15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
met de kids rondreizen

Op rondreis met de kids? 3 tips voor een vlekkeloze vakantie naar het buitenland

De zomervakantie staat weer voor de deur en we trekken er massaal op uit. Ook steeds meer gezinnen kiezen daarbij voor een avontuurlijke vakantie. We ontdekken bijvoorbeeld graag de Thaise eilanden of gaan heerlijk in Spanje rondreizen. Wie met kinderen op vakantie gaat, moet echter wel het een en ander regelen. Veel ouders vragen zich dan ook af of het maken van een rondreis met kinderen wel te doen is. Veel ervaringsdeskundigen zijn echter razend enthousiast! Wel raden zij allen aan om je goed voor te bereiden. Wij helpen je daarom op weg met deze drie belangrijke tips voor een vlekkeloze rondreis met de kids!

1. Paspoort voor je kinderen

Heerlijk relaxen op het strand en vervolgens een bruisende stad bezoeken: een rondreis maken is een afwisselende manier om vakantie te vieren. Om je rondreis niet direct te laten uitlopen op een teleurstelling, is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de douaneregels.  Zo moeten je kinderen tegenwoordig ieder een eigen paspoort hebben. Daarnaast is er nog aanvullende regelgeving voor het geval je met je kinderen op reis gaat, zonder dat beide ouders of voogden hierbij aanwezig zijn. In dat geval moet je, in het kader van risicopreventie, diverse aanvullende documenten kunnen tonen. Kijk dus altijd vooraf op de pagina van de Nederlandse marechaussee en zorg dat je goed voorbereid vertrekt!

2. Zorg voor voldoende rust

Wie een rondreis maakt, wil het liefst zoveel mogelijk zien en ontdekken. Ga je echter op vakantie met het gezin, dan is het ook belangrijk om voldoende rust in te plannen. Een te druk schema is funest voor de kinderen en gaat ten koste van de sfeer. Prop dus niet alle bezienswaardigheden in een dag, maar neem de tijd om af en toe te rusten of ergens lekker een ijsje te eten. Plan ook bewust wat dagen in waarop je helemaal niets doet en ook geen wekker zet. De kinderen zullen je dankbaar zijn! Ook belangrijk: reis niet te snel van plek naar plek. Wanneer je overal maar één of twee nachten blijft, ben je eigenlijk alleen maar aan het in- en uitpakken. Dat is natuurlijk niet bevorderlijk voor je vakantiegevoel.

3. Slim inpakken

Een andere manier om te voorkomen dat je alleen maar aan het in- en uitpakken bent, is door zo min mogelijk mee te nemen. Alles wat je niet meeneemt, hoef je bovendien niet op te ruimen en kun je ook niet kwijtraken. Bovendien zijn er tegenwoordig voldoende plaatsen waar je even een wasje kunt draaien. Daarnaast is bijna alles wat je in noodgevallen nodig hebt, tenminste in de meeste landen, te koop. Vraag je dus voordat je iets inpakt altijd af of je dit echt moet meenemen.

Delen:
VORIG BERICHT
Zwanger in de zomer? 7 tips om de zomer draaglijker te maken!
VOLGEND BERICHT
De verjaardag van mijn jongens voorbereiden

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER