15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
zindelijkheidstraining peuter

Zindelijkheidstraining bij mijn kinderen

Aangezien we toch nog steeds in “quarantaine” zitten, dacht ik laat ik eens tijd maken voor de dingen die er normaal bij inschieten. Dus ben ik een soort van begonnen met de zindelijkheidstraining van mijn jongens. Al kun je het niet echt een training noemen.

Ik moet poepen!

Het begon eigenlijk met mijn oudste. Hij kwam ’s avonds uit bed want hij moet naar de wc. Oké, prima, ga maar naar de wc. De volgende dag toen hij uit bed kwam, zijn luier uit gedaan en hij was zindelijk. Nou dit was mijn blog. Haha nee grapje! Hij deed het dus gelijk helemaal prima. Geen ongelukjes en ging goed zelf naar de wc. Wel heb ik elk halfuur gevraagd “Jaylano, moet je plassen?”. Hij wist heel goed te vertellen wanneer hij wel en niet moest. Dikke prima dus! Het oudste kind is zindelijk.

Het juiste moment om zindelijk te worden

Kinderen weten denk ik zelf heel goed wanneer ze hier wel of niet aan toe zijn. Natuurlijk heb ik wel eens eerder geprobeerd om hem zindelijk te maken maar hij was er gewoon nog niet aan toe. Zo zie je maar, na een halfjaartje wachten is hij opeens in één dag zindelijk. Geen gekke trainingen, geen beloningen en geen ongelukjes. Hij is wel super trots op zichzelf! Hij moest gelijk oma bellen om het te vertellen dat hij zonder luier loopt en zelf naar de wc gaat.

Nu de jongste zindelijk maken

Op dit moment loopt mijn jongste ook zonder luier rond. Ben benieuwd of dit ook gaat lukken. Hij vindt het heel leuk om net als zijn broer op de wc te zitten maar ik gok dat dit niet gelijk binnen één dag gaat werken. Ach, en als het hem nu niet lukt, dan misschien wel over een halfjaartje! Ik heb er in elk geval geen stress om.

Tips om je kind zindelijk te maken

Nou, heel veel tips kan ik je niet geven. Ik heb wel eens eerder een blog geschreven over het zindelijk maken van je kind. Daar staan best wel wat bruikbare tips in. Mijn beste tips zijn:

  • Probeer het vooral niet te forceren en word niet kwaad als het niet lukt.
  • Wees geduldig met je kind. Lukt het nu niet, dan wel op een later moment.

Haha, en geen enkel kind plast tot zijn 18e in zijn broek toch? Dus het komt echt wel goed en uiteindelijk worden ze allemaal zindelijk! Het ene kind is gewoon wat sneller dan het andere kind en dat geeft ook helemaal niks!

Heb je nog vragen of wil je graag iets met me delen? Mail me dan gerust op info@kidsfunzone.nl. Daarnaast ben ik ook altijd bereikbaar via Instagram en Facebook! Vind je het gewoon leuk om te weten wat wij dagelijks meemaken? Vergeet dan niet op die volgknop te drukken! Succes nog de komende periode en hopelijk blijven jullie allemaal gezond!

Delen:
Categorie:Ontwikkeling
VORIG BERICHT
Thuis overleven? Dat doen wij zo!
VOLGEND BERICHT
Kinderen zijn vervelend!

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER