15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
single mommy

Mijn eerste jubileum als alleenstaande moeder; zo is ons jaar verlopen

In juni is het zover! Dan ben ik alweer één jaar alleenstaande moeder. Ik kan je vertellen; het jaar is voorbij gevlogen! We hebben een druk jaar gehad waarin verschillende veranderingen hebben plaatsgevonden en ik kan je vertellen deze waren allemaal positief als je naar het eindplaatje kijkt! We zijn er nog niet maar slechter als het was, gaat het sowieso nooit meer worden! In dit blog lees je hoe ons jaar is gegaan en wat wij voor de toekomst in petto hebben.

De mijlpalen van de jongens

Mijn jongens hebben afgelopen jaar verschillende mijlpalen meegemaakt. Devano is geen baby meer en kan ondertussen al lopen! Jaylano wordt dit jaar alweer 3 en is een echte peuter. Nog een jaartje en dan mag hij al naar de basisschool. Soms is het wel even wennen dat je niet de mijlpalen kan delen met iemand die net zoveel van je  kinderen houdt als jijzelf. Natuurlijk hebben ze oma waar ik alles mee deel maar toch is dit niet helemaal hetzelfde. Een mijlpaal waar ikzelf héél blij mee ben; ze slapen eindelijk allebei door!

Mijn jongens zijn ook ontzettend veel veranderd het afgelopen jaar. Jaylano is al een echt kereltje met een eigen karaktertje en flinke apenstreken. Ondanks dat ik dacht dat ik met Jaylano nog niet zomaar klaar zou zijn, is hij ontzettend lief en zorgzaam geworden. Hij is een rustig kindje in vergelijking met Devano. Devano is in een jaar tijd helemaal uit zijn schulp gekropen en veranderd in een echte deugniet. Wat ik juist niet had verwacht bij de jongens, is wel gebeurd. Natuurlijk op een positieve manier! Heerlijk om te zien dat ze allebei een eigen ’ik’ ontwikkelingen en dat hun karakters zoveel van elkaar verschillen .

Devano lijkt ook over zijn benauwdheid heen gegroeid. Dat was echt wel een dingetje waar ik me als moeder veel zorgen over maakte. Mijn hart brak toen mijn mannetje in het ziekenhuis lag. Zijn puffers heeft hij (gelukkig) nog maar amper nodig. De dokter vertelde me dat het mogelijk was dat hij erover heen zou groeien. Godzijdank blijkt dit het geval te zijn!

Kortom, het gaat supergoed met mijn jongens! Het zijn twee vrolijke en gelukkige mannetjes om te zien en ik kan niet trotser zijn als moeder. Ze hebben een erg onrustige periode gehad en toch hebben ze zich er doorheen geslagen. Natuurlijk zijn kinderen erg flexibel maar teveel stress is ook niet goed. Eerst voelde ik me erg schuldig als moeder. Nu weet ik dat ik de beste keuze ooit heb gemaakt. We zijn alle drie echt bekomen van alles en het gaat goed!

De stappen die ik zelf heb gemaakt

Wauw, als ik terugkijk naar het afgelopen jaar zijn er heel wat veranderingen geweest en allemaal positief! Het leven is leuk! Een jaar geleden had ik niet durven dromen dat het na een jaar al hartstikke goed met me zou gaan. Natuurlijk heb ik af en toe nog mijn momentjes maar deze zijn altijd maar van hele korte duur. Het afgelopen jaar heb ik geleerd op wie ik wel en niet kan bouwen. Mijn kringetje is erg geslonken maar wat ben ik dankbaar voor de mensen die ik wel om me heen heb. Het is ook helemaal niet erg als mensen besluiten de deur achter zich dicht te trekken, je kunt nou eenmaal niet van iedereen verwachten dat ze je begrijpen.

Mijn opleiding

Vorig jaar augustus ben ik gestart met de opleiding Marketing & Communicatie. Het eerste jaar is in elk geval gelukt! Doordat ik een jaar had overgeslagen, vond ik het best even spannend. Dit omdat ik natuurlijk één jaar informatie “miste” en die moest ik zelf even zien in te halen. Dit is allemaal dik in orde gekomen. Nu heb ik alleen spijt dat ik niet direct met een  hbo-opleiding ben begonnen. Ik twijfelde hier heel erg over aangezien ik met de kinderen in mijn maag zat. Ga ik nog wel genoeg tijd voor ze hebben? Zou ik dat aankunnen? Achteraf gezien had ik gewoon de volste vertrouwen in mezelf moeten hebben. Gelukkig ben je nooit te oud om te leren. Dus als ik mijn huidige opleiding  heb afgerond, knal ik er gewoon nog een hoger onderwijs achteraan!

De toekomst

In de toekomst staan mijn kinderen en ikzelf sowieso op de eerste plaats! Ik ben niet van plan om ooit iemand nog boven mezelf of mijn kinderen te stellen en  mijn leven door iemand anders  te laten beïnvloeden. Van mijn vorige relatie en het afgelopen jaar, heb ik ontzettend veel geleerd en ik ben niet van plan om ooit nog zulke fouten te maken. Als je in een relatie altijd het gevoel hebt dat je jezelf moet bewijzen tegenover je partner of dat je partner jou onzeker maakt over jezelf, is het absoluut geen gezonde relatie.

Inmiddels ben ik één jaar een alleenstaande moeder en dit bevalt me voorlopig nog even prima. Het enige wat ik op dit moment wil, is genieten van mijn gezinnetje. Leuke en mooie herinneringen maken en vooral dankbaar zijn voor wat we allemaal hebben en kunnen. ❤

Jezelf terugvinden

Als mensen vroeger tegen me zeiden; “Ik heb tijd voor mezelf nodig, ik moet mezelf terugvinden.” Dacht ik altijd “Uh oké, volgens mij ben je altijd al jezelf geweest”. Nu snap ik wat daar mee wordt bedoeld. Het afgelopen jaar heb ik ook echt mezelf teruggevonden. Ik doe weer dingen die ikzelf leuk vind en wat mij gelukkig maakt in plaats van iemand anders te plezieren. Ik was vergeten hoe ondernemend en leergierig ik ben , hoe blij ik werd van goede resultaten. Dat ik altijd een doel nodig had om me op te focussen. Persoonlijk heb ik echt uitdaging in mijn leven nodig en die kan ik mezelf weer geven door steeds meer te leren en mezelf te blijven overtreffen.

Geloof me ik heb ook echt andere momenten gekend het afgelopen jaar. Een voorbeeld: mijn wasmachine ging stuk en ik gedroeg me toen alsof de wereld verging. Op die momenten lijkt alles fout te gaan en dan kan een kapotte wasmachine ervoor zorgen dat je in huilen uitbarst. Nu ik daar aan terugdenk moet ik wel een beetje lachen . Het was namelijk zo gemaakt, heb ik zelf nog gedaan 😂

De zomer komt eraan!

Dus nu we niet meer treuren, gaan we optimaal genieten! Ik heb al een behoorlijke planning gemaakt voor deze zomer. De eerste week van de vakantie gaan we een weekje kamperen. Dit gaat nog wat worden. Samen met mijn beste vriendin en haar kinderen gaan we naar een leuke camping. Wel ben ik heel benieuwd hoe dit ons afgaat. We gaan namelijk met twee peuters en twee dreumesen. Verder wil ik leuke dagjes weg boeken. Minimaal 1x per week wil ik een dagje weg. Dit kan naar de kinderboerderij, een speelparadijs, pretpark of dagje strand zijn ☀

Voor iedereen die ook alleenstaande moeder is geworden, wil ik je graag hoop geven! Het is erg lastig om een relatie te beëindigen vooral wanneer je kinderen hebt. Je wilt ze graag een echt gezin geven en dit wordt dan van ze weggenomen. De kinderen kunnen er immers niets aan doen. Bedenk dan wel dat je kinderen veel meer hebben aan een gelukkige moeder dan een gezin met ongelukkige ouders. Als ik nu kijk naar mijn jongens weet ik dat ik de beste keus heb gemaakt. Heb je nog vragen of kan ik je ergens mee helpen? Laat dan gerust een berichtje achter onder dit artikel!

Vind je mijn persoonlijke blogs leuk? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram en Facebook. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van mijn persoonlijke verhalen.


Delen:
Categorie:Persoonlijk
VORIG BERICHT
Vader zoon uitje: 3 leuke vader en zoon activiteiten
VOLGEND BERICHT
Horrorstory: kleine jongens worden groot!

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER