15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
houten keukentje

Creatief en leerzaam speelgoed voor peuters van twee jaar

Speelgoed is voor een peuter en een kind natuurlijk het leukste wat er is! Daarnaast is het ook belangrijk hoe leerzaam het speelgoed is en hoe het speelgoed ervoor zorgt om de creatieve geest te stimuleren. Er is tegenwoordig zoveel speelgoed, dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Vandaar dat wij op onderzoek zijn gegaan en we hebben het leukste en leerzaamste speelgoed voor jou op een rijtje gezet!

Vaardigheden van een peuter van twee jaar

Peuters van twee jaar, zijn inmiddels uitgegroeid tot kinderen met een eigen willetje en een eigen karakter. Op dit moment kan je peuter zich aardig uit de voeten maken zoals lopen, springen en rondrennen. Daarnaast kan een peuter rond deze leeftijd ook twee dingen tegelijk uitvoeren. Denk dan aan rennend tegen een bal aan schoppen. Ook kan een peuter van deze leeftijd zich al verstaanbaar maken en zijn kleine gesprekjes voeren, een dagtaak geworden.

Dingen die je peuter van twee gaat leren

Vanaf de leeftijd twee, gaat de ontwikkeling van je peuter heel erg snel! De wereld is reuze interessant en je peuter zal de hele dag op ontdekking gaan! Je kan de komende tijd een hoop verwachten van je peuter, behalve stilzitten. Hieronder vind je een aantal dingen die je peuter binnenkort nog meer onder de knie krijgt:

  • Beginnen met rollenspelletjes; bijvoorbeeld winkeltje spelen
  • Anderen kinderen en mensen nadoen
  • Zelf zijn of haar kleding uitdoen
  • Weten wat ik en jij betekent
  • Zinnetjes van drie of meer woorden zeggen
  • Met anderen leren spelen
  • Een betere hand en oog coördinatie, denk dan aan klippen, kleuren en stickers plakken

Speelgoed keukentje voor je peuter van twee jaar

Mijn kinderen zijn inmiddels twee en drie en vinden bijvoorbeeld spelen in ons houten keukentje of dingen repareren in de werkbank hartstikke leuk! Houten speelgoed vinden ze bij mij sowieso ontzettend leuk! Je merkt nu vooral dat ze zich snel ontwikkelingen door de manier waarop ze spelen. Zo maken ze echte maaltijden in de keuken, doen ze de “vieze” pannetjes in de gootsteen en ruimen ze de boodschappen op in de kastjes. Heel grappig om te zien. Daarnaast gaan ze met het boodschappenmandje regelmatig om boodschappen, wel op de fiets natuurlijk en dan roepen ze “Daaag mama tot zo! Wij gaan boodschappen doen.”

Rollenspellen spelen met je peuter

Rollenspellen zijn altijd leuk om te spelen met je peuter, dit kan met jou zijn maar ook met andere kindjes. Bij een rollenspel wordt een kind echt geprikkeld om z’n fantasie op de vrije loop te laten. Op deze manier merk je ook dat je kind steeds meer leert doordat de rollenspellen steeds meer details gaan bevatten. Zoals ik hierboven al noemde het boodschappen doen. Tegenwoordig vragen ze ook “centjes” om de boodschappen mee te betalen. Je geeft ze onzichtbaar geld en ze gaan daadwerkelijk op pad om boodschappen te halen en deze te betalen. Super leuk om elke keer die kleine stapjes van voorruitgang te zien bij je kind.

Naast dat de rollenspellen heel erg terugkomen merk je ook dat ze toe zijn aan nieuwe uitdagingen. Speelgoed dat er al wat langer staat, wordt minder interessant. Met het juiste speelgoed kan je peuter zich spelenderwijs allemaal nieuwe skills aanleren.

Uitdagend speelgoed voor je peuter van twee jaar

Elk kind ontwikkelt op zijn of haar tempo en heeft andere interesses. Niet elk speelgoed zal daarom even goed bij je peuter passen. Het is belangrijk om te zorgen voor speelgoed dat zoveel mogelijk aansluit bij de interesses van je kind. Hieronder vind je een lijstje met interessant speelgoed dat afgestemd is op peuters van twee jaar. Dit speelgoed is super leuk en leerzaam!

Leuke en speelse voorleesboekjes voor je peuter

Voorlezen is altijd een nuttige activiteit voor je kind! Leuk zijn de boekjes met bijvoorbeeld flapjes of voelplaatjes met leuke stofjes. Zo wordt je peuter echt gestimuleerd om lekker mee te doen met het verhaaltje. Leuke boekjes hiervoor, zijn de boekjes van Bumba en Rupsje Nooit Genoeg. Bij mij zijn ze ook ontzettend gek op de boekjes van Borre en Bobbi. De boekjes van Bobbi geven altijd erg herkenbare situaties voor kinderen, daarnaast rijmt het veel, waardoor de tekst waarop je voorleest herkenbaar wordt.

Laat je peuter puzzelen

Door je peuter te laten puzzelen wordt het brein gestimuleerd om oplossingsgericht over de puzzelstukjes na te denken. Hierdoor wordt het ruimtelijk inzicht gestimuleerd van je kind. Om te beginnen zijn houten legpuzzels een aanrader. Zijn de houten legpuzzels te makkelijk? Dan kun je kiezen voor legpuzzels of vloerpuzzels van 4 tot 16 stukken. Lukt het puzzelen? Je zult zien dat je kindje apetrots is en zijn zelfvertrouwen groeit.

Lekker creatief knutselen met je peuter

Knutselen is altijd een goed idee, naarmate je kindje zich ontwikkelt, zullen de kunstwerkjes ook steeds leuker worden. Het is voor een kind van twee leuk om te experimenteren met diverse kleuren, structuren en hoe hij deze zelf kan veranderen. Denk dan bijvoorbeeld aan het mengen van verschillende kleuren verf. Je kunt een kleurboek aanschaffen met leuke bijbehorend knutselmateriaal. Daarnaast zijn grove kralen rijgen ook een aanrader. Al deze dingen zorgen voor een creatieve denkwijze. Daarnaast wordt de fantasie en het zelfvertrouwen van je peuter gestimuleerd. Wat zal je kindje trots zijn op het eerste echte kunstwerkje dat helemaal zelf in elkaar geknutseld is!

Constructiespeelgoed om mee te bouwen

Constructiespeelgoed is altijd een goed idee om in huis te halen! Je kind leert hier ontzettend veel van en het is ook nog eens erg duurzaam speelgoed. Constructiespeelgoed bevordert de fijne motoriek door het op elkaar bouwen, het klikken van blokjes en het in balans houden van die mooie bouwwerken! Er is genoeg te krijgen als het om constructiespeelgoed gaat. Denk dan bijvoorbeeld aan Lego Duplo, Knexx, Smartmax en Kapla. Bij ons is de Lego Duplo een groot succes! Stiekem vind ik het zelf ook nog hartstikke leuk om die trein set in elkaar te bouwen samen met m’n jongens!

Heb jij nog leuke toevoegingen aan dit artikel? Laat het ons weten in de reacties! Vind je het leuk wat wij wekelijks delen op KidsFunZone? Vergeet ons dan niet te volgen op Facebook en Instagram! Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van onze nieuwste artikelen. Tot het volgende blog 😊!


Delen:
Categorie:Spelen
VORIG BERICHT
Astma bij kinderen. Hoe herken je het?
VOLGEND BERICHT
Word jij alleenstaande moeder? Deze dingen zijn handig om rekening mee te houden

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER