15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
vader en zoon activiteiten

Vader zoon uitje: 3 leuke vader en zoon activiteiten

Het onderhouden van een goede band met je zoon is niet alleen leuk, het is ook erg belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Helaas is er voor zogenaamde ‘vader en zoon tijd’ bij veel families door tijdgebrek te weinig ruimte. Samen leuke activiteiten ondernemen hoeft echter helemaal niet ingewikkeld te zijn en kan bovendien ook heel ontspannend zijn. Is je zoon nog jong? Neem dan regelmatig de tijd om lekker samen te spelen. Dit stimuleert je zoon om meer te durven en ondernemender te zijn. Ook wanneer je zoon inmiddels een echte tiener is geworden, is het belangrijk om samen dingen te blijven doen. Zo blijf je betrokken bij elkaars leven en kun je elkaar daar waar nodig steunen en stimuleren. Geen inspiratie? Wij zetten 3 leuke en eenvoudige vader en zoon activiteiten op een rij!

1. Ontdek samen de natuur

Tijd doorbrengen in de natuur is gezond, leerzaam en zorgt voor de nodige ontspanning. Of je nu met je jonge zoon op zoek gaat naar eikels en paddenstoelen in het bos of met je tienerzoon gaat hiken in de Alpen: van samenzijn in de natuur wordt de band tussen vader en zoon gegarandeerd hechter.  Dus blijf niet thuis achter je beeldscherm zitten, maar trek er samen lekker op uit. Er valt, ook in ons eigen land, nog zoveel te ontdekken!

2. Sporten met je zoon

Voor schoolgaande kinderen, maar juist ook voor tieners, is een hele dag stilzitten een lastige taak. Voor de fysieke en mentale gezondheid is het daarom belangrijk om voldoende te bewegen. Samen sporten is daardoor niet alleen een hele leuke, maar ook gezonde activiteit. Ga bijvoorbeeld buiten een balletje trappen of schrijf je samen met je tienerzoon in voor een proefles kickboxen. Zeker norse tieners knappen enorm op van een aantal rondes trappen en stoten tegen een bokszak. Bovendien sturen deze sportclubs aan op samenwerking en respect. Samen sportief bezig zijn is gezellig, goed voor de conditie en nog beter voor jullie band!

3. Samen naar een wedstrijd kijken

Ben je niet zo sportief of wil je zoon liever met zijn vrienden sporten? Dan is het natuurlijk ook leuk om samen naar jullie favoriete sport te kijken. Plan bijvoorbeeld een avondje bingewatchen in of ga samen naar een voetbalwedstrijd kijken. Het is een leuk idee om samen een seizoenkaart van jullie favoriete club aan te schaffen. Ook zijn er vaak lokaal leuke sportwedstrijden waar je gewoon gratis of tegen een kleine vergoeding kunt gaan kijken. Wellicht is je zoon wel dol op ijshockey of vindt hij het leuk om samen naar een basketbalwedstrijd te gaan.

Delen:
VORIG BERICHT
Uniek kraamcadeau? Geef een gepersonaliseerd blik cadeau
VOLGEND BERICHT
Mijn eerste jubileum als alleenstaande moeder; zo is ons jaar verlopen

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER