15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
moederblog

Ergernissen die ik heb bij andere moeders

Er zijn veel verschillende “soorten” moeders. Aan sommige van die ‘’soorten’’ kan ik me mateloos irriteren en van andere kan ik een hoop leren. Laat ik het vandaag eens hebben over de moeders/ouders waar ik mij behoorlijk aan kan irriteren. Leuk 😉

De moeder die niet straft

Persoonlijk vind ik het heel knap als ouders het kunnen opbrengen om hun kind niet te straffen of een keer uit hun vel schieten tegenover hun kind. Deze moeders hebben echt bizar veel geduld.. Waar halen ze dat geduld vandaan? Wie kan me daar het geheim over vertellen? Ik probeer het ook weleens om mijn kinderen niet op hun vingers te tikken (figuurlijk). Maar zoals de meesten weten ben ik  een moeder van twee jongens en die twee jongens walsen over me heen als twee vrachtwagens als ik niet op mijn strepen sta.

Die jongens van mij hebben een hele duidelijke grens nodig. Hoe beter ik die grens aangeef, hoe makkelijker ze te handelen zijn. Een driftbui? Thuis gaan ze dan maar even naar mijn slaapkamer. Mogen ze daar even afkoelen zo lang dat nodig is. Ik word niet boos om een driftbui maar ga er ook zeker niet de hele tijd tegenaan kijken en medelijden met ze hebben. Tijdens een driftbui valt er met die van mij in ieder geval niet te onderhandelen. Hebben ze een driftbui omdat ze aandacht willen? Dan krijgen ze na die driftbui alle liefde die ze nodig hebben. Een driftbui ga ik in ieder geval niet belonen.

Discussiëren met een peuter

Nope, dit doe ik ook echt niet. Gewoon schoenen aandoen als ik dat zeg en je jas aantrekken als ik dat van je vraag. Ik ga niet zeggen “Och schatje, wil jij jouw schoentjes niet aan en waarom dan niet?”. Schoenen niet aan? Nou, dan gooit deze moeder ze gewoon weg! Moet je eens kijken hoe snel ze hun schoenen aandoen.

“En nu de buggy in jongens!”. Nee hoor, dat willen ze niet. Dan ben ik heel simpel. Hup de slaapkamer in en mama gaat alleen weg. Natuurlijk laat ik ze niet alleen achter maar het helpt wel. Ze weten niet hoe snel ze de buggy in moeten klimmen om met mama mee te gaan.

Trots op de kids

Elke moeder is trots op hun eigen kroost en dat is volkomen begrijpelijk! Wat ik wel heel vervelend vind bij sommige moeders is dat wanneer ik een mijlpaal van mijn eigen kind plaats op bijvoorbeeld Facebook, omdat ik daar trots op ben, dat een andere moeder even gaat vertellen dat haar kind dat veel eerder kon. Hou je mond en verpest mijn post niet over mijn kind z’n mijlpaal!

Mijn kinderen zijn niet van suiker

Dat kinderen niet van suiker zijn en best tegen een stootje kunnen, is inmiddels toch wel bekend. Die van mij vallen en staan weer op. Ik hou er niet van als ze huilen om de kleinste dingen. Hup niet aanstellen en doorgaan. Natuurlijk geef ik mijn kinderen alle liefde die ze nodig hebben maar ik ga er echt geen watjes van maken. Als ze verdrietig zijn, worden ze getroost. Stellen ze zich aan? Dan besteed ik daar niet te veel aandacht aan.

Ook ga ik niet de hele tijd achter mijn jongens aanrennen in de speeltuin. Laat ze maar ontdekken wat ze kunnen en wat hun grenzen zijn. Als ik denk aan hoe ik vroeger was, kunnen de jongens nog een behoorlijk eind gaan voor dat ik een “stop” op het ontdekken zet. Als ze huilen omdat iets niet lukt, spoor ik ze aan om het toch te proberen en dan zie je uiteindelijk dat ze het best kunnen! Dan zijn ze apetrots op zichzelf en zie je hun zelfvertrouwen groeien, want ze kunnen het zelf!

Moeders die elkaar veroordelen

Ja oké. Dat doe ik eigenlijk ook maar dat betekent niet dat ik me overal mee moet bemoeien als ik het ergens niet mee eens ben. Respecteer elkaar gewoon en ga niet ongevraagd je mening over iets geven. Heel irritant die moeders die andere moeders bekritiseren om hun aanpak. Persoonlijk vind ik het dan altijd wel leuk om zulke moeders een beetje op de kast te jagen met lekker veel sarcasme, aangezien ze ook niet snappen wat sarcasme inhoudt. Dus de mening van anderen interesseert me dan ook vrij weinig..

Heb jij dingen waarvan je denkt, dit is nou niet echt nodig? Laat het me dan weten in de reacties onder dit artikel! Vind je het leuk wat ik wekelijks deel op KidsFunZone? Vergeet me dan niet te volgen via Facebook en Instagram!

Delen:
Categorie:Persoonlijk
VORIG BERICHT
Stomme andere ouders!
VOLGEND BERICHT
De 3 leukste kindvriendelijke hotels in Nederland

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER