15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
veiligheidshesjes voor kinderen tips

Veiligheidshesjes voor kinderen: 5 tips

Veiligheidshesjes hebben tot doel om jou op te laten vallen tijdens slechte weersomstandigheden. De reflecterende strepen zorgen ervoor dat je goed zichtbaar bent tijdens het donker en de regen. De veiligheidshesjes zijn niet alleen ideaal voor bepaalde beroepen, maar ook in het verkeer. Ook voor kinderen geldt dat het dragen van een veiligheidshesje ervoor kan zorgen dat ongelukken voorkomen worden. In dit artikel geven we je 5 tips die in het teken staan van veiligheidshesjes voor kinderen.

1. Kies de juiste maat

Wil je een veiligheidshesje voor een kind aanschaffen? Zorg er dan voor dat je altijd de juiste maat kiest. Wanneer een kind een veiligheidshesje draagt dat eigenlijk bedoeld is voor volwassenen, of simpelweg te groot is, kan het juist voor gevaarlijke situaties zorgen. Zo kan je kind achter iets blijven hangen en niet optimaal bewegen tijdens bijvoorbeeld het fietsen.

2. Hoe opvallender hoe beter

Voor veiligheidshesjes geldt: hoe opvallender hoe beter. Vooral in het verkeer kan het zo zijn dat jouw kind minder opvalt dan een volwassene. Het is dan ook essentieel dat ze, bijvoorbeeld tijdens het skeeleren of fietsen, goed zichtbaar zijn voor de andere deelnemers van het verkeer. Kies daarom altijd voor een veiligheidshesje met een opvallende, fluorescerende kleur.

3. Maak afspraken met je kind

De veiligheid van jouw kind is het belangrijkst. Zorg er daarom voor dat je duidelijke afspraken maakt over hoe hij of zij zich moet gedragen bij het oversteken van een weg, het fietsen of het spelen in de straat. Bespreek met je kind in welke situaties het belangrijk is om een veiligheidshesje te dragen en herinner je kind hier aan wanneer dit nodig is.

4. Een bedrukt veiligheidshesje is nóg leuker

Hoe mooier het veiligheidshesje, hoe leuker het voor je kind is om het te dragen. Hoe je het veiligheidshesje aantrekkelijker kunt maken? Simpel: door het met een leuke tekst, een afbeelding of juist de naam van jouw kind te laten bedrukken. Zo wordt het ook makkelijker om de veiligheidshesjes van meerdere kinderen uit elkaar te houden.

5. Neem de veiligheidshesjes mee op reis

Onthoud: het is altijd goed om veiligheidshesjes in de auto te bewaren voor gevallen van nood. Zo kan het gebeuren dat je, samen met je kind, langs de weg komt te staan met pech. In dat geval is het goed om extra op te vallen. Ook is het in sommige landen verplicht om standaard veiligheidshesjes in de auto te hebben. Houd daar daarom rekening mee wanneer je met de auto op reis gaat.

Delen:
Categorie:Spelen
VORIG BERICHT
Kinderfeestje organiseren? Geef de kinderen een leuk aandenken
VOLGEND BERICHT
6 x waterpret op een evenement

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER