15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
schoonmaken met kids

Horrorstory: schoonmaken met een peuter en dreumes

Persoonlijk vind ik het huis schoonmaken nogal een dingetje. Ik wil graag dat mijn huis hygiënisch is voor mijn aapjes zodat lekker over de vloer kunnen kruipen zonder vieze knietjes te krijgen. Tuurlijk mogen ze wel vies worden maar liever niet van mijn vloer. Schoonmaken met twee kleine kinderen is nogal een avontuur en dat is nog zacht uitgedrukt! In dit blog vertel ik hoe het er bij mij aan toegaat als ik probeer schoon te maken met een peuter en dreumes in de ruimte.

Mama helpen!

Mijn lieve peuter Jaylano zit in de fase dat hij altijd en overal wilt meehelpen. Dat is natuurlijk hartstikke lief en dat stimuleer ik ook zeker. Jong geleerd is oud gedaan zeggen ze toch? Het is alleen een beetje jammer dat hij alles met grof geweld doet… Dat komt vast omdat het een jongetje is. Zo helpt hij maar al te graag mee met het afruimen van de tafel, stofzuigen en de was ophangen. Werkelijk alles wat ik in huishouden doe, wilt hij ook doen. Meestal heb ik geduld genoeg en gaan we samen lekker schoonmaken, ook al zie je achteraf dan geen verschil haha.

De tafel afruimen

“Mama ikke opruimen” zei Jaylano nadat we klaar waren met eten. Ik dacht: ja tuurlijk als jij wilt opruimen mag jij lekker opruimen. Dat was dus de eerste keer. Ik dacht er eigenlijk niet bij na om hem alleen de kinderbordjes te laten opruimen. Dus je raad het al; het eerste bord sneuvelde nadat hij het bord van een afstand in de gootsteun zwierde. Vervolgens stond hij voor zichzelf te klappen omdat hij het zo goed had gedaan. Mijn dreumes Devano vindt altijd alles heel grappig vooral als het veel geluid maakt. Dus die zat met de slappe lach in zijn eetstoel. Gelukkig waren de andere borden van plastic en was het niet zo erg dat hij die van een afstand in de gootsteen mikte.

Racend met de stofzuiger door het huis

Als jullie mijn eerdere blogs hebben gelezen over Jaylano op z’n motor, dan snap je waarschijnlijk wel dat alles met wieltjes iets is om op te racen. Zo ook de stofzuiger… Mijn Devano is net zo gek van de stofzuiger maar dan niet om te stofzuigen. Op het moment dat de stofzuiger tevoorschijn komt, is het gelijk drama! Mijn peuter is dan natuurlijk boos omdat hij niet op de stofzuiger mag zitten als ik wil stofzuigen. Als hij er dan niet op mag zitten, moet en zal hij stofzuigen. Dan zeg ik wel eens “doe het anders samen met mij, dan zijn we een stukje sneller klaar”. ‘’NEE!’’ klinkt er dan schel in mijn oor. Dat is zo een ‘nee’ waarvan je oor een uur later nog piept.

Dit was natuurlijk nog niet alles… Op het moment dat mijn oor nog aan het piepen is, begint de volgende te gillen. Devano wilt met de stofzuiger spelen! De stofzuiger moet aan en hij stopt dan het uiteinde van de stofzuiger in zijn mond, op zijn arm, op zijn tenen en z’n handjes. Dit is trouwens wel erg handig als ik even een “pauze” nodig heb. Hij kan makkelijk een uur zo zitten met de stofzuiger. Alleen Het nadeel is natuurlijk wel dat je gillend gek wordt van het lawaai die de stofzuiger maakt.

De was doen

Thuis heb ik een droger die ik alleen gebruik voor het beddengoed en de handdoeken. Daarbij heb ik nog een droogrek waar ik alle kleren ophang. Dus we gaan met zijn drietjes de was uit de wasmachine halen. Dit duurt natuurlijk minstens een kwartier. Vervolgens dragen we met zijn drietjes de wasmand naar het wasrek toe. Naja, het is meer dat ik mijn oudste de wasmand laat dragen en de jongste eraan hangt om erbij te horen. Ook echt super handig en heel gezellig! Wat zijn ze toch ook al sterk he!! Jaylano geeft de was aan, ik hang het op en Devano trekt het weer van het wasrek af. Devano vindt alles waarvan hij weet dat het niet mag, ontzettend leuk. Voordat hij dan bijvoorbeeld weer een T-shirt van het wasrek trekt, pakt hij het shirt eerst vast, daarna kijkt hij me aan. Vervolgens zeg ik: ‘’nee’’. Het shirt is al op de grond beland. De jongste kijkt me aan, ik laat een diepe zucht en hij begint te lachen🤦‍♀

Speelgoed opruimen

Dit wordt geen klaagstukje over het schoonmaken met mijn kinderen. Zo kan mijn Jaylano namelijk heel goed zijn speelgoed zelf opruimen en zijn broertje kan heel goed observeren als hij dit doet. Zo heeft de oudste een kastje met lades waarin alles gesorteerd zit. Een bak met Lego Duplo, Toet Toet Auto’s en een bak met overige speelgoed. Verrassend genoeg is Jaylano op dat gebied erg strikt. Hij sorteert alles ook per bak. Nog een leuk voorbeeldje: als hij met stiften kleurt, plaatst hij altijd na het kleuren de dop terug op de stift en legt hij deze vervolgens terug in het etuitje. Dit heb ik hem niet eens uitgelegd, dit doet hij gewoon.

Mijn conclusie

Mijn conclusie is dat het haast onmogelijk is om schoon te maken met een peuter en een dreumes in huis, tenminste het echte schoonmaakwerk. De badkamer uitschuren, de vloer goed schoonmaken of de ramen zemen als ze in de buurt zijn, gaat bijna niet. Tuurlijk leer ik ze wel om op te ruimen en ik neem ik hier echt wel de tijd voor. Soms is het alleen niet altijd even handig. Het beste moment voor mij om schoon te maken en het huishouden te doen, is wanneer mijn kleine satans liggen te slapen. Maar tegen de tijd dat ze op bed liggen, heb ik hier eigenlijk niet zoveel zin meer in. Dus dan maar op me tanden bijten en gezellig schoonmaken met mijn kinderen!

Hoe pakken jullie het schoonmaken in combinatie met de kinderen aan? Heb je nog tips? Zo ja, dan hoor ik dat natuurlijk graag in een reactie hieronder! Ik kan namelijk wel wat tips gebruiken😉. Vind je mijn “horrorstory’s” leuk om te lezen? Vergeet me dan niet te volgen op Facebook en Instagram. Zo ben je altijd op de hoogte van mijn nieuwste blogs!

Delen:
Categorie:Horrorstory's
VORIG BERICHT
Mijn kinderen zijn lekker vies!
VOLGEND BERICHT
5 x baby- en kinderkamer trends van 2019

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER