15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
speeltuin

Mijn kinderen zijn lekker vies!

Met “mijn kinderen zijn lekker vies” bedoel ik natuurlijk niet dat ze nooit in bad gaan of dat ze niet verzorgt worden😂 Wat ik hier wel mee bedoel is dat ik niet een hele dag met een doekje achter ze aanrennen en al zeker niet een hele dag met de stofzuiger achter ze aan zit. In dit blog vertel ik je meer over ‘’vies zijn’’ in combinatie met mijn kinderen en dat ze allebei een andere betekenis geven aan “vies”. Voor de mensen met smetvrees: ik weet niet zeker of dit artikel dan voor jou bestemd is.

Leren eten en drinken

Kinderen komen op het moment dat ze zelf moeten leren eten. Geloof me, dit komt met heel veel viezigheid. Een vieze mond, vieze handen, vieze kleren en een vies huis. Vooral met spaghetti krijg je enorme rommel en daar weet ik alles van! Ik ben die moeder die nooit een slabbetje bij heeft en die dit ook vergeet om te doen. Naja ik vergeet het eigenlijk niet, ik heb er gewoon geen zin in😂 Maar als hun kleren te mooi zijn om vies te worden, dan trek ik ze wel uit. Ik vind het ondertussen wel makkelijk dat ze zelf eten. We eten met z’n drieën aan tafel en ik vind het wel zo gezellig dat ik gewoon kan eten terwijl mijn vreetmonsters aan het eten zijn, zonder dat ik de hele tijd aan het voeren en ‘snoeten aan het poetsen’ ben. Zo slecht is het trouwens ook helemaal niet. Het blijkt namelijk heel goed te zijn voor de fijne motoriek om je kinderen zelf te laten eten en te ontdekken. Ik ben een voorstander!

Ik weet dat heel veel mensen panisch zouden worden als ze zien hoe mijn kinderen eten. Althans mijn jongste dan… Alles zit dan ook onder het eten. Devano vindt het eten op zichzelf onwijs interessant en hij vindt het heerlijk om te viezerikken. Jaylano daar in tegen is wel “netjes”. De oudste stoort zich  onwijs aan vieze handjes en zijn mondje moet altijd gepoetst worden na het eten. Beiden heb ik ze op dezelfde manier leren eten en toch hebben ze allebei andere tafelmanieren… De één is een viezerik en de andere wordt al panisch als er een korreltje aan z’n handje zit.

Devano vindt het ook ontzettend grappig om met zijn drinken te spelen. Het liefst laat hij alles uit zijn beker komen om er vervolgens lekker in te gaan wrijven en uit te smeren. Vervolgens buldert hij het uit van het lachen. Maar als de oudste met drinken knoeit, wilt hij het liefst gelijk andere kleren aan. Wat hygiëne betreft zijn het echt twee uitersten van elkaar.

Buiten spelen

Buiten spelen is gezond! De kinderen vinden het heerlijk om lekker buiten spelen. Weer of geen weer, naar buiten gaan doen ze het liefst altijd. We gaan dan ook regelmatig naar de speeltuin of de kinderboerderij. Ik drop ze bij het speeltoestel en kan lekker op met mijn dikke reet op het bankje gaan zitten. Ofja… dat ‘’op mijn dikke reet gaan zitten’’ duurt meestal niet zo lang. Elke keer als mijn peuter valt, blijft hij stijf op de grond liggen. Hij wilt namelijk niet steunen op zijn handen om op te staan, anders worden zijn handjes vies… Dat in tegenstelling tot mijn Devano, die vindt zand natuurlijk reuze interessant. Vooral om te proeven en/of om mee te gooien. Hij gooit zichzelf vaak helemaal onder en stoort zich daar totaal niet aan. Wat hij het grappigst vindt aan zand? Als een ander kind hem ondergooit. Dan buldert hij het uit van het lachen.

Kleding van mijn draken

Er zit genoeg geld in de kledingkast van mijn jongens en gelukkig valt het vaak qua ‘’kledingschade’’ wel mee. Ik stuur ze elke ochtend in schone kleding naar de opvang en krijg ze redelijk schoon terug. De juffen nemen tenminste wel de moeite om slabbetjes aan te doen haha! Vijf dagen per week lopen ze dus redelijk schoon rond. De andere twee dagen een stukje. Afgelopen weekend gingen we een dagje weg. Voordat we vertrokken had ik Devano alweer zijn tweede setje kleding aangedaan voor die dag. Het was nog toen nog geen 10:00 uur… Hij krijgt het overigens altijd voor elkaar om “zwart” te zien zonder dat hij echt iets heeft uitgespookt.

Kinderschoenen

De schoenen van mijn peuter zijn wel een dingetje. Persoonlijk ben ik helemaal gek van die Nike Air Max sneakers. Het is onwijs schattig om hem op die gave sneakertjes te zien rond huppelen. Jammer genoeg kosten die sneakertjes ook wel wat. Als je mijn eerdere blogs hebt gelezen, dan ben je vast wel bekend met het speelgoedmotortje van mijn peuter. Die motor zorgt er namelijk voor dat ik maandelijks om nieuwe schoenen moet voor hem moet kopen. Hij remt namelijk af met zijn sneakers waardoor ze er na een maand al uitzien alsof hij nooit nieuwe schoenen krijgt. Misschien toch maar overwegen of om wat minder dure sneakertjes aan te schaffen 🤷‍♀

De kleding van mijn kinderen hoeven niet persé merk te zijn. Ik ga echt geen 40 euro uitgeven  aan een kinderbroekje terwijl ze bij de Primark maar 12 euro kosten en er ook leuk uitzien. Ik koop altijd wel één of twee setjes bij de WE voor als we weg gaan en mijn monstertjes er netjes uit moeten zien. En wat betreft die merkschoentjes; daar ga ik nog even over nadenken of ik die blijf kopen. Dit is nogal een dure kostenpost als ik elke maand twee paar moet kopen.

Waar koop jij de kleding van jouw kinderen en heb je een tik als het gaat om de schoenen of kleding van je kinderen? Laat een reactie achter onder dit artikel! Vind je mijn persoonlijke blogs leuk? Volg me dan op Instagram en Facebook! Zo ben je altijd op de hoogte van mijn nieuwste blogs over wat ik dagelijks meemaak met mijn kinderen.

Delen:
Categorie:Ontwikkeling
VORIG BERICHT
Gezinsuitbreiding? 4 ideeën voor meer ruimte in huis
VOLGEND BERICHT
Horrorstory: schoonmaken met een peuter en dreumes

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER