15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Lekkernijen Sinterklaasavond

Sinterklaas avond vier je met deze 4 lekkernijen

Bij ons thuis is iedereen dol op Sinterklaas avond. Een gezellige avond met het hele gezin, een paar cadeautjes en het lekkerste snoepgoed. Van banketletters tot zelfgemaakte chocoladeletters, het gaat erin als zoete koek. Lekker met een kopje thee of huisgemaakte chocolademelk erbij. Je kunt de lekkernijen natuurlijk kopen of bestellen, maar sommige dingen zijn ook leuk om zelf klaar te maken met de kinderen. Wist je dat het bijvoorbeeld helemaal niet zo moeilijk (en erg leuk) is om zelf een chocoladeletter te maken? Lees snel verder voor wat lekkere inspiratie voor Sinterklaas avond.

Sinterklaas avond lekkernij #1 – Banketletters

Een banketletter hoort echt bij Sinterklaas avond ook wel pakjesavond genoemd. Deze smaakvolle Nederlandse lekkernij heeft de vorm van een letter Als het een staaf is wordt de banketletter banketstaaf genoemd. Banketletters bestaan uit amandelspijs in bladerdeeg en smaken nog lekkerder als je ze nog even opwarmt. Maak deze lekkernij zelf klaar of bestel banketletters. De echte banketbakkerskwaliteit is vaak het lekkerst.

Sinterklaas avond lekkernij #2 – Kruidnoten en pepernoten

Kruidnoten zijn tegenwoordig verkrijgbaar in gigantisch veel lekkere uitvoeringen. Van kruidnoten met een laagje van karamelzeezout tot truffeltiramisu en rubychocolate tot pumpkinspice, met de kleine krokante koekjes met speculaaskruiden kun je eindeloos combineren. Voeg ook de ouderwetse pepernoten toe aan het strooigoed op Sinterklaas avond

Sinterklaas avond lekkernij #3 – Chocoladeletters

Je eigen chocoladeletter maken is super simpel en leuk. Je hebt chocolade, roomboter en versiersels nodig. Met een spuitzak met spuitmondje spuit je dan de chocolade in de juiste vorm. Vervolgens klop je de boter helemaal luchtig, smelt je de chocolade in de magnetron (tussentijds vaak roeren) en meng je de chocolade en de geklopte boter. Het mengsel doe je in de spuitzak en nu kun je op een vel bakpapier je eigen letters maken. Als je kiest voor een gekarteld spuitmondje, dan krijg je een mooie chocoladeletter met een sierlijk kartelrandje.

Sinterklaas avond lekkernij #4 – Warme zelfgemaakte chocomelk

De lekkernijen op Sinterklaas avond smaken nog lekkerder bij een mok warme zelfgemaakte chocolademelk. Je hebt hiervoor maar 3 ingrediënten nodig: melk, suiker en cacao. Ook kun je, als je nog gesmolten chocolade van de chocoladeletters overhebt, deze chocolade mengen met wat melk voor een volle en romige zelfgemaakte chocolademelk. Je maakt het drankje helemaal af met wat kleine marshmallows. Als de kinderen al genoeg zoetigheid op hebben, geef ze dan een kopje warme melk. Dit smaakt ook lekker en maakt ze bovendien een beetje slaperig, waardoor ze lekker naar dromenland vertrekken na een gezellige Sinterklaas avond. Morgen eten we weer lekker gezond.

Delen:
Categorie:Lifestyle, Spelen
VORIG BERICHT
Alleenstaande mama; financiële voordelen
VOLGEND BERICHT
Familie uitje organiseren? 2 inspirerende uitjes

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER