15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
huis veilig maken voor gezin

Je huis veilig maken voor het gezin: 3 zaken om op te letten

Is er een kleintje op komst? Dan wil je graag dat het veilig in huis is. Ook als je al een gezin hebt, is veiligheid in huis een belangrijk punt om mee bezig te zijn. Maar weet jij hoe je je huis veilig kunt maken voor een heel gezin? We geven je hier wat tips, denk aan deze 3 zaken om je huis veilig te maken voor een heel gezin.

1. Brandveiligheid

Misschien wel de grootste nachtmerrie van iedereen: brand in huis. Mocht het ooit zo ver komen, zorg dan dat je op tijd wordt gewaarschuwd door goede brandmelders. Hang er het liefst in elke ruimte eentje op en haal nooit de batterijen eruit. Zorg bovendien dat je ’s nachts zoveel mogelijk deuren dicht hebt, dit werkt brandvertragend. Haal stekkers uit apparaten die je niet gebruikt en zorg dat er geen planten over lampen hangen, kaarsjes bij de gordijnen staan en kinderen bij de lucifers kunnen.

2. Inbraakveiligheid

Je wilt je gezin beschermen tegen mensen van buitenaf met foute bedoelingen. Dat betekent dat een goed alarmsysteem op je lijstje moet staan. Zo’n systeem waarschuwt je als er ongenode gasten zijn, ook wanneer je niet thuis bent. Je kunt bovendien ook camera’s ophangen om de indringers goed in beeld te krijgen. Maar misschien nog wel belangrijker zijn goede sloten. Zorg voor hang- en sluitwerk met politiekeurmerk. En sluit ramen en deuren wanneer je weg bent, je zult niet de eerste zijn die het badkamerraam op een kiertje laat staan en daarmee de weg vrij maakt voor ongewenste gasten.

3. Waterveiligheid

Naast brand is water ook een vervelend element waar je je gezin tegen wilt beschermen. Daarmee bedoelen we niet gelijk overstromingen door opwarming van de aarde, maar meer een simpele lekkage opsporen wanneer er weer eens een zomerse hoosbui over ons land trekt. Water is natuurlijk onprettig in huis, maar het zorgt ook voor gevaarlijke situaties. In combinatie met elektriciteit zorgt het voor brandgevaar en de schimmel die gaat groeien in oppervlakken die bloot zijn gesteld aan vocht, is ook niet iets om vrolijk van te worden.

Je ziet het, genoeg onderwerpen om over na te denken als je jouw huis veilig wilt maken voor het hele gezin. Neem deze 4 tips voor een kindvriendelijk huis ook eens door, wie weet staat er nog iets nuttigs voor je bij.

Delen:
Categorie:Lifestyle
VORIG BERICHT
Valentijnsdagvieren met de kids: 3 leuke ideeën
VOLGEND BERICHT
Welke opvoedstijl ik toepas bij mijn kinderen en waarom

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER