15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
peuter pubertijd

De karaktereigenschappen van elke peuterpuber; dit staat je te wachten

We weten intussen allemaal dat elk kind uniek is. Alle kinderen zijn bijzonder op hun eigen manier. Toch hebben bijna alle kinderen in bepaalde fases veel dingen die met elkaar overeenkomen. Laten we het hebben over de “gevreesde” peuterpubertijd. Deze pubertijd lijkt een fase die maar niet ophoudt! Het is een feit dat het ene kind dit wat erger heeft dan het andere kind. Toch is elke moeder bekend met de driftbuiten van een peuterpuber. In dit blog vertel ik je over verschillende scenario’s die kunnen voorkomen met zowel jouw als mijn peuter!

‘Nee’ is ‘nee’ in de peuterpubertijd

Een peuterpuber zijn favoriete woordje is: ‘’NEE!’’ Dit is niet een ‘nee’ die normaal uitgesproken wordt. Deze wordt uitgegild. Het liefst nog met een stampend voetje erbij en de “nee” van de peuter is gelukt! Deze “nee’s” komen altijd voor op de meest handige momenten. Bij mij thuis komt deze “NEE” bijvoorbeeld altijd als ze moeten douchen, eten, slapen, spelen, tanden poetsen, schoenen aandoen, aankleden, uitkleden en dat was het wel denk ik.. Het zou best kunnen dat ik nog iets vergeten ben. Soms vraag ik: ‘’Jaylano doe jij je schoentjes aan?’’ ‘’NEEEE!’’ klinkt het dan schel in mijn oor. Dan vraag ik: ‘’Wil je het zelf doen?’’ ‘’NEEEE!’’ Nou, oké 🤷‍♀. Twee minuten later is hij aan het huilen omdat hij toch zijn schoentjes aan wilt…

Mijn advies: heb geduld, het is een fase. Wat ik ook vaak doe is gewoon bij kop en kont pakken en gaan! Daarmee bedoel ik wanneer mijn kind ‘nee’ zegt als hij moet douchen, ik zijn kleren uit doe en hem onder de douche zet. Op een gegeven moment wordt het wel duidelijk dat als ik iets zeg, dat het ook daadwerkelijk gebeurt. Laat jezelf niet kennen moeders en laat zien wie er de teugels in handen heeft! 💪

Is van mij!

Een peuter denkt dat alles, maar dan ook  echt alles, aan hem toebehoort. Ik hoor dan ook regelmatig: ‘’IS VAN MIJ!’’ Met een wijzend vingertje naar zichzelf. Als je hem dan probeert wijs te maken dat niet alles van hem is, wordt hij alleen maar woester. Wat ik dan wel grappig vind is om dan gewoon te roepen dat alles wat in huis ligt van mama is 😂. Mama’s huis, mama’s spullen en mama’s speelgoed! Hier neemt meneertje de peuterpuber natuurlijk geen genoegen mee. Is het roepen “VAN MIJ” en het wijzen van het vingertje niet genoeg? Dan gilt hij gewoon tot ik toegeef of totdat er geen geluid meer uitkomt. Tja.. hij kan niet altijd winnen natuurlijk. Shit happens.

Ultieme peuteraanval

Tegen een  ultieme peuteraanval kun je bijna niet op. Alleen de echte diehard moeders kunnen deze aanvallen aan. Ze worden geactiveerd op het moment dat het echt onmogelijk is om je peuter te corrigeren of straf te geven en dat weten ze! Ze gaan op de grond liggen en  gillen alles bij elkaar. Ik had het bijvoorbeeld laatst in de trein. Hij moest met zijn billen  op het bankje blijven zitten. Hij begon te gillen, te krijsen en iedereen in de hele wagon werd er gek van. Er liep een man de wagon uit en zei: “***** wat een kl*te kind”. Ja, sorry meneer; ik probeer gewoon mijn kind op te voeden door hem niet zijn zin te geven.. Een ander hoor ik zeggen: “Pff jezus, ik had hem een draai om  de oren gegeven”. Nou, ik ga hem niet aan zijn oren trekken om er vervolgens voor te zorgen dat het gegil nog harder wordt en ik beschuldigt wordt van kindermishandeling.

Gelukkig duurde de aanval nog geen twee minuten. Al leek het wel een uur te duren. Toen we eenmaal de trein uitstapten,was alles weer koek en ei en zat meneertje breeduit te lachen in de kinderwagen. Eind goed, al goed toch?

Wist je dat de peuterpubertijd ongeveer stopt als het kind 4 jaar wordt?”

De goede kanten van de peuterpubertijd

Een voordeel van de peuterpubertijd is dat ze goed worden in wie ze wel en niet lief vinden. Natuurlijk is mama de liefste van de hele wereld! Een leuk voorbeeld: hij zei op alles ‘’nee’’. Ik vroeg hem:  ‘’Krijgt mama een kus?’’ ‘’NEE!, Uh ja’’ zei die en ik kreeg snel een kusje. Haha hij weet wel wanneer hij die “nee” achterwege moet laten 😉

Hoe vinden jullie de peuterpubertijd en hoe gaan jullie hier mee om? Laat het me weten in de reacties! Vind je het leuk wat ik dagelijks deel op Facebook en Instagram? Vergeet me dan niet te volgen! Dan ben je altijd op de hoogte van mijn belevenissen; zowel leuk als minder leuk.

Delen:
Categorie:Peuter 2-4
VORIG BERICHT
Dit is het leukste kinderspeelgoed van het moment!
VOLGEND BERICHT
Checklist vakantie; baby en kind t/m 4 jaar

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER