15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
tuin speciaal voor kinderen

5 onmisbare elementen in een kindvriendelijke tuin

De lente is begonnen! Hier en daar hebben we al wat mooie dagen mogen verwelkomen. Dat betekent ook dat je kinderen weer heerlijk buiten gaan spelen. Lekker ravotten en ontdekken in de tuin. Wil je ook een tuin waar je kinderen onbezorgd kunnen spelen? Een tuin met elementen die onmisbaar zijn? Wij zetten er vijf op een rijtje.

1. Zandbak

Een zandbak in de tuin betekent gegarandeerd uren speelplezier voor je kinderen. Grote zandkastelen bouwen en heerlijke taartjes en koekjes bakken. Niets is fijner dan lekker knoeien met water en zand. Om daarna de dag af te sluiten met een heerlijke douche zodat je weer schoon je bed in kan gaan.

2. Schommel

Welk kind maak je nu niet blij met een schommel? Dat fijne gekriebel in je buik wanneer je heen en weer zwaait. In veel kindvriendelijke tuinen is wel een schommel te vinden. Bovendien zijn er tegenwoordig zogenaamde meegroeischommels te koop. Als je baby zelfstandig kan zitten dan mag je baby ook in een schommel zitten. De meeste kinderen vinden dit fantastisch. Uren lang zwaaien en op de schommel.

3. Speelhuisje

Hoe leuk is het als je kind helemaal in zijn eigen fantasiewereld aan het spelen is. Dit kan perfect met een speelhuisje. Speelhuisjes kun je in verschillende soorten en maten kopen. Van plastic of van hout. Met glijbaan of zonder glijbaan. Misschien kies je liever een speelhuisje met een veranda? In een speelhuisje kan je kind zijn creativiteit ontdekken en stimuleren. Gezellig vadertje en moedertje spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Maar ze kunnen zich ook heerlijk terugtrekken met een boekje.

4. Tuinmeubels

Wanneer je een speelhuisje in de tuin hebt staan, dan is het natuurlijk ontzettend leuk om daar bijpassende tuinmeubels voor kinderen bij te zetten. Zo maak je het speelplezier nog groter en echter. De kinderen kunnen aan de tafel kleuren, verven of een spelletje spelen.

5. Krijtmuur

Maak een krijtbord tegen de muur. Met speciale krijtbord verf kun je heel makkelijk een stuk van je muur verven. Heb je deze verf liever niet op je muur? Dan kun je bijvoorbeeld ook een grote plaat van triplex verven met krijtbordverf. Daarna hang je het bord op aan de schutting of muur. Nog leuker is het om een krijtbord te maken aan het speelhuisje. Dit krijtbord geeft gegarandeerd uren teken plezier!

Genoeg ideeën om je tuin kindvriendelijk te maken. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer attributen die je kunt toevoegen aan je tuin. Denk bijvoorbeeld aan een leuke trampoline en heerlijk gras. Met deze elementen kun je ervoor zorgen dat je samen met je kinderen heerlijke zomerdagen gaat beleven!

Delen:
Categorie:Spelen
VORIG BERICHT
De 5 populairste relatiegeschenken voor kinderen in 2017
VOLGEND BERICHT
Maak een kinderfeestje compleet met deze 5 ideeën

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER