15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
kindvriendelijke tuin aanleggen

Een kindvriendelijke tuin aanleggen: 5 leuke ideeën

Voor kinderen is het belangrijk dat ze zich zo af en toe lekker kunnen uitleven in de tuin en kunnen spelen in een veilige omgeving. Het is dus belangrijk dat er aan de veiligheid en het speelgemak van de kinderen wordt gedacht, bij het aanleggen van een kindvriendelijke tuin. Er zijn een aantal facetten waar goed op gelet moet worden, waaronder natuurlijk het uiterlijk van de tuin en de mogelijkheden. In het artikel geven wij je enkele leuke ideeën ter inspiratie!

1. Speeltoestellen in de tuin

Voor kinderen is het natuurlijk superleuk als er speeltoestellen in de tuin geplaatst kunnen worden. Of hier ruimte voor is en wat de beste indeling voor jouw tuin is, kan een tuinarchitect nauwkeurig bepalen. Zij zijn gespecialiseerd in het inrichten van tuinen aan de hand van uw wensen en behoeften. Bij speeltoestellen kan gedacht worden aan een trampoline, glijbaan of een schommel bijvoorbeeld. Kijk wat de beschikbare ruimte is en kies voor een leuk speeltoestel waar de kinderen, goed in het zicht, lekker mee kunnen spelen!

2. Moestuin aanleggen

Als je de kinderen wat wilt bijbrengen rondom tuinieren, kies dan voor het aanleggen van een moestuin. Hier kunnen de kinderen mee aan de slag en dat geeft ze een klein project tijdens de zomervakantie. Het is belangrijk dat je de tuin lenteklaar maakt, zodat de kinderen al bij de eerste zonnestralen kunnen beginnen met het aanleggen van hun moestuintje. Tegen de tijd dat het zomer is kan er al bijna vers fruit geplukt worden.

3. Tuinondergrond

Het is belangrijk om een kindvriendelijke tuinondergrond te hebben. Een harde ondergrond kan bij een valpartij namelijk voor nare gevolgen zorgen. Bedenk dus goed wat voor ondergrond je de kinderen wilt bieden. Bij een kindvriendelijke ondergrond kun je denken aan gras, houtsnippers en zand bijvoorbeeld. Een zandbak is een erg leuk idee: het zorgt namelijk niet alleen voor een zachte ondergrond maar ook voor urenlang speelplezier.

4. Vijver

Een ander leuk idee is om een vijver aan te leggen in de tuin. Een vijver moet echter wel veilig worden aangelegd en worden omheind. Daarnaast is het ook belangrijk om de vijver goed in het zicht te plaatsen. Een vijver wordt vaak als onveilig gezien omdat het water bevat, echter kun je dit veilig omheinen en de vijver zelfs afdekken! De kinderen zullen het erg leuk vinden om de vissen te voeren en kijken of de guppy’s al gegroeid zijn. Lees je dus goed in over de veiligheid maar een leuk idee is het zeker!

 

5. Tuinhuisje

Creëer een eigen plek voor de kinderen waar ze zich even kunnen terugtrekken en rustig kunnen spelen. Het tuinhuisje kan bijvoorbeeld een “keuken” bevatten of een paradijs zijn voor barbiepoppen bijvoorbeeld. Zo hebben de kinderen hun eigen plekje en kunnen ze daar in een veilige omgeving spelen. Ook het idee van een overkapping is erg fijn om de kinderen lekker in de buitenlucht kunnen spelen, zelfs als het regent.

Denk bij het aanleggen van een kindvriendelijke tuin goed aan je budget, beschikbare ruimte en het tactisch plaatsen van de kinderhoekjes in de tuin. Maak er iets leuks van en bezorg jezelf en je kinderen jarenlang tuinplezier!

Delen:
Categorie:Spelen
VORIG BERICHT
Eindelijk gelukkig als alleenstaande moeder
VOLGEND BERICHT
Leuke tips om te doen met Pasen!

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER