15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
werkende moeders

Deze werkende moeder geeft je handige tips!

Moeders zijn tegenwoordig lang niet allemaal huismoeders. De vrouwen van tegenwoordig willen graag onafhankelijk zijn, waaronder ik zelf ook. Soms is het ook gewoon nodig dat je als ouders beide werkt aangezien alles steeds duurder wordt. Dat het pittig is om te werken met kinderen erbij weten we ondertussen allemaal. In dit blog ga ik je wat tips geven zodat je de werkweek goed kunt combineren met kinderen.

Chaotische werkende moeder

Haha ja, dat was ik in 2018. Toen ging ik van thuisblijfmoeder naar werkende moeder. Een behoorlijke stresskip, dat was ik. Ik rende serieus rond als een kip zonder kop. Hoe ik het allemaal voor elkaar moest krijgen? Ik had werkelijk geen idee. ’s Ochtends de deur uit en ‘s avonds  pas weer thuis en dat van maandag tot vrijdag. Koken, schoonmaken, je zaakjes regelen en dan ohwja! Niet te vergeten; voor twee kids zorgen. Die hebben namelijk ook een beetje aandacht en verzorging nodig. 

Taken verdelen

Je bent met twee aan kinderen begonnen (in de meeste gevallen) en als je nog samen bent, zouden de taken verdeeld moeten worden. Vaak lees ik wel op Facebook groepjes dat dit niet altijd het geval is en dat er veel taken alsnog op de vrouw terecht komen, zelfs wanneer ze werken. Dus ben je met twee? Zorg dan allereerst voor een goede en gezonde communicatie. Hiermee bedoel ik: niet klagen dat een man niks doet maar communiceren over hoe je het graag zou willen zien! Ook ik weet dat sommige mannen een behoorlijke plaat voor hun harses hebben. Communiceren blijkt desondanks de key te zijn! (Heb ik van horen zeggen.) Niet dat ik daar zelf veel verstand van heb, ben namelijk niet met twee. Dit vind ik zelf soms best een voordeel. De enige op wie ik kan zeiken dat er iets niet gebeurt is, is namelijk op mezelf😉. Ideale situatie haha!

Elke dag koken? Ben je mal

Elke dag koken ben ik al heel lang geleden mee gestopt. Als ik kook, kook ik gelijk voor een heel weeshuis. Maak ik een pan nasi? Dan kan daar minimaal drie keer van gegeten worden. Dus als ik één hele week kook, heb ik de komende drie werken hier geen omkijken meer naar. Tenzij ik het uit de vriezer vergeet te halen. Dat is me ook regelmatig overkomen. Oeps. Wat ik doe om ervoor te zorgen dat ik het niet vergeet? Ik zet overal wekkertjes voor. Een kwartier voor ik de deur uit ga in de ochtend gaat mijn wekker met de melding: ETEN VRIEZER!! In de meeste gevallen hebben we dus elke avond eten direct als we thuiskomen. Handig joh. Effe opwarmen en klaar.

Schoonmaaktaken inplannen

Nou, eerst had ik een mooi roostertje met wat ik elke dag moest doen. Die is alweer in de kliko beland. Stom schoonmaakschema. Werd er gestrest van. Ik ben zo iemand die zichzelf dingen oplegt. Als ik dus een schema had met wat ik MOEST schoonmaken, moest dat ook daadwerkelijk die dag gebeuren. Het gevolg hiervan was dat ik soms wel tot 22:00 bezig was met mijn huishouden. Hoe ik het nu wel doe:

Mijn nieuwe schoonmaakplan

Vrijdagavond als de kinderen in bed liggen, spuit ik eerst de badkamer in met chloor. Niet heel goed voor je maar wel heel effectief! Dit even laten intrekken met de schuurborstel erover, alles afspoelen en klaar! Dus kost me dan hoogstens een halfuurtje. Dus dat valt nog mee. Vervolgens doe ik ook het toilet.

De zaterdag pak ik de woonkamer en de slaapkamers aan. Even alles afstoffen met een vochtige doek. Die twee draken van mij geef ik ook een vochtige doek, die helpen namelijk maar wat graag mee.  Alles is bij mij gelijkvloers dus kan net zo goed gelijk de stofzuiger door alle ruimtes heen halen om vervolgens alles even met de dweil te doen. Ohwja de zaterdag zijn we meestal rond 07:15 uit bed. Ik probeer dan zo snel mogelijk te beginnen.

De was wegwerken

De bedden verschonen en de was aanzetten. Gelukkig heb ik een droger. Die gebruik ik voor het beddengoed en de badlakens. Meestal heb ik zo’n drie wassen in het weekend en af en toe nog een was tussendoor. Valt mee en is prima te doen! Aangezien ik alles op Speedy Conzales tempo doe, ben ik meestal rond een uurtje of 11 klaar met mijn grote wekelijkse schoonmaak. Vervolgens is het de week erna alles bijhouden.

Mijn beste tip: neem een schoonmaakster als je die kunt betalen🤣

Dagelijkse schoonmaaktaken

Wat ik wel dagelijks doe is het bijhouden van mijn huis. Dan heb ik het over:

  • De keuken netjes maken en schoonhouden inclusief de afwas
  • Elke dag even wat chloor in het toilet
  • Na het douchen even met de trekker door de badkamer
  • Na het eten een doekje over de tafel en stofzuigen

Op vrijdagavond laat ik het trouwens vaak allemaal liggen en doe ik alleen de badkamer en toilet. Begin op zaterdagochtend toch aan de grote schoonmaakronde. Heb ik ook nog effe tijd om een serie te kijken. Een beetje ontspannen mag soms ook wel toch?

Uitslapen als je werkt met kinderen

Ja dit is dus haast onmogelijk. Al heb ik nog het geluk dat die van mij een middagdutje doen. Dit doe ik dus altijd op zaterdag. Het huisje is schoon en de bedden weer fris. Dan duik ik fijn om 12:30 samen met mijn jongens het bed in! Effe twee uurtjes slapen en ik voel me weer herboren! Ben je samen? Kun je natuurlijk kiezen om allebei een dag uit te slapen dat de andere de kids doet. Of we stappen in een tijdmachine, zodat de kinderen opeens een stuk ouder zijn en hun bed niet meer uitwillen.

Mijn tips voor werkende moeders kort samengevat

Nou om al mijn tips nog even samen te vatten, heb ik ze hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • 1x per week grote schoonmaak, de rest van de week bijhouden.
  • Kook grote porties zodat je de dagen dat je moet werken iets uit de vriezer kunt halen.
  • Niet hierboven besproken maar: bestel 1x  per week boodschappen! Super handig.
  • Leer je kinderen hun eigen troep opruimen. Die van mij ruimen hun eigen vaat op en stoppen hun was in de wasmachine. Ideaal!

At last but not least: let it goooooo! Precies, lukt het niet allemaal even goed? Laat het los. Je bent ook maar een mens.

Heb jij nog goede tips voor me? Laat het me weten in de reacties of via info@kidsfunzone.nl. Vind je het leuks wat ik elke week te kwebbelen heb? Volg me dan op Facebook en Instagram! Zo ben je altijd op de hoogte van mijn laatst gepubliceerde blogs. Tot later!


Delen:
Categorie:Persoonlijk
VORIG BERICHT
5 leuke educatieve apps voor je peuter
VOLGEND BERICHT
Tuin opknappen voor de kinderen? 3 leuke inspiraties!

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER