het potje staat bij ons al ongeveer een jaar in de woonkamer. De jongens gingen er soms wel eens op zitten tijdens het spelen. Maar echt een plasje doen op het potje zagen ze nog niet echt zitten. Ach, alles op zijn tijd. Natuurlijk heb  ik wel eens geprobeerd om Jaylano op het potje te laten plassen. Tijdens het spelen vond hij het prima om op het potje te zitten maar er daadwerkelijk een plasje op doen? Dacht het niet!

Zien plassen is doen plassen!

Je hoort toch wel eens; zien eten, doet eten. Nou, dit werkt bij het potje plassen dus exact hetzelfde. De kinderen van mijn vriendin zijn ondertussen zindelijk en onze kinderen spelen behoorlijk vaak samen. De kindjes gaan allebei op het potje. En je raad het al… Jaylano had ’s avonds een plasje op het potje gedaan! Ik super enthousiast en Jaylano supertrots! We hebben in onze handjes staan klappen, high fives gegeven en we gingen het plasje uitzwaaien nadat we die doorspoelden in de wc. Dadaaaaa plasje!

De volgende dag was ik natuurlijk vol goede moed! Luier uit en gaan met die banaan! Dit ging zo: ‘’Jaylano kom je even plassen?’’ ‘’Ja mama!’’ Jaylano op het potje en proberen maar er kwam niks uit. Vijf minuten laten had hij een ongelukje gehad. Helaas.. De keren daarna werkte dit ook niet. Dan maar weer even op pauze!

Devano moet nog 2 jaar worden maar zodra zijn grote broer iets op het potje doet, is hij ook van de partij! De eerste keer dat hij op het potje zat, legde hij er gelijk een flinke bolus in! Haha, hier moest ik wel om lachen. Hij pakt het gelijk goed aan.

Hoe nu verder met de zindelijkheidstraining?

Ook op de kinderopvang zijn ze nu begonnen met de zindelijkheidstraining van Jaylano.. Bij elk verschoonmoment gaat hij naar het wc’tje toe. Elke keer als hij op de wc plast, krijgt hij een sticker. ’s Avonds thuis nadat mijn jongens in bad zijn geweest, zet ik het potje klaar en lopen ze in hun blote billen rond. Jaylano heeft dan al goed door dat als hij een plasje moet doen, dit op het potje moet. Devano begint ook al steeds vaker zijn behoefte op het potje te doen.

Mijn tips

Aangezien ik maar wat aanmodder wat betreft de zindelijkheidstraining, heb ik wel een paar kleine tips voor je!

1. Maak ‘op het potje plassen’ geen verplichting. Als het niet lukt, is het jammer. Lukt het wel, dan maken we er een superleuk moment van!

2. Wacht tot ze er aan toe zijn. Als ze er aan toe zijn en ze zien het bij  andere kinderen, dan komt het vanzelf. Jaylano wilt nu namelijk al regelmatig zelf naar de wc als hij weet dat mama is geweest.

3. Betrek je kinderen erbij als je naar de wc gaat. (Moeders hebben toch al geen privacy op het toilet, dus maak dan maar gebruik van het moment). “Mama moet even plassen, moet jij ook op de wc plassen Jaylano?” Meestal wordt hij hier heel enthousiast van haha.

4. Ik laat ze hun poep en plas uitzwaaien. Ik weet het… Het ziet er een beetje gek uit als je samen met je kids als een malloot staat de zwaaien naar de drol die verdwijnt  in het riool…Maar ach, als het werkt, dan werkt het!

5. Zelf merk ik dat ‘op het potje plassen’ het makkelijkst gaat als de kinderen gewoon in hun blote billen rond banjeren. Met kleren aan hebben ze denk ik nog steeds het idee dat ze een luier aan hebben.

6. Houd het simpel! Ik heb geen potje met allemaal toeters en bellen. Gewoon een plaspotje waar ze hun behoefte op kunnen doen. That’s it.

Heb jij nog tips?

Mocht jij nog tips voor me hebben, laat het me dan weten! Ik had nooit gedacht dat ik Jaylano op het potje zou krijgen omdat hij het eerst gewoon echt niet wilde. Nu blijkt wel dat alles op zijn tijd komt en dat elk kind zijn of haar eigen tempo aanhoudt. Kijk maar naar Devano, die doet gewoon zijn grote broer na en is nog geen twee! Vind je het interessant wat ik wekelijks deel op KidsFunZone? Volg me dan gelijk even via Facebook en Instagram. Zo ben je altijd als eerst op de hoogte van hoe ik zomaar wat aanmodder in het ouderschap en de opvoeding van mijn jongens. Ciao!

Delen:
Categorie:Ontwikkeling
VORIG BERICHT
Niet compleet zonder mijn jongens
VOLGEND BERICHT
Verjaardagscadeaus voor de jongens iets te vroeg in huis!

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER