15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
loedermoeder momentje

Opvoeden? Nu even niet: mijn loedermoedermomentjes

Natuurlijk probeert elke moeder op haar manier de perfecte moeder te zijn. Soms, moet ik eerlijk zeggen, heb ik geen zin om de perfecte moeder te zijn. Ik heb geen zin om er moeite voor te doen om geen loedermoeder te zijn. Dan heb ik geen zin in al mijn eigen opvoedregels. En lap ik alles gewoon lekker aan mijn laars! Deze dagen zijn best grappig denk ik zoals ik ze nu inbeeld in mijn eigen fantasie. Als ik geen zin heb om op te voeden ziet mijn dag er nogal loedermoederachtig uit. In dit blog lees je alles over mijn loedermoeder momentjes. Geniet ervan haha!

Pyjama dag

Soms duren pyjamadagen bij mij van vrijdagavond tot maandagochtend. Dan is de week ein-de-lijk voorbij en dan heb ik nergens maar dan ook nergens zin meer in. Geen vaste tijden en geen regels. Mijn kinderen vinden het wel prima. Aankleden zijn ze toch al niet zo fan van. Vooral de jongste kan er een behoorlijk drama van maken en een behoorlijke keel opzetten. Dus waarom het mezelf moeilijk maken in het weekend? Precies. Gewoon lekker niet doen! Hoe ik er als moeder uitzie? Zoals je ziet op al die plaatjes die gaan over het leven van een moeder. Een knot op me hoofd met allemaal pluizige plukken overal. Net of ik met mijn vinger in het stopcontact heb gezeten. Heel sexy is dat. Niet te vergeten het gevreesde huispak fenomeen: mijn chocolicious huis pak met donuts en muffins erop. Het laatste wat ik hierover ga bekennen is: zo loop ik ook wel eens door de supermarkt.

Lekker veel suikers

“Mamaaaa koekieee, mamaaa chips, mamaaa pannenkoek.” Vervolgens reageer ik: “ja hoor schat, eet maar lekker koekjes, chips en natuurlijk maak ik straks pannenkoeken! Ohja en daar ontbijten we de volgende dag dan ook nog van!” Poedersuiker en stroop  mogen dan natuurlijk niet ontbreken. Misschien ook nog wat Nutella, dat is ook wel lekker op een pannenkoek. Haha, dit is niet elke weekend hoor. Doordeweeks eten ze bijna geen slechte suikers. Normaal gesproken krijgen ze op zaterdagmiddag en zondagmiddag wat chips of iets wat ze lekker vinden. Hebben ze doordeweeks na het eten nog honger maak ik meestal wat fruit. Ik zou niet weten waarom ik mezelf nu eigenlijk nader verklaar. Ik geloof dat elke moeder wel van zulke momenten kent en ik zeker niet de enige ben.

Vechtpartij peuter versus dreumes

“De peuter slaat de dreumes en ik sta aan de kant joelen! Kom op jongens! Harder!“ Nee, dit is natuurlijk helemaal  niet waar. Ik gooi wel plakjes kaas in hun gezicht, gewoon zomaar omdat het kan. Haha nee is ook  niet waar. Wat ik wel eens doe als ze onderling “ruzie” maken, is heel hard gaan zingen ( ik zing heel vals). Dan gaat het van ruzie maken naar handjes klappen en heen en weer wiebelen, blijkbaar vinden zij mijn zangkunsten wel leuk. Wat ik ook wel eens doe als ik geen zin heb om ze te corrigeren is gewoon plat op mijn buik op de vloer gaan liggen. Snappen ze niks van als mama opeens op de grond gaat liggen. Dan gaan ze heel verbaasd voor me zitten en proberen mijn hoofd omhoog te krijgen. Als er dan een bezorgde toon in hun “mama” klinkt dan til ik mijn hoofd op.

Het gewenste effect krijgen

Wil ik even rustig op de bank zitten? Dat is zoals vele moeders weten bijna onmogelijk. Zodra je als moeder op de bank gaat zitten ben je het doelwit geworden van die kleine terroristen. Ze zullen er alles aan doen zodat jij van die bank af gaat. Mama rustig zitten? Dat geloof je toch zeker zelf niet! Wat ik doe: knuffelen totdat ze het kotsbeu zijn. Heel hard knuffelen en heel veel kusjes geven. Dit doe ik dan wel voordat ik op de bank ga zitten. Dan zijn ze me al beu voordat ik ga zitten en vallen ze me ook niet lastig.

Koffie drinken

Koffie drinken doe ik bijna nooit in het bijzijn van de kinderen. Ik zet een bakje koffie, pak mijn telefoon en sluip als een ninja de badkamer in. Ik doe de badkamer geluidloos op slot en ga lekker op  mijn gemak zitten om mijn koffie te drinken en m’n social media te checken. Op een gegeven moment zijn ze me kwijt. Meestal na 15 minuten beginnen ze me zoeken. Vijf minuten later zie je allemaal vingertjes onder de badkamerdeur komen. Dan heb je toch al 20 minuten voor jezelf gehad! 👏

Dutje doen

Het is me ook wel eens overkomen dat ik per ongeluk op de bank in slaap gevallen ben. Mijn draken zaten rustig te spelen en dat was waarschijnlijk ook de reden dat ik in slaap gevallen was. Ik werd wakker met een doos op mijn hoofd, heel mijn woonkamer was bezaaid met speelgoed en mijn jongste zat helemaal onder de bloed plekken!! Ik schrok me dood. Ik sprong als een idioot van de bank af en pakte mijn jongste op. Het waren chocomelk plekken. Mijn leuke peuter wilde hem waarschijnlijk chocomelk geven en de koelkast is niet heel moeilijk open te krijgen. Duss… Ik ga in elk geval proberen niet meer per ongeluk in slaap te vallen op de bank. Scheelt me een hoop schoonmaakwerk. Niet dat ik van plan was om schoon te maken 🤷‍♀.

Moedermaffia

Ja dan heb je de moedermaffia die na het lezen van dit artikel denkt dat ik gestoord ben met een persoonlijkheidsstoornis want zij hebben hier namelijk nooit last van. Deze moeders zijn wel perfect. Aan alle niet perfecte moeders: opvoeden is net als diëten. Lukt het een dagje niet? Ga je de volgende dag gewoon weer verder 😉! Ohja en als ik een dag nergens geen zin in heb staat de hele dag de televisie aan. Lekker pedagogisch verantwoord ook.

Heb je nog een leuke opmerking voor me na dit artikel of heb je zelf leuke loedermomentjes die je met me wilt delen? Laat dan een reactie achter onder dit artikel! Vind je het leuk wat ik wekelijks met jullie deel? Vergeet me dan niet te volgen op Facebook en Instagram!


Delen:
Categorie:Persoonlijk
VORIG BERICHT
Werken combineren met kinderen: zo doe ik het
VOLGEND BERICHT
Afslanken na de bevallig: 6 goede tips!

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER